• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2021

13:15

HOĆE DA SRUŠE PARTIZAN! Oštar odgovor Mijailovića: Napadaju nas, jedva čekaju da krene po zlu...

Partizan

HOĆE DA SRUŠE PARTIZAN! Oštar odgovor Mijailovića: Napadaju nas, jedva čekaju da krene po zlu...

Podeli vest

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović oglasio se nakon novog potaza Parizana, koji je razočarao navijače ubedljivim porazom u Francuskoj u Evrokupu

Priznao je Ostoja Mijailović da situacija u Partizanu trenutno nije povoljna i prokomentarisao kritike javnosti na račun uprave i igrača.

- Ne možemo biti ni zadovoljni ni bezbrižni. Porazi mogu da se dese, ali postoji način na koji mora da se nosi dres Partizana. Mi smo posle nekih utakmica ove sezone već imali razgovore, moraćemo da ih imamo opet. Neke nedopustive stvari se ponavljaju i tome se mora stati na put - rekao je Mijailović za "Srpski telegraf".

Oštar odgovor Ostoje

Odgovorio je i na kritike o velikom broju stranaca, rekavši da svaki igrač Partizana svoju privrženost klubu "mora da dokazuje odnosom na terenu i kvalitetom, a ne pasošem".

Foto: Starsportphoto

 

- Ako to nije na nivou, zna se! Bili oni stranci ili Srbi. Svi bismo mi voleli da Srbija ima po 12 srpskih igrača u najjačim klubovima, a sa druge strane najviše se kritikuju naša deca i najmanje strpljenja se ima za njih. Je l' neko brojao strance ili računao ulaganja prošle sezone kada smo bili prvi u svim takmičenjima? Nije! Tada je bilo normalno da učinimo koncepcijski rizik i potrošimo puno novca čak i na neke promašaje, samo da se dođe do rezultata. Sada odjednom ima mnogo zabrinutih - naveo je predsednik crno-belih.

Mijailović je rekao da je gotovo 90 odsto ugovora nasleđeno iz prošle sezone i da novi treneri nisu imali mnogo prostora za manevar, ali je rekao da finansijski stoje dobro uprkos problemima.

- Dolaze i do mene razne priče, o kašnjenju plata i slično.To prosto nije tačno. U teškim uslovima, bez podrške publike i novca od karata, manje novca od privatnih sponzora, mi smo obezbedili klubu normalno funkcionisanje. Rad uprave kluba se dokazuje kroz ove činjenice a sportski sektor ima svoju odgovornost za rezultate. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Mijailović kaže da se "snaga kluba ne sme ogledati kroz rezultat jedne sezone".

- Sportski rezultati jesu ono kroz šta se u očima navijača i javnosti meri uspeh, ali ne smemo da zaboravimo da nećemo uraditi ništa ako je sve dobro kad smo prvi, a kada nismo onda nastaje katastrofa. To ne smemo da dozvolimo! Jesmo li 2017. tražili krivce za preko 7 miliona duga i četiri godine bez trofeja? Nismo! Kao i sada, tražili smo rešenja! Osvojili 4 trofeja od tada, bili prošle godine prvi u svim takmičenjima…Naravno, ovo nije alibi. Ako rezultati u bilo kom segmentu funkcionisanja kluba izostanu, zna se ko je za šta odgovoran i ko u kojim situacijama snosi odgovornost i posledice. O kadrovskim rešenjima odlučuje klub kada za to dođe vreme, a ne dežurni dušebrižnici!

Napadaju Partizan, hoće da ga sruše

Prvi čovek crno-belih je dodao i da je "cilj dobrog dela orkestriranih napada da se Partizan sruši i vrati na nivo iz 2017. godine".

- Nas napadaju za smene trenera, i broj stranaca u ekipi pa nije baš da držimo rekord! A ti koji drže rekord i koji su nekoliko puta više novca uložili od nas, kod njih je kao sve ok, oni čak imaju vremena da politički korektno sažaljevaju Partizan. I na kraju, postoje oni koji jedva čekaju da nešto krene po zlu ne bi li sebe bolje pozicionirali naspram nekih svojih sitnijih ili krupnijih interesa prema klubu! E pa to nije put do Partizana i to nikada ne sme da bude put! Nemojmo samo o dobrim namerama! Mnogi koji kritikuju nisu iskreni u svojim namerama! Niko nije naivan da to ne vidi - oštar je Mijailović.

Foto: Starsportphoto

 

Predsednik košarkaškog kluba dodaje i da ništa još nije izgubljeno.

- Ne znam ko ima prava da sezonu proglašava završenom pre njenog kraja? Da je teško, teško je!Ali, kraj nije! Predaja nije opcija i nikada neće biti za Partizan! Na kraju sezone će se svoditi računi. Kao ozbiljni ljudi, imamo plan za svaki scenario i iz svake situacije ćemo se truditi da izvučemo maksimum za Partizan - zaključio je Mijailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 3 godine

Sve je jasno!!! Za losu igru i lose rezultata kriva je Crvena zvezda...a ne moze ni da se zanemari ni N.Covic!!!! Mada ima i krivice do ,eh da nije clan, imao bi Ostoja jos jedan "jak" razlog...ali eto !!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija