• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2020

18:13

ZANIMLJIVO! Stanojević pred Šarloa otkrio DOGOVOR SA SUMOM - spreman je na sve!

Partizan

ZANIMLJIVO! Stanojević pred Šarloa otkrio DOGOVOR SA SUMOM - spreman je na sve!

Podeli vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević otvoreno je govorio pred duel crno-belih sa ekipom Šarloa u borbi za Ligu Evrope

Da li prednost Partizana može biti više evropskog iskustva u odnosu na Belgijance?

Sigurno da je to velika prednost, posebno što u ovom timu Partizana ima iskusnih igrača koji su igrali mnogo evropskih utakmica, a i kao klub smo iskusni. To jeste naša prednost.

Belgija se pokazala kao mesto uspeha za Partizan, a u svojim redovima ima igrače poput Markovića i Vitasa koji su igrali u Belgiji - koliko je to značajno pred duel sa Šarloom?

- Znači svima, to je jedno lepo iskustvo, ti raniji uspesi, tako da sigurno može da bude samo plus za ovaj meč.

Da li bi Šćekić mogao da bude ključ Partizanove igre sutra, kao osigurač ispred odbrane?

- Naravno, on je igrač koji je specifičan, donosi čvrstinu. Mada, bio je bolestan, imao je temperaturu i ne znam koliko je spreman za ritam cele utakmice. Videćemo, nedoumica postoji. Lutovac nije tu, i njega je napao virus, a nije korona. Danas je slična situacija sa Vitasom, ali dobro je, držimo se.

Da li je Suma psihološki spreman da počne meč sa klupe?

- Pričali smo na tu temu i rekao mi je da je spreman na sve. Nije u ritmu zbog crvenog kartona iz Novog Sada. Napravili smo dogovor, kaže da će za tim i klub uraditi sve. Baš sam zadovoljan tim razgovorom.

Da li Natha treba očekivati na zadnjem veznom ili na poziciji iza napadača?

- On se mnogo bolje oseća kada ima veći teren ispred sebe, kad je licem okrenut ka golu. Može i bliže golu, ali bolje se oseća malo povučenije, to mu je prirodna pozicija.

Da li ćete vi želeti da kontrolišete utakmicu ili ćete se opredeliti za drugačiji pristup?

- Generalno, mi smo Partizan i želimo da kontrolišemo utakmicu, mada sve zavisi i od toga kako nam se nametne protivnik. Ali postavkom ću dati do znanja protivniku i javnosti kako želimo da igramo. Ali ima različitih tumačenja igre. Imamo 90 minuta, a ja volim od starta da kontrolišem utakmicu, da ne čekam. Posle se možemo čuvati.

Da li ste od Asana tražili informacije o jednom od najvažnijih igrača belgijskog tima, Rijote Marioke?

- Sa Asanom jedva mogu i ovo što od njega tražim da se sporazumem, ali srećom sve razume. Sad još i da ga opterećujem da mi skautira, nema potrebe. Skauti su naši to odradili, tako da su igrači dobro potkovani pred meč, informisani o svakom njihovom igraču.

Odavno se nije desilo da neki klub kao sada Šarlroa dobije ovakav tretman u srpskim medijima - kao da je bauk.

Mi smo gromada od kluba, to igrači znaju, tako igrači treba da se ponašanju, tu nema ništa čudno. Kada mediji predstavljaju nekog tako, to je zato jer zaslužuju, kao što su nas kritikovali posle Zlatibora. Imamo svoje poštovanje, cenimo sebe, znamo ko smo i šta smo, nema tu alibija i preuveličavanja.

Iranci Rezai i Alizadeh su najozbiljnija pretnja, tu je i Morioka, ekipa deluje spremno i uigrano - da li ste im spremili neko iznenađenje?

- Znate šta, mi smo se spremali za njih, iznenađenja nema, važno je da igrači budu spremni, bez iznenađenja. Ima i taj igrač sa Jamajke, tako da smo spremili ekipu za sve njih.

Da li ste očekivali ovakav start Šarlora

- Nisam, ne verujem i da su i oni očekivali, ali smo shvatili da je to ekipa koja je dugo zajedno i zato su tako dobri, zato su i napavili rezultat. Iznenađenje jeste, ali nije slučajno.

Partizan je iskusniji kada je reč o evropskim utakmicama, može li to doneti prevagu?

- Jeste, igrači veruju da je to prednost. Imaju samopuzdanje za evropske utakmice, a oni su u boljoj poziciji sa tim rezultatima iz prvenstva. Da li će pobediti naše evropsko samopoouzdanje ili njihovo iz prvenstva, videćemo - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija