• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2020

17:48 >> 17:37

(VIDEO) OVAKO JE NEKADA GOVORIO TRINKIJERI! Italijan koga je Partizan primio kao SVOG, a onda je rešio da pokaže svoje pravo lice za šaku SREBRNJAKA!

Partizan

(VIDEO) OVAKO JE NEKADA GOVORIO TRINKIJERI! Italijan koga je Partizan primio kao SVOG, a onda je rešio da pokaže svoje pravo lice za šaku SREBRNJAKA!

Podeli vest

Ne morate posedovati ekstremnu inteligenciju kako bi ste prihvatili činjneicu da u današnje vreme svaki posao ima svoju cenu, ali ne i iskazana "ljubav" zbog koje ste iz dana u dan rasli u očima onih koji su u vama videli nešto više od "običnog trenera koji ima svoju platu". Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri stigao je pompezno u redove trofejnog Evropskog kluba - Partizana, i za nešto više od godinu dana osvojio srca navijača crno-belih

To su bile uglavnom njegove reči tog 1. novembra 2018. godine, kada je svim prisutnim novinarima prilikom predstavljanja u klubu otkrio koji su razlozi bili presudnim pri njegovom dolasku u Partizan, klubu koji već decenijama unazad stoji duboko urezan u srcu crno-bele publike!

CRVENO-BELI NE ŽELE DA STANU! Pored Voldena i Noka, Zvezda želi i TOMASA!

 

Licitirao je Trinkijeri tada sa imenima poput Željka Obradovića, a "mahao" je i crno-belim totemom Duškom Vušojevićem, u nadi da će se u najboljem svetlu predstaviti pred novim klubom, a pre svega pred vatrenim navijačima crno-bele krvi i duše! Tada je imao i jednu zanimljivu opasku: "Zar ti misliš da sam ja ovde stvarno zbog para", govorio je Trinkijeri prisutnim novinarima u pres sali dvorane "Aleksandar Nikolić"!

 

Od tog dana, pa sve do prekida tek završene sezone usled pandemije koronavirusa, "Grobari" su u Trinkijerija gledali kao u novog Duška Vujoševića.... Posvećivali su pesme, a na svakom meču Partizana dočekan je gromoglasnim aplauzom. Njegova "posvećenost" klubu, kao i ljubav prema navijačima Partizana, bila je iskra koja je ponovo upalila crno-bele motore na putu ka staroj slavi i novim trofejima! Imao je Trinkijeri sve u rukama... Prednost domaćeg terena u Evrokupu, zatim u plej ofu ABA lige, kao i dva osovojena Kupa Radivoja Koraća iza sebe. Iako je crno-belima na čini se nepravedan način oduzeta šansa da nakon 1992. godine i trofeja Evrolige u Istanbulu, ponovo dođu do evropskog pehara ali ovoga puta u Evrokupu, to nije smetalo Italijanu da sportski inat stavi ispred svega kao omaž navijačima koji su ga iskreno zavoleli!

 

 

Kada je ljubav prema klubu koji ga je prihvatio kao "rođeno dete" trebalo pokazati i na delu, Italijan je odlučio da narodski rečeno "digne nos" nakon saznanja da će njegova plata biti redukovana i manja u narednoj sezoni. Razlog je naravno kriza usled pandemije koronavirusa, međutim, Trinkijerija to jednostavno nije zanimalo. Odbio je svaki predlog Partizana, podvio rep i otišao...

Brže bolje je stigao da se oprosti putem Tvitera i vrati se u Italiju, a onda samo nekoliko dana kasnije "širom otvorenih očiju" prihvati znatno unosniju ponudu Bajern Minhena i polako krene sa pakovanjem kofera za Nemačku.

 

 

Naravno da njegov odlazak za daleko više novca nije sporan, međutim, i pre njega odlazili su mnogi igrači kao i treneri kako iz Partizana tako i iz Crvene zvezde u slučaju boljih finansijskih ponuda, ali ne i na ovakav način! Ukoliko više od godinu i po dana pričate da u Partizan niste došli zbog para, već zbog čiste košarke, a onda preko noći odlučite da u slučaju krize, zatim i sportske nepravde učinjnene prema Partizanu podvijete rep i napustite sve one koji su vam dali šansu i potpuno razrešene ruke u svemu...

Svaka ljubav možda ima svoju cenu, ali Trinkijerijeva maksima sada glasi "Trdizione di Money"! Partizan će i dalje živeti i biće ono što je decenijama unazad i bio, evropski brend i mesto na kome će se zauvek igrati čista košarka, ali bez lažnih floskula kojima je Italijan začarao zauvek verne "Grobare"!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija