• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2020

21:05

MEKINTAJER I GORDIĆ ZABRLJALI NA KRAJU! Partizan pao u Baru, MORNAR rastužio Grobare!

Partizan

MEKINTAJER I GORDIĆ ZABRLJALI NA KRAJU! Partizan pao u Baru, MORNAR rastužio Grobare!

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su na teškom gostovanju u Baru posle produžetaka od ekipe Mornara sa 77:76 (15:22,18:17,21:12,16:19,7:6 ) u devetom kolu regularnog dela ABA lige

Odlično je Partizan započeo meč u Baru! Dolaskom Filipovskog na klupu crno-belih, "parni valjak" je konačno zaigrao timski i organizovano, kako u napadu tako i odbrani.

Mornar - Partizan 77:76 (15:22,18:17,21:12,16:19,7:6)

Dvorana: Topolica   Sudije: Damir Javor, Milan Nedović, Luka Kardum

Mornar: Pulen 19, Gebrijel 8, Nidam 4, Jeremić 3, Šehović 7, Smit 10, Vajthed 16, Lazić, Vujošević, Vranješ 4, Bjelica, Luković 6.

Partizan: Miler-Mekintajer 21, Zagorac 2, Pejdž 10, Dangubić 5, Gordić 12, S. Janković, Jaramaz 4, Veličković 3, N. Janković 6, Tomas 7, Trifunović, Mozli 6.

Crno-beli su od starta meča imali prednost, a već početkom druge deonice rojkom Pejdža Partizan je otišao na plus 10. Partizan je dobro delovao i u odbrani, pošto je naterao domaći tim da preko Pulena i Vajtheda svoje napade uglavnom zavrašava individualnim otezima iz teških pozicija. 

 

 

Vođa "parnog valjka" bio je Vil Mozli, a Pejd i Gordić su spolja diktirali tempo igre svog tima! Krajem prvog dela Mornar je došao na minus tri, međutim, crno-beli rezultatom 39:33 rešavaju prvo poluvreme u svoju korist.

 

 

Početak drugog poluvremena krenuo je naopako po crno-bele, a sjajni Džejkob Pulen se raspucao i inicirao preokret svoga tima! Sredinom treće deonice Mornar je imao plus tri - 50:47, a Partizan je do tada ubacio svega osam koševa.

 

 

Partizan je delovao neprepoznatljiv u nastavku igre, pa je Mornar na startu odlučujuće deonice došao i do plus sedam! Ipak, četiri vezanma poena Rašona Tomasa vratili su crno-bele u život.

 

 

Partizan je za tili čas napravio preokret i poveo sa 63:59, ali je Mornar na pet minuta do kraja uzvratio preko Smita i došao do novog izjednačenja!

Viđena je prava drama u završnici duela, a nakon promašaja Zagorca za tri, Vajthed je sa penala doneo novo ijednačenje - 68:68! Prvo je Mozli blokadom spaao crno-bele, da bi nakon toga Mekintajer sa jedne, a zatim Pulen sa druge strane promašili šuteve za pobedu pa je meč otišao u produžetak!

 

 

Ipak i pored prednosti u poslednjem minutu meča, Mekintajer promašuje otvoren šut, a na 23 sekunde do kraja Vajthed prodorom donosi prednost Mornaru od 77:76! Partizan nije iskoristio poslednji napad, pa su Barani nakon velike drame došli do važne pobede!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija