• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

17:33

KAO EKIPA IZ ČEMPIONŠIPA! Petrić OBAZRIV pred gostovanje u ČEŠKOJ!

Starsportphoto

Partizan

KAO EKIPA IZ ČEMPIONŠIPA! Petrić OBAZRIV pred gostovanje u ČEŠKOJ!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 18:45 gostuju ekipi Slovackog u okviru prvog kola grupne faze Lige konferencija

Fudbaleri Partizana spremni su za evropsku premijeru. Ekspedicija crno-belih stigla je u Češku gde ih sutra od 18:45 očekuje prvi duel u grupnoj fazi Lige konferencija, a rival će biti ekipa Slovackog koja je prethodne godine osvojila nacionalni Kup u svojoj zemlji. 

Novinarima se uoči meča obratio trener Gordan Petrić i istakao da je glavni cilj crno-belih plasman u narednu rundu takmičenja. 

- Teška je grupa, sve su ekipe jake, ali pošto smo sa Aleksandrom Stanojevićem prošle godine prezimili, potom igrali još jedno kolo, cilj je da to uradimo i ove sezone. Možda su sad ekipe jače nego lane, ali je meni bitno da su momci svesni šta ih očekuje, šta dobijaju evropskim utakmicama - rekao je Gordan Petrić po dolasku u Češku. 

Ističe strateg crno-belih da bi pobeda u gostima bila odličan rezultat, a svestan je činjenice da bi tri boda, iako tek u prvom kolu, otvaraju Partizanu vrata naredne faze takmičenja. 

- Odličan rezultart bi bio da se vratimo sa tri boda. Ne zavisi samo od nas, već i kako će se Slovacko prilagoditi našoj igri. Pobeda bi bila odlična, ako ne može, neka bude nerešeno. Da polako skupljamo poene. Povoljno je što prvu utakmicu igramo na strani. U slučaju da sve prođe prema željama, da već sledeće sedmice protiv Nice pokušamo da napravimo rezultat koji bi nas približio proleću - dodao je iskusni stručnjak. 

Celokupna fudbalska javnost smatra da je Slovacko najslabiji tim u grupi, a Petrić dodaje da treba iskoristiti činjenicu da je češkom predstavniku ovo prvi izlazak u Evropu. 

- Verovatno tako razmišljaju i u Kelnu i u Nici. Mada, i Slovacko vidi šansu u prvoj utakmici, s obzirom da je domaćin. Da kasnije mirnije uđe u završnicu. I oni i mi imamo računicu, ali smo na papiru kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Ovo je Česima prvi izlazak u Evropi, valjalo bi to iskoristiti - jasan je trener Partizana. 

Foto: Starsportphoto

Tokom pripreme meča dosta pažnje je posvećeno detaljima, a Petrić ističe da mu Slovacko liči na ekipu iz Čempionšipa koja igra izuzetno direktan fudbal u jakom tempu. 

- Slovacko mi liči na ekipu iz Čempionšipa. Stadion manje-više, ali način igre češkog predstavnika podseća na Engleze. Ili neki, nemački stil. To je direktan fudbal, sa dosta dugih lopti, skakanja, prekida, duela... U svakom slučaju moramo da se prilagodimo. Svih 90 minuta će biti u jakom ritmu. Moramo da to da odgovorimo - dodao je strateg crno-belih. 

Igra Partizana se značajno popravila u odnosu na košmaran početak sezone. Daleko to još uvek od partija koje očekuju navijači, ali i svi u Humskoj, ali je činjenica da ide na bolje. 

- Ide ka tome. I protiv Crvene zvezde smo sami sebi napravili problem nekim kornerima. Oni su nas spustili ispred našeg gola. Moramo da odgovorimo na neke zadatke. Analizirali smo jedni druge, uočili da imamo prostora da ih ugrozimo, ali je bitno da su momci rasterećeni. Spremni su na sve - podvukao je Gordan Petrić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija