• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2020

14:16

NEKA BUDE 5:4, MORAMO DA POBEDIMO! Stanojević ima plan, njega moraju da zaustave, on je Zvezdina najjača strana!

Partizan

NEKA BUDE 5:4, MORAMO DA POBEDIMO! Stanojević ima plan, njega moraju da zaustave, on je Zvezdina najjača strana!

Podeli vest

U nedelju je praznik srpskog fudbala. Partizan u Humskoj od 17 časova čeka Crvenu zvezdu u 163. večitom derbiju (Arena 1)

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević kaže da Partizan, koji ima osam bodova manje od Zvezde, ne sme da izgubi. Stanojević je pobedio na pet od šest derbija na koliko je do sada vodio crno-bele, što svakako raduje navijače Partizana pred nedeljni okršaj. A, kad je pobeđivao, nije primao gol. 

- Bio bih zadovoljan svakom pobedom. I sa 5:4, jasno je - kazao je Stanojević pred 163. večiti derbi i jedva čeka početak meča.

Foto: Starsportphoto©

 

- Imam pozitivan osećaj, igrači mi to pokazuju na treningu. Žan Kristof Bajbek se uklapa, sve smo spremili i nadam se da će baš prekosutra biti dan kad ćemo izgledati najbolje u ovoj sezoni. Ekipa je maksimalno fokusirana i koncentrisana, trenirala je na stadionu kako bi osetila ambijent. Jedino mi je žao što neće biti publike u našem hramu, mnogo bi nam značila.

Žao mu je što neće biti "grobara". 

- Žao mi je, pogotovo što smo domaćini. Mi smo u hendikepu. Na našem stadionu bi nas podržali i jug istok, mnogo će nam nedostajati publika.

Foto: Starsportphoto

 

Potpuno drugi tim na raspolaganju ima Stanojević u odnosu na pre dve sedmice, dobio je pet pojačanja u završmnici prelaznog roka.

- Treneru nikad dovoljno vremena za uigravanje. Samo što je to pred derbi nebitno. Neke igrače nisam imao na raspolaganju, Holendera ću tek sutra imati, ali to pred ovu utakmicu nema veze. Uigravanje počinje od sledeće. Još nismo odlučili ko će igrati, neki reprezentativci tek su stigli u Beograd. Što se tiče bonusa, nemamo problem, postoje alternative, ali nismo odlučil ko će igrati. Sveta Marković sigurno hoće. Sad, da li sa Bojanom Ostojićem s kojim se dobro poznaje ili sa Makijem Banjakom, i nama je nedoumica, jer u drugom slučaju rizikujemo.

Foto: Starsportphoto©

 

Napad će svakako biti drugačiji. Nema više Umara Sadika, nema ni Bojana Matića, Žan Kristof Bajbek nije u potpunosti spreman, Holender je odirgao tri meča za državni tim...

- Bajbek je dilema, da li da počne ili uđe. Igrao je protiv Zemuna, izgleda sve bolje. Holender će nam biti dobro pojačanje, ali tek će sutra prvi put trenirati sa timom, ne znam u kakvom je stanju. Isto važi i za Šćekića. To su problemi sa reprezentativcima. Normalno je da stranci žele da igraju, ali Natho je igrao tri vezane utakmice, tu smo malo u problemu. U derbiju, ipak, ne postoji problemi, što sam rekao i igračima. Čak ni oni ne znaju ko će igrati. Ni Suma, ni Natho, kome bi to bila četvrta utakmica za deset dana. To je suština, tako ćemo praviti tim.

U problemima je i Crvena zvezda. Virus je iz kombinacije izbacio Gelora Kangu i Mirka Ivanića, indirektno stvorio nevolje i Aleksandru Stanojeviću.

Foto: Starsportphoto

 

- Možda bi meni kao treneru odgovaralo da igra neko od njih dvojice. Ovako, možda će ući neki viši igrač, biće jači na prekidu. Fokusirani smo na nas. Nije njihovo odustvo mnogo bitno.

Zna Stanojević odakle vreba najveća opasnost iz redova crveno-belih.

- Protivnik ima dobru levu stranu, Rodić i Katai su odlični igrači. Ne znam kako će igrati, ali poseduje Zvezda izgrađen stil igre. Ako igra Strahinja Eraković malo će promeniti dejstvo iz poslednje linije. Spremićemo se za sve varijante. Zvezdina filozifija je jasna, to je za nju pohvalno.

Pobeda je imperativ

- Igramo na našem stadionu, na minus osam smo, moramo da pobedimo. Ne znam šta će biti, ali nismo u situaciji da kalkulišemo. Ako ne pobedimo opet smo bodovno daleko. Zvezda je sa deset pobeda zaredom rival za poštovanje, daje dosta golova, često šutira.

Foto: Starsportphoto

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija