• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2020

12:31

VRATIĆU SE U PARTIZAN! Miljenik "grobara" najavio povratak među crno-bele!

Partizan

VRATIĆU SE U PARTIZAN! Miljenik "grobara" najavio povratak među crno-bele!

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš Partizana Žofri Lovernj najavio je povratak među crno-bele, ali kaže da je još uvek rano da se to dogodi

- Uvek sam govorio da želim jednog dana da se vratim, ali sada nije vreme. Imam 28 godina i karijera je još preda mnom. Videćemo šta nosi budućnost, ali realnije je da dođem za nekoliko godina – rekao je Lovernj za banjalučke "Nezavisne".

PARTIZAN NEMA ČEMU DA SE NADA? Italijani znaju ko menja Panatinaikos u Evroligi!

Podsetio je i da je mnogo pre dolaska u Partizan, što je bilo 2012, pratio beogradki klub.

- Gledao sam ih kad su bili na fajnal-foru Evrolige u Parizu. Navijači su me oduševili i navijao sam za Partizan. Uvek sam voleo da autsajder pobedi favorita. Posle sam na Jutjubu gledao klipove o navijačima i bio sam oduševljen. Šalio sam se s Leom Vestermanom, s kojim sam tada išao u školu, da ćemo zajedno u Partizan. Naravno, to je tada bila samo šala, a na kraju se to i desilo, što je neverovatno.

U Partizanu nije samo košarkaški napredovao. Uz Duška Vujoševića koji mu je, kao i svim igračima, preporučivao knjige za čitanje, savladao je još jedan problem.

Foto: Starsportphoto

Bio sam disleksično dete, uvek sam imao problema da čitam. Čitanje me tada nije mnogo zanimalo. Dule mi je dao dve-tri knjige i pročitao sam ih, iako nije bilo lako. Pošto sam imao problema, knjige sam "čitao" tako što sam ih slušao. Tu su počeli problemi, pošto nisam mogao da nađem sve knjige koje sam želeo da pročitam pa sam počeo da čitam sve više i više. I sada čitam sporije od većine ljudi, ali je mnogo bolje. Čitam sve više i više i veoma sam zadovoljan.

Lovernj je pričao i zdravstenim problemima koji su ga zamalo koštali karijere profesionalnog košarkaša.

Između 16. i 18. godine sam imao teške povrede. Mislio sam da ću prestati da igram. Nešto su mi otkrili na stopalu i morao sam na operaciju. Nije mi bilo lako. Nisam bio profesionalac, ali sam sanjao da igram. Dve godine sam trpeo bol i nije bilo rešenja. Osim toga, imao sam i operaciju na stomaku, koja je bila veoma ozbiljna. Naravno da me bio strah. Kada je u pitanju stomak bojao sam se za život, ali srećom sve je prošlo kako treba – rekao je između ostalog Lovernj za „Nezavisne”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija