• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2020

11:08

ŠČEPANOVIĆ OTVORIO DUŠU! Razočaran sam zbog odnosa, osećao sam se kao ratni odred Partizana...

Partizan

ŠČEPANOVIĆ OTVORIO DUŠU! Razočaran sam zbog odnosa, osećao sam se kao ratni odred Partizana...

Podeli vest

Doskorašnji trener Partizana Vlado Šćepanović progovorio je prvi put o svemu posle rastanka sa crno-belima

S jedne strane, nisam razočaran, jer sam davao celog sebe od prvog dana da stvorimo ekipu i napravimo rezultat, iako je možda to bio preveliki zalogaj, čak i za mnogo veća trenerska imena nego što je moje. Ali, s druge strane, otišao sam razočaran, pre svega zbog odnosa prema mom imenu i prezimenu - rekao je za Mozzartsport Šćepanović i osvrnuo se na lavine kritika:

- Osećao sam se kao ratni odred Partizana poslat iza neprijateljskih linija. Znao sam da je manja šansa da se vratim, nego da ’poginem’. Ali, svesno sam išao u to, znajući šta me čeka, jer sam verovao da će to doneti boljitak timu.

Foto: Starsportphoto

 

Šćepanović je otvoreno progovorio o problemima. 

- Nemanje domaćih igrača. To je prema mom mišljenju najveći problem ne samo Partizana, nego srpske košarke. U mlađim kategorijama svi čekaju samo utakmice, jure se rezultazi, a niko ne obraća pažnju kako da klince obuči za seniorski tim. Imamo talentovanih momaka, ali košarka do 18. godine je jedan, a odatle potpuno drugi sport koji traži prilagođavanje u ogromnoj većini slučajeva, ne računam Luku Dončića jer je on jedan u više miliona. A to je moguće kroz niže lige u kojima sretnete igrače koji znaju da igraju. Tu dobijate rutinu. Uvek ste imali razvojne timove, još je bolje ako su dalje od kuće, da se klinci osamostale i izbore za minuite, jer su besplatni minuti kasnije najskuplji. Mladom igraču uvek kažem: Daj pokaži nešto na treningu, ako te ja častim, vratiće se loše na drugi način. Sport priznaje samo poštenje. Odmah vam izbaci odgovor kako ste radili. Ako ne pružite 100 odsto i mislite da ste bolji nego što jeste, sačeka vas utakmica na kojoj vam se to vrati kao bumerang. Pogledajte, evo Dangubića. Pošten, sjajan momak. Bio je član rivalskog tima, ali na treningu pokazuje da poštuje sadašnji klub, vredno radi i počeli su da stižu rezultati, kao protiv Zadra.

Foto: Starsportphoto

 

Na pitanje kako se oseća danas, kaže:

- Poslužiću se rečima Meše Selimovića iz ‘Ostrva’: Kako živim? Dobro. Zadovoljan sam što sam proživio vijek, a nisam nikome naškodio. Ono što je meni štete nanaseno, davno sam zaboravio. Gubitak je lakše podneti nego kajanje - rekao je, između ostalog, Vlado Šćepanović.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija