• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2021

20:00 >> 22:12

PARTIZAN PREGAZIO TRENTO! Pobeda na otvaranju TOP 16 faze! /VIDEO/

Partizan

PARTIZAN PREGAZIO TRENTO! Pobeda na otvaranju TOP 16 faze! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partitana savladali su Trento na svom parketu 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13) u okviru prvog kola "top 16" faze Evrokupa

Izabranici Saše Filipovskog odigrali su defanzivno jednu od najboljih partija čitave sezone, te su Trento u prvom poluvremenu sveli na samo 20 poena! U drugom poluvremenu mnogo bolji otpor gostiju, ali i igra Partizana. Na kraju - 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13).

Foto: Starsportphoto©

Bolje je Partizan otvorio meč Miler-Mekintajer postigao je uvodnih šest poena, a potom se raspucao i Markus Pejdž. Delovalo je da se Trento "budi", ali je Filipovski na teren poslao Džoša Perkinsa koji je pokazao da će biti ogromno pojačanje za crno-bele. 

 

 

Videlo se da je Partizan više spreman za ovaj meč, odbrana je delovala sjajno u većem delu meča, u napadu je Perkins razigravao saigrače i pokazao svoje šuterske kvalitete. Na kraju prvog poluvremena bilo je +15. 

 

 

Drugo poluvreme su crno-beli takođe bolje otvorili stigli i na više od 20 poena prednosti, Trento je davao "znake života" tek na momente, ali nije bilo šanse. Na kraju je Partizan sasvim zasluženo slavio 71:43 i upisao prvu pobedu u "top 16" fazi Evrokupa. 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Partizan - Trento 71:43 (24:16, 11:4, 19:10, 17:13)

Hala sportova Ranko Žeravica   Sudije: Peruđa, Balak, Isguder

Partizan: Miler-Mekintajer, Mika, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Stefanović, Veličković, Perkins, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli. 

Trento: Paskolo, Konti, Brovni, Foraj, Sanders, Mecanote, Morgan, Vilijams, Ladurnier, Mej. 

Tok meča

Četvrta četvrtina: 

38. minut - Cepa mrežicu ponovo Markus Pejdž, Partizan odlazi na +23 na minut i po do kraja utakmice! 

36. minut - Pogađa Tomas sa niskog posta, sa druge strane bolja igra Trenta u poslednjoj deonici posle poena Konta rezultat je 59:41!

34. minut - Novi poeni za Vila Mozlija, ovoga puta sa linije penala - 57:38!

32. minut - Mecanote otvara trojkom poslednju deonicu - 54:33!

Treća četvrtina: 

30. minut - Fauliran je Džoš Perkins u poslednjoj sekundi treće deonice, te će plej Partizana imati tri slobodna bacanja! Pogodio je Amerikanac 2/3, a crno-beli u poslednju deonicu ulaze sa 24 poena prednosti - 54:30!

Foto: Starsportphoto©

28. minut - Nastavlja Mozli da lomi obruće u hali, sada ga je fantastično uposlio Perkins, Partizan ima 19 poena prednosti - 49:28!

27. minut - Još jedan "let" Vila Mozlija koji zakucava posle pasa Nemanje Dangubića - 45:28!

25. minut - Fantastično zakucavanje Vila Mozlija, a potom i polovičan učinak Rašona Tomasa sa linije penala - 43:26!

23. minut - Nastavlja Partizan sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu, posle trojke Nemanje Dangubića rezultat je 40:24!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nastavio je Perkins da rešeta iz svih pozicija, sada je sam sebi izgradio poziciju za šut i pocepao mrežicu - 35:20! Partizan na poluvreme odlazi sa +15!

19. minut - Vratio je Filipovski Perkinsa na teren i ponovo je novajlija razmrdao crno-bele i pogodio - 32:20!

17. minut - Nastavlja se slab ritam u nastavku druge četvrtine, Partizan je na svega šest poena, dok je Trento upisao četiri - 30:20!

14. minut - Tri minuta bez poena na obe strane, a seriju promašaja prekida Mecanote - 29:20. Sašo Filipovski traži tajm-aut. 

11. minut - Nastavlja Perkins sa sjajnom partijom na debiju, trojka na otvaranju druge deonice - 27:16!

 

 

Prva četvrtina:

10. minut - Sjajna saradnja Perkinsa i Radeta Zagorca, novi plej crno-belih već ima tri asistencije, a Partizan na prvu pauzu odlazi sa osam poena prednosti - 24:16!

8. minut - Fauliran je Džoš Perkins, ali je bio polovičan sa linije penala - 20:10!

7. minut - Dobra reakcija Trenta posle tajm-auta serija 5:0, ipak, ulazak Džoša Perkinsa razbudio je crno-bele, pošto je odmah nabacio loptu na koš za Vila Mozlija - 17:10!

Foto: Starsportphoto

5. minut - Dve vezane trojke za crno-bele pogodili su Markus Pejdž i Nemanja Dangubić, sa druge strane sjajna odbrana Partizana, te je već +10 - 15:5!

4. minut - Druga lična greška za Rašona Tomasa, mora Amerikanac van parketa, na njegovo mesto ulazi Erik Mika. Kažnjava Geri Braun lošu reakciju Partizanove odbrane i pogađa prvu trojku na meču - 6:3!

4. minut - Vezuje Kodi Miler-Mekintajer šest poena na startu meča i za sada je jedini strelac na utakmici - 6:0 za crno-bele!

2. minut - Nervozno su obe ekipe ušle u duel, te je posle dva minuta još uvek rezultat 0:0, ali je Miler-Mekintajer prekinuo seriju promašaja i doneo prednost Partizanu - 4:0!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice prvog kola "top 16" faze Evrokupa između Partizana i Trenta. Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija