• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2020

19:26

EVO KOLIKI JE DUG PARTIZANA! Oglasili se crno-beli: Ulaskom u reprogram veliki deo kamate biće otpisan!

Partizan

EVO KOLIKI JE DUG PARTIZANA! Oglasili se crno-beli: Ulaskom u reprogram veliki deo kamate biće otpisan!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan izdao je zvanično saopštenje u kojem je pojašnjena situacija povodom finansijskog izveštaja za 2019. godinu.

 

Prema klupskom dokumentu, usvojen je godišnji izveštaj KK Partizan sa gubitkom od 91.394.427,83 dinara za prošlu kalendarsku godinu.

Crno-beli su detaljno naveli sve stavke koje se tiču prispelih potraživanja, aktuelnih sporova i reprograma dugovanja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Na sajtu Agencije za privredne registre danas je predstavljen finansijski izveštaj KK Partizan NIS za 2019. godinu. Kompletan izveštaj, možete pogledati na sajtu APR.

Sa željom da javnosti predstavimo istinito stanje, ovom prilikom vam šaljemo nekoliko napomena koje se tiču prikazanog izveštaja:

Dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju je predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan. Ipak, do okončanja spora, ovaj dug će se nalaziti u knjigama.

BANKROT? KOME PARTIZAN DUGUJE? Mijailović: Isplatili smo sve igrače za dve sezone unazad

OTVORENO O SVEMU! Mijailović o dugu, odlasku Trinkijerija i koliko je Partizan zaradio od Voldena!

 

Foto: Starsportphoto

 

Kako je Partizan prozvao Crvenu zvezdu pročitajte OVDE.

Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan.

U prihodima kluba za 2019. godinu, nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020.

Ovim putem, KK Partizan NIS apeluje na predstavnike medija da informacije finansijskom izveštaju kluba prenesu tačno, uzevši u obzir napomene koje smo naveli - stoji u saopštenju Partizana.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17