• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2020

18:55

DAN KOJI JE UZDRMAO FUDBALSKU SRBIJU! Prelazak iz Zvezde u Partizan koji će se dugo pamtiti!

Partizan

DAN KOJI JE UZDRMAO FUDBALSKU SRBIJU! Prelazak iz Zvezde u Partizan koji će se dugo pamtiti!

Podeli vest

Sada već davnog 20. aprila 2009. godine ostaće upamćen kao jedan od najboljih za fudbalski klub Partizan koji je uspeo da ostvari jako unosan posao, ali će zbog toga Crvena zvezda žaliti za tim prolećnim danom

Naime, tog 20. aprila desio se jedan od bitnijih momenata u novijom istoriji dva najveća srpska kluba i večita rivala. Brazilac Kleverson Kordoba, popularan i kao Kleo baš na taj dan raskinuo je saradnju sa Crvenom zvezdom, a onda ni manje ni više nego obukao dres Partizana.

KAKO JE PAVLOVIĆ STIGAO DO MONAKA? Sve je počelo od utakmice protiv Crvene zvezde!

Kleo je bio na jednogodišnjoj pozajmici u Crvenoj zvezdi, koja je takođe trebalo da se plati 200.000 evra, dok je otkup iznosio 800.000 evra. Crveno-beli ne samo da su odbili mogućnost da kupe Brazilca, već nisu u tom trenutku ni platili pozajmicu, što je bio jasan znak da ne računaju na Klea. Tada se u igru uključio Partizan, koji je, nakon što je Zvezda odustala, uspeo u pregovorima da spusti obeštećenje za otkup na 500.000 evra.

Zvezda je imala prednost otkupa, no, kako nisu želeli dalju saradnju sa Kleom pitao sam ih da li bi imali nešto protiv da nastavi karijeru u drugom klubu i rekli su da nema problema. Posle toga je situacija bila čista, Partizan je iskoristio trenutak i realizovao posao, koji mu se kasnije višestruko isplatio – ističe Ranko Stojić, igračev ko-menadžer za "Telegraf".

Foto: Starsportphoto

Nekoliko godina po odlasku iz Srbije, Kleo je do detalja obrazložio svoju odluku i šta ga ga navelo na tako radikalan potez u karijeri.

- U prvom trenutku nisam smatrao da je to problem, a onda su u medijima i po internetu počeli da se pojavljuju razni tekstovi. Bio sam u Brazilu na odmoru, a sećam se da me je sestra pitala da li sam siguran da sam doneo pravu odluku. U početku sam bio malo uplašen, nisam previše izlazio na javna mesta, to sam izbegavao, više sam bio kod kuće.

Ipak, vodio sam normalan život kao i u Kuritibi. Jasno sam svima stavio do znanja da je Zvezdina odluka bila da me ne zadrži. Kao profesionalac, video sam šta je najbolje za mene i porodicu i to sam i dobio – rekao je Kleo u intervjuu 2014. godine.

Kleo je brzo postao ljubimac navijača Partizana i jedan od najboljih napadača koji su u 21. veku igrali za crno-bele. Sa klubom iz Humske je osvojio sve trofeje u Srbiji, dok je igrao i grupnu fazu Lige šampiona, a pamtiće se njegov gol Arsenalu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija