• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.Z.

20.02.2022

07:03

Menig: SRUŠIĆEMO Spartu i u Beogradu! Crno-beli zovu GROBARE na Radnički!

Starsportphoto

Partizan

Menig: SRUŠIĆEMO Spartu i u Beogradu! Crno-beli zovu GROBARE na Radnički!

Podeli vest

Junak trijumfa u Pragu, Kvinsi Menig, ubeđen je da će crno-beli i u revanšu savladati Čehe i tako overiti plasman u osminu finala Lige konferencija! Hoćemo da doguramo što dalje, kaže Holanđanin

Srušićemo Spartu i u Beogradu, poručuje Kvinsi Menig (26), junak Partizanove pobede u Pragu! Holandski fudbaler je u četvrtak veče sjajnim golom režirao uspeh crno-belih nad neugodnim Česima (1:0) u prvom meču plej-ofa za osminu finala Lige konferencije, a ubeđen je da će se isti epilog ponoviti i u revanšu narednog četvrtka!

Foto: Starsportphoto

 

Brzonogi krilni igrač je u 78. minutu iskoristio prelepu asistenciju Saše Zdjelara, pobegao trojici čuvara, a potom lobovao golmana Holeca. Bio je to njegov deseti pogodak u svim takmičenjima otkako je letos stigao u Humsku, a uz to je upisao i sedam asistencija.

"Parni valjak" je tako ostvario drugi prolećni trijumf na strani u Evropi u minulih 30 godina i jedini je srpski tim kojem je to pošlo za rukom, računajući period od 1992. do danas. Prethodni put Beograđani su u gostima slavili 24. februara 2005. protiv Dnjepra sa 1:0, u šesnaestini finala Kupa UEFA.

Foto: fkpartizan.rs

 


- Pobeda je najvažnija, moj gol je bio samo plod dobre igre celog tima. Sparta se pokazala kao neugodan protivnik. Snažni su, visoki, znali smo da neće biti lako. Međutim, dobro smo se spremili, zatvorili ih i dokazali da nije slučajnost to što smo u nokaut fazi. Verujem da ćemo i u Beogradu slaviti i da ćemo proći u narednu rundu - kaže Menig.


Bivši đak Ajaksove škole svestan je da crno-bele u narednih sedam dana očekuje ubitačan ritam.
- U nedelju igramo sa Radničkim, pa nas čeka revanš sa Spartom, a onda sledi i večiti derbi na "Marakani". Sve te utakmice su jako važne za nas i u svakoj ćemo ići na pobedu. Želimo da osvojimo titulu, ali i da doguramo što dalje u Evropi - jasan je Menig.

Optimista

Verujem da ćemo u četvrtak, pred punim stadionom u Humskoj, proslaviti prolaz u narednu rundu
Saša Zdjelar

Velike pohvale za prikazanu partiju na stadionu "Letna" zaslužio je i Saša Zdjelar (26). Neumorni vezista dobio je pregršt duela, a stigao je i da pošalje fenomenalnu dugu loptu sa svoje polovine i pronađe Meniga, koji je potom zatresao mrežu.


- Znali smo da Sparta ima problem sa tim dugim pasovima koji idu iza poslednje linije odbrane. U momentu kad sam dobio loptu samo sam podigao glavu i video Meniga da utrčava u prazan prostor. Koncentrisao sam se da pogodim tamo gde treba i, na svu sreću, dali smo gol iz te akcije. Ostvarili smo odličan rezultat pred revanš u Humskoj, ali daleko od toga da je sve gotovo. Ovo je bilo samo prvo poluvreme. Očekujem da ćemo u drugom meču, pred punim stadionom, završiti posao i plasirati se u osminu finala - zaključuje Zdjelar.

Foto: fkpartizan.rs

 

Besplatno na Radnički

Čelnici crno-belih doneli su odluku da ulaz na tribine u Humskoj bude besplatan za duel sa Radničkim iz Kragujevca u 23. kolu Superlige (nedelja, 15.30, Arena 1 Premium). Navijači će ulaznice moći da preuzmu na prodajnim mestima "Tiketlajna", u "Merkatoru" i tržnom centru "Stadion", dok će na dan meča to moći da učine i na blagajnama stadiona Partizana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog
Društvo

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog

Hrvatska Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) obavestila je o povlačenju serije leka Rudakol 200 mg tvrde kapsule sa produženim oslobađanjem zbog osnova sumnje na nedostatak kvaliteta u vezi sa rezultatom koji je van granica specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti parametra oslobađanja aktivne supstance.

28.05.2024

16:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31