• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2020

16:10

(FOTO) PARTIZAN OBJAVIO ODŽOVE PORUKE! Crno-beli nikad jače udarili po Zvezdi: Nebojša Čović od crveno-belih napravio porodičnu firmu!

Partizan

(FOTO) PARTIZAN OBJAVIO ODŽOVE PORUKE! Crno-beli nikad jače udarili po Zvezdi: Nebojša Čović od crveno-belih napravio porodičnu firmu!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan izdao je novo saopštenje za javnost u kom se pominju ćerka i sin Nebojše Čovića

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

OGLASILI SE IZ PARTIZANA! Evo zbog čega je Mekintajer napustio pripreme crno-belih!

Nakon saopštenja u kojem je KK Partizan NIS predstavio stvarne namere porodične firme Nebojše Čovića, u javnosti poznatije kao dva kluba, KK Crvena zvezda i KK FMP, (Nekadašnji Radnički Basket) danas predstavljamo samo neke od brojnih dokaza tvrdnji koje je Partizan NIS izneo.  Porodična firma duguje 60.000 evra Novici Čičiću, na ime naknade za poslove koje su sklopili u prošlosti. Navedeni dug je nedavno potvrđen i na sudu, a javnost neka prosudi imaju li besramni napadi na skauta Partizana preko leđa pokojnog Majkla Odža, veze sa tim dugovanjem i da li na taj način neko pokušava da izvrši pritisak na Čičića kako bi odustao od naplate potraživanja. Interesantna činjenica je da se iz sudskih podnesaka u postupku Novica Čičića i Crvene zvezde vidi da porodičnu firmu zastupa niko drugi do Zoran Tošković, predsednik FMP-a, što predstavlja još jedan u nizu dokaza o sukoba interesa između Crvene zvezde i FMP-a.

 

Podsetimo, na čelu porodične firme se nalazi Nebojša Čović, nalazi se Nebojša Čović, čovek čija je karijera obeležena krivičnim prijavama za najteža krivična dela, kao i pljačkaškom privatizacijom.
Finansijama porodične firme faktički upravlja njegova supruga, Vesna Čović, koja se uzgred nalazi i na čelu ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Tu je i ćerka Tijana, nekadašnji predsednik skupštine KK FMP (Nekadašnji Radnički Basket), sada zaposlena u košarkaškom klubu Crvena zvezda. Tijanin bivši suprug, Miloš Ninković, svojevremeno je bio predsednik KK Crvena zvezda Beograd, u vreme dok je Nebojša Čović bio predsednik Crvene zvezde koja se tada nalazila u stanju mirovanja. 

Tu je i sin Filip, košarkaš FMP-a, čija se velika plata finansira iz budžeta KK Crvena zvezda.
U porodičnoj firmi je i Zoran Tošković, predsednik KK FMP, tast Filipa Čovića i ujedno pravni zastupnik Crvene zvezde, tačnije porodične firme Nebojše Čovića.

Spisak upotpunjuje Filip Sunturlić, direktor KK Crvena zvezda, koji je ujedno i sestrić Vesne Čović.
Takve pljačke samo su nastavak nedela u režiji Nebojše Čovića, koja datiraju još od 2000. godine, kada je isti opljačkao naše sugrađane na Kosovu i Metohiji. Na spisku zlodela čelnog čoveka porodične firme nalazi se i pljačkaška privatizacija, zahvaljujući kojoj je postao vlasnik FMP-a, kao i krivična prijava za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Ni tu nije kraj. Nebojša Čović je fizički napao novinara Dejana Anđusa ispred TV Kopernikus u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, na Novom Beogradu, o čemu svedoče i snimci sigurnosnih kamera, a što pojedini mediji, plašeći se odmazde, nisu smeli da objave. KK Partizan NIS pita nadležne organe – kada će ovi slučajevi biti procesuirani do kraja?

Kao što je u uvodu navedeno, pravi razlozi za napade na skauta Partizana Novicu Čičića i KK Partizan, jeste činjenica da je Crvena zvezda ucenjivala Majkla Odža. Kao dokaz ove tvrdnje, Partizan javnosti prezentuje prepisku pokojnog košarkaša sa svojim prijateljem.

Prevod prepiske Odža sa prijateljem:

MO: Srećna Nova godina
Izvor: Srećna Nova godina! Da li si igrao?
MO: Ne
Izvor: Zašto?
MO: Ne znam
Izvor: Hm... ok
MO: Verujem da Čović ne želi da igram
Izvor: Da li si potpisao produženje ugovora?
MO: Ne.
Izvor: Onda nemoj.
MO: Pitao sam ga da mi pokaže šta predlaže za produžetak, odbio je. Rekao je da moram da se izjasnim da ću potpisati, pre nego mi bilo šta pokaže.
Izvor: O moj Bože.
MO: Kako da potpišem prazan papir? Kunem se Bogom, ne mogu to da izmislim. To mi je rekao!
Izvor: Upravo! Nemoj ništa takvo da potpisuješ. Se...a. Ne želim da ti kažem da sam ti ovo već rekao, ali mi nisi verovao.
MO: Nadam se da je srećan. Možeš to da kažeš i da rekao si mi to.
Izvor: Poznajem ga. To je uradio mom prijatelju. I zato što nisi želeo da potpišeš, zato nisi igrao.
MO: Poslednjih par utakmica.
MO: Nisam ništa loša uradio ovom timu. Nisam bio hapšen, bio sa lošim devojkama ili prostitutkama, tukao se, išao po klubovima, pio ili pušio, drogirao se... ništa! Ništa nisam uradio što bi dovelo klub na loš glas. Bio sam vrlo profesionalan, pomogao ekipi da osvoji trofeje prošle sezone a evo kako mi vraćaju.
Izvor: Znam, pričaćemo.
MO: Ok.
Izvor: Samo ostani miran i fokusiraj se na treninge.

Foto: kkpartizan.rs

Drugi razlog za napade je dugovanje od 60.000 evra koje porodična firma ima prema Čičiću za poslove sklopljene u prošlosti. Kao jedan od dokaza KK Partizan prezentuje podnesak sudu od strane advokata Zorana Toškovića (predsednik FMP-a i tast Filipa Čovića) u ime KK Crvena zvezda, a u vezi sa naplatom potraživanja od 60.000 evra nakon što je Novia Čičić na sudu dobio spor protiv porodične firme Nebojše Čovića. Da li ovo dugovanje ima veze sa besramnim napadima na Čičića, ostavljamo javnosti da prosudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Ćoki kriminalac !?...ma ajte, molim vas, šta to pričate?

AS

pre 3 godine

OVO JE SMEŠNO. U AVGUSTU NIJE NOVA GODINA.DALEKO STE OTIŠLI. DA VIDIMO ŠTA SE DEŠAVALO NAKON PREKIDA SEZONE I TOKOM NJEGOVE BOLESTI I NAKON TOGA.

laki

pre 3 godine

Očigledno je DA Partizan opčinjen saSD C. Zvezda. Očistite prvo svoje dvorište pa onda zatvorite u tudje. Vidite kako vam se vraća sve ko bumerang. Ima i drugih klubova u Srbiji, hajde se bavite neko njima. Zvezdi niste dorasli.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59