• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.01.2023

12:06

PRILIKA ZA VRAĆANJE DUGOVA S POČETKA SEZONE! Partizan na popravnom!

Starsportphoto©

Partizan

PRILIKA ZA VRAĆANJE DUGOVA S POČETKA SEZONE! Partizan na popravnom!

Podeli vest

Crno-beli večeras u Areni dočekuju špansku ekipu, protiv koje su ispustili pobedu u gostima na startu Evrolige, i to košem u poslednjim sekundama

Partizan i puna Arena spremaju rušenje Baskonije! Ekipa Željka Obradovića večeras (20.30, Sport klub 1) u našoj najvećoj dvorani dočekuje špansku ekipu u 19. kolu Evrolige i imaće veliki motiv da zabeleži deveti trijumf u najjačem evropskom takmičenju.

Crno-beli žele, pre svega, da ostanu u trci za top osam, ali i da se revanširaju ekipi iz Vitorije za bolan poraz u 2. kolu Evrolige. Tada je Baskonija, predvođena fantastičnim Markusom Hauardom, uspela da slavi nakon produžetka sa 103:96. Bio je to vrlo napet meč, u kojem je Partizan ostao bez trijumfa u poslednjim sekundama regularnog dela. To je jedan od najbolnijih poraza tima Željka Obradovića ove sezone, pa zbog toga svi u klubu veruju da je došlo vreme za revanš.
Naoštren

Bodriće nas puna hala i, pravo da vam kažem, jedva čekam da istrčimo na parket i zabeležimo pobedu
Aleksa Avramović

Dželat izostaje

Prema rečima sjajnog plejmejkera Alekse Avramovića, saigrači i on su naoštreni da u paklenoj atmosferi savladaju jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dela Evrolige.

- Pre dva dana smo izgubili od Makabija, ali nema tugovanja. Imali smo svoje šanse u tom meču, ali nismo uspeli da preokrenemo. Već danas nas čeka nova utakmica sa Baskonijom. Bodriće nas puna hala i, pravo da vam kažem, jedva čekam da istrčimo na parket i zabeležimo pobedu - poručuje Aleksa Avramović.

Baskoniju ove sezone predvodi pomenuti Markus Hauard, američki bek koji u proseku ima 15,9 poena. Ipak, njegov nastup na večerašnjem meču je pod znakom pitanja, jer je povredio leđa i moguće je da ne bude u sastavu. Reč je o momku koji je u prvom duelu baskijske i beogradske ekipe ubacio 33 poena, što mu je rekord u dosadašnjem delu takmičenja. Podsetimo, Hauard je svega pet dana nakon rapsodije protiv crno-belih ubacio 30 poena i Crvenoj zvezdi.

Penjaroja: Teško je pobediti Obradovića

Trener Baskonije Đoan Penjaroja nahvalio je Partizan i trenera Željka Obradovića pred večerašnji meč. Kaže da su iskusni stručnjak, kao i puna Arena, veliki aduti crno-belih.

- Pobediti takvog trenera u takvoj atmosferi kakvu prave navijači Partizana biće veoma teško. Beogradski tim je veoma talentovan, naročito na bekovskim pozicijama. Ima jedan od najjačih napada u Evropi, a uz to i fizički dominantne igrače, poput Matijasa Lesora. Pred njihovim navijačima mogu da budu veoma opasni - kaže Penjaroja.

Smanjiti greške

Trener crno-belih Željko Obradović veruje da će njegova ekipa večeras izgledati bolje nego protiv Makabija u sredu uveče.

- Protiv Baskonije moramo da sprečimo neke propuste koje smo imali protiv Makabija. Svi pričaju o tome kako je Evroliga izjednačena. Iskreno, ne sećam se kada je tako bilo. Sada je svaka pobeda bitna i ovde niko ne može da kaže da je favorit, osim u nekim posebnim slučajevima. Imali smo nakon prvog dela takmičenja skor od osam pobeda i devet poraza, a moglo je da bude 11-6. Moramo da donosimo bolje odluke u napadu, da manje gubimo lopte, a više asistiramo - ocenjuje Obradović.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!
Društvo

Vesić uručio ugovore o dodeli 200 miliona dinara bespovratnih sredstava predstavnicima 14 gradova i opština!

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić uručio jе predstavnicima 14 lokalnih samouprava ugovorе o dodеli bеspovratnih srеdstava za rеalizaciju projеkata u okviru Programa podrške primeni naprednih tehnoloških rešenja u oblasti drumskog transporta i saobraćaja u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara.

29.05.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54