• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

30.09.2020

09:52

PARTIZAN TREĆI FAVORIT ZA OSVAJANJE EVROKUPA! Crno-beli počinju novu sezonu!

Partizan

PARTIZAN TREĆI FAVORIT ZA OSVAJANJE EVROKUPA! Crno-beli počinju novu sezonu!

Podeli vest

Izabranici Vlade Šćepanovića gostuju Huventudu u Badaloni (20.45), a kladionice su ih svrstale iza Virtusa i Unikahe kada je reč o kandidatima za osvajanje pehara

Košarkaši Partizana posle tačno 210 dana pauze kreću u novu misiju osvajanja Evrokupa! Crno-beli će na startu nove sezone, u okviru grupe A, igrati večeras protiv Huventuda u Badaloni (20.45, Sport klub 1), a kladionice su ih označile kao trećeg favorita za pehar u ovom takmičenju (kvota 10,00)!

KVOTE ZA TITULU


Virtus 4,00
Unikaha 6,00
Partizan 9,00
Uniks 9,00
Lokomotiva K. 11,00
Huventud 13,00
Gran Kanarija 15,00
Andora 17,00
Venecija 23,00
Monako 29,00

Bukmejkeri najveće šanse daju Virtusu (4,00), koji predvodi srpski trio: trener Saša Đorđević i asovi Miloš Teodosić i Stefan Marković. Potom sledi Unikaha (6,00), čiji dres nosi naš Dragan Milosavljević, dok je u rangu srpskog kluba Uniks (10,00).

Beograđani su prošle sezone stigli do četvrtfinala i trebalo je da igraju upravo protiv pomenutog ruskog tima. Partizan je tada bio prvi favorit za trofej, ali je zbog epidemije koronavirusa takmičenje prekinuto.

Rival u prednosti

U međuvremenu je iz Humske otišao trener Andrea Trinkijeri, a nasledio ga je njegov pomoćnik Vlado Šćepanović (44), koji ne skriva visoke ambicije.

- Rano je pričati o dometima, ali ovaj klub uvek stremi ka osvajanju trofeja. Prvo nas čeka Huventud, koji je odigrao tri meča u domaćem prvenstvu i po tome je u maloj prednosti. Oni su tipična španska ekipa, odlično trče, imaju sjajne šutere i sposobni su svakome da naprave problem. Analizirali smo ih i moramo, pre svega, da odigramo taktički dobro. Naš cilj je pobeda. Mnogo bi nam značio trijumf na planu samopouzdanja - kaže Šćepanović.

 

Foto: kkpartizan.rs

 

EVROKUP


1. kolo
Grupa A
Sreda
Bahčešehir - Burž 18.00
Huventud - Partizan 20.45
Venecija - Uniks 20.45

Klub iz Badalone je tokom leta doveo doskorašnji tandem Barselone, Pau Ribasa i Antu Tomića, koji će biti velika opasnost za odbranu crno-belih.

- Dobili su dve utakmice na strani, protiv Unikahe i Sevilje, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Respektabilna su ekipa, biće motivisani jer igraju kod kuće. Mi smo uspeli da se spremimo koliko smo mogli, bez jakih kontrolnih mečeva, ali šta je, tu je. Sezona tek kreće, biće i uspona i padova, ali Partizan iz dana u dan mora da raste kao tim - jasan je Šćepanović.

Nema kukanja

Mladi stručnjak ne krije da su svi jedva čekali da, posle šest meseci pauze, izađu na teren.

- Nikada kao igrač nisam imao ovako dug period bez zvanične utakmice. Sada se svi susrećemo sa potpuno novom situacijom, neće biti ni navijača. Nema vremena za kukanje, već moramo što pre da se prilagodimo okolnostima. Partizan uvek mora da ima najviše ambicije - zaključuje Šćepanović.

Trifunović: Fizički smo najjači

Mladi bek Uroš Trifunović (19) uveren je da crno-beli mogu do povoljnog rezultata u Španiji.

- Idemo u Badalonu da pobedimo. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, ali ako uđemo koncentrisani i spremni za borbu i kontakt, verujem da možemo da ih savladamo. Fizički smo jedna od najjačih ekipa u Evropu i to bi trebalo da iskoristimo - poručuje Trifunović.
vinjeta
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija