• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2021

09:30

STANOJEVIĆ UZDRMAO SRBIJU! Menadžeri su okupirali naš fudbal! Neće mi gurati decu u tim! Nikad!

Partizan

STANOJEVIĆ UZDRMAO SRBIJU! Menadžeri su okupirali naš fudbal! Neće mi gurati decu u tim! Nikad!

Podeli vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bez dlake na jeziku pričao je o mlčadim fudbalerim i menadžerima, što će bez sumnje podići prašinu

Kada je Fudbalski savez Srbije doneo odluku da svaki tim u Superligi mora da ima dvojicu momaka mlađih od 21 godine u startnoj postavi, verovalo se da će od toga svi imati koristi. Omladinska škola crno-belih redovno izbacuje talente, ali talentima je potrebno vreme da se dokažu. Nije bilo mesta za sve za zimske pripreme, Denis Stojković i Nikola Čolić nisu otputovali za Tursku.

Klub ima plan, poslaće ih na šestomesečnu pozajmicu, ali njima se to, kako otkriva trener Aleksandar Stanojević, nimalo nije dopalo.

Menadžeri okupirali srpski fudbal

- Loše su prihvatili odluku. Svi oni misle, zajedno s menadžerima koji su okupirali srpski fudbal, da mogu odmah da igraju. To kod mene ne može, ne sad... Nikad! Ako ne odu na pozajmicu, opet neće dobiti šansu. Jović je poslednju utakmicu ušao i namestio gol, Čolić je imao dve-tri šanse, nije ih iskoristio, ali verujem u njega. Ta njihova žurba da odu u Mančester i Liverppul... Znate kako prolaze igrači koji brzo odu? Brzo i padnu. Najgora stvar je na silu gurati mladog igrača. Možda će samo neko trenutno da se naplati - rekao je Stanojević novinarima na pripremama u Turskoj, prenosi Mozzarstsport.

Foto: Starsportphoto

 

Ali, Stanojuević poručuje mladim fudbalerima da i dalje čvrsto veruje u njih, ali da je ostalo na njima.

- Najviše računam na Stojkovića i Čolića i rekao sam im to. Zaslužuju da budu ovde, za mene su bolji od ovih novih momaka, ali nije u tome poenta. Stojković je prvi put počeo kod mene kao starter, Čolić isto, ali sad ne bi dobili šansu i u ovom trenutku ne bi imali prostora, a potreban im je samo mali apdejt da postanu prvotimci Partizana za sledećih nekoliko godina. Potrebno je da imaju kontinuitet, to je dobro i za njih i za klub, da imaju seniorske mečeve u nogama. U suprotnom – opredeliću se za bonuse koji u kontinuitetu igraju Superligu, bez obzira da li su manje talentovani, ali su u takmičenju. Morate da ste ekstremno talentovani, da doprinosite i dajete golove u kontinuitetu, kao Stevanović recimo, pa da budete starter u Partizanu.

Voleo bih i Zdjelar da produži ugovor

U Humsku je ove zime stigao desni bek Marko Živković, a Aleksandar Šćekić je produžio ugovor. Čeka se da li će isti potez napraviti Saša Zdjelar.

- Drago mi je zbog Šćekića, tu je, igrao je kod svakog trenera, zadovoljan sam. Voleo bih i Zdjelar da produži ugovor. U prelaznom roku nikad ne znate da li će neko da dobije ponudu. Voleo bih da ostanu svi, ali ako neko dobije ponudu - zašto da ne.

Foto: Starsportphoto

 

Svi su igrači imali rok do 9. januara i početka priprema da se izjasne da li žele da idu. 

- Bilo je individualno, da se neko javi ako želi da ode, ako se ne oseća komforno. Imali su rok do 9. januara. Sada više ne mogu. Jedino ako neko dobije ponudu, pa je klub razmotri. Niko se nije javio da želi da ode. Vidim da je svima super, svi su zadovoljni. Ne žele da odu po svaku cenu. Sve to to sam uradio samo iz jednog razloga, da se osećam dobro i mirno kad se oseća borba za mesto. Da kažem: ne možeš da budeš nezadovoljan, jer sam ti pružio priliku. Jednostavno, da bi od njega tražio maksimum i da on ne bi smeo da bude nezadovoljan.

Objasnio je Stanojević i kako želi da Partizan igra na proleće i šta mu nedostaje u ekipi.

- Hoću da igramo direktnije, brže, da stvaramo više šansi. Uvek moraš da ideš 20-30 odsto bolje nego što si bio. Imamo prostora za napredak. S druge strane, imamo problem s visinom, malo smo niži i nismo dominantni.

Šef struke crno-belih kaže nema fiksiranih prvih 11.

- Sada da me pitate možeš li da izdiktiraš početnih 11 za prvo kolo - ne bih znao. To je dobro, volim da imam 20 igrača u fokusu, ovo preko tog broja su mlađi. Svi treba da znaju da mogu da očekuju da igraju.

Promene u zdravstvenom kartonu su što se Aleksandar Miljković oporavio od korone, ali se povredio Ivan Obradović, pa će crno-beli verovatno zamoliti Fudbalski savez da oslobodi Slobodana Uroševića puta na američku turneju sa reprezentacijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
todor

pre 3 godine

"Menadzeri okupirali srpski fudbal" Otkrio si toplu vodu. Oni su unistili srpski fudbal. Pa vise gledalaca je nekad bilo na seoskim utakmicama nego danas na prvoligaskim, osim kad igraju Partizan i Zvezda, dodje po par hiljada ljudi. Niko dete ili unuce ne sme da odvede na utakmicu od "navijaca."

Goran Dimitrijevic

pre 3 godine

KAKAV APSURD??? On koji je podrepak ramadaniju zna da prica ovakve budalastine.Doveo je sve ramadanijeve veterane nazad u Partizan,najurio Sadika a sada ce i Sumu i Ficu Stevanovica,malog Stojkovica nije poveo na pripreme jer mu ramadani nije menadzer i...Pa da ima trun ljudskosti i obraza bar bi cutao.Ali ne,naucio od vucica da balavi i tamo gde je on najveci krivac i da nalazi druge krivce.BOZE GOSPODE I DANASNJA SVETA NEDELJO ,POMOZITE DA OVOM LUDILU DODJE KRAJ!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija