• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2020

14:03

HOLENDER TEK STIGAO I ODMAH PECKA ZVEZDU! Došao po 28. titulu!

Partizan

HOLENDER TEK STIGAO I ODMAH PECKA ZVEZDU! Došao po 28. titulu!

Podeli vest

Najnovije pojačanje Partizana, Filip Holander otkrio je za mađarske medije kako je išao tok njegove karijere i zašto je stigao u Humsku

Kako on kaže nije pogrešio što je sreću na početku karijere tražio van rodne Srbije. U razgovoru za mađarski "Nemzetispor", Filip Holender otkrio je kako je došao u Honved.

- Kada sam počeo da treniram sa sedam godina, svi su mi govorili da se prijavim na probu za Zvezdu i Partizan. Ipak, ukazala se šansa da odem na probu u Honved i tako je sve počelo. Tamo sam postao šampion države, postao sam punoletan, dobio državljanstvo i postao reprezentativac i zbog toga ću uvek biti zahvalan - rekao je Filip Holender o odluci da se otisne put Mađarske.

Foto: Starsportphoto

 

- Otac mi je rekao - sine, ovo je klub legendarnog Ferenca Puškaša. Ako te Honved zove, moraš da ideš! Bilo je to pre skoro 12 godina, ali i dalje mi te reči odzvanjaju u ušima - dodao je 26-godišnji napadač.

Odluka da dođe u Partizan bila je samo njegova, a u dolasku u Beograd viđa šansu da češće viđa i porodicu. 

- Otac mi je ovaj put prepustio ulogu da biram. Sve je bilo na meni, sada nemam 14 nego 26 godina. Moja majka i dalje živi u Kragujevcu, što nije daleko od Beograda i to će mi dobro doći. Nikada nisam bio blizu moje porodice u prethodnih 12 godina kao što ću sada biti, moći ćemo češće da se viđamo - dodala je nova "osmica" crno-belih.

Foto: Reuters

 

Pored toga što je bliže porodici, Holender ističe da ga je motivisala istorija Partizana, ali i svetla budućnost.

- Partizanova prošlost je bila primamljiva podjednako kao i njegova budućnost. To je tim koji je 27 puta bio šampion i nadam se da nećemo dugo čekati 28. titulu. Klub mora da se bori za titulu svake godine. U Honvedu sam imao taj sjajan osećaj osvajanja trofeja, želim da to osetim i u Beogradu.

Foto: Reuters

Sa proslave 27. titule

Za kraj dodao je da borba za prvu postavu predstavlja dodatan motiv za rad. 

- Srpska liga možda nije jača od švajcarske, ali u Partizanu se radi sa dobrim igračima. Uveren sam da mogu dodatno da napredujem tamo. Nije lako ući u startnih 11 Partizana, ali nikada nisam bio tip koji je odustajao od izazova. To me tera da se stalno dokazujem - zaključio je mađarski reprezentativac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija