• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2023

18:26 >> 19:49

RASPUCANI PARTIZAN NA STARTU KUPA KORAĆA! Spartak lak plen! NA POTEZU ZVEZDA, PA VEČITI DERBI! (VIDEO+FOTO)

Tanjug

Partizan

RASPUCANI PARTIZAN NA STARTU KUPA KORAĆA! Spartak lak plen! NA POTEZU ZVEZDA, PA VEČITI DERBI! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća počeo je u Nišu, a košarkaši Partizana su u četvrtfinalu pobedili ekipu Spartaka - 91:69

Crno-beli su opravdali ulogu apsolutnog favorita, ni u jednom trenutku pobeda nije dolazilsa u pitanje.

Sada je na potezu Crvena zvezda, koja sutra igra protiv Borca iz Čačka u četvrtfinalu i ukoliko pobedi u polufinalu ćemo u petak od 21 čas gledati kako se i očekivalo - večiti derbi.

PARTIZAN - SPARTAK 91:69 (23:16, 30:18, 20:19, 18:16)

Dvorana: Čair. Sudije: Marko Juras, Jelena Smiljanić, Mladen Vuletin

Partizan: Vukčević, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Eksum, Mikić, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić

Spartak: Hardi, Jugović, Ilkić, Prlja, Dodić, Milisavljević, Gazibegović, Bojić, Danilović, Cvetinović, Sokolović, Barna.

U drugom meču četvrfinala sastaće se Mega i Vojvodina, a ta utakmica je na programu večeras od 21 sat.

Partizan se odlepio pred kraj prve četvrtine završio prvu deonicu sa plus 7 -  23:16, da bi usledilo nekoliko odličnih minuta na koje Spartak nije mogao da odgovori pa smo videli i prvu dvocifrenu prednost.

Crno-beli su u drugoj četvrtini stekli rezultatsku prednost koju su čuvali do kraja meča.

Na početku drugog poluvremena odigrao je Spartak odlično i vratio se na 12 poena zaostatka, ali to je bilo sve od ekipe iz Subotice.

Ponovo je Partizan uspostavio kontrolu i odlepio se, pa je na kraju Željko Obradović i juniorima Viktoru Mikiću i Savu Drezgiću dao nekoliko minuta, pa je mladi Drezgić upisao i prve poene u dresu Partizana, a konačan rezultat bio je 91:69.

Najefikasniji je bio Matijas Lesor sa 17 poena, po 14 su imali Anđušić i Ledej, 13 je imao Avramović i 9 Vukčević. U redovima Spartaka, 17 je imao Andrija Bojić, 15 Danilović, a 13 Jugović.

TOK MEČA: 

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

U 31. minutu poentira Dante Egzum, 75:53, pa uzvraća Cvetinović. Partizan je pred plasmanom u polufinale Kupa Koraća. 

Hardi poentira u 33. minutu posle ofanzivnog skoka - 78:57.

Sredinom ovog perioda trojka Anđušića 81:62, Vukčević promašuje iz kornera, ali onda pogađa 2+1.

Foto: Tanjug

Spartak je potpuno dotučen, novi poeni Tristana Vukčevića u 36. minutu - 86:62.

Novi promašaj za Spartak, Dodić je pokušao za tri, ali greše i crno-beli. Bojić pogađa 86:64.

U 37. minutu Aleksa Avramović pogađa uz faul. Precizan je i sa penala - 89:64. Ovde je odavno pobednik poznat samo se čeka kraj.

Kraj meča, na kraju ubedljiva pobeda Partizana 91:69.

 

TREĆA ČETVRTINA

Počela je treća deonica uvodnog meča Kupa Koraća u Nišu. Bojić poentira na asistenciju Sokolovića  On je prvi dvocifreni u Spartaku večeras - 53:36.

U 24. minutu Spartak pravi seriju 9:0 i stiže na 56:43. Smanjeno je visoko vođstvo crno-belih.

Trifunović promašuje, Milisavljević ne uspeva da još više smanji prednost Partizana.  Anđušić postiže trojku na isteku napada, on sada ima 11 poena na svom kontu 59:45.

Foto: Tanjug

Bojić pogađa uz faul Lesora. Košarkaši Partizana ponovo gube loptu, ali Milisavljević promašuje zicer. Na drugoj strani rampa Lesora za Bojića.

U 38. minutu faul na Ledeju. Precizan je sa penala - 69:52. 

Kakva rampa Egzuma Barni u pokušaju za tri, Panter promašuje, pa Barna ponovo... Partizan u kontri dva na jedan, faul Sokolovića na Lesoru. Precizan je sa penala centar crno-belih.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

U 13. minutu Egzum poentira za prvu dvocifrenu prednost Partizana - 31:21. Izgubljena lopta za Spartak, pa nova trojka za crno-bele - 34:21. Raste razlika... Crno beli su naletu.

Promašuje Avramović za tri, ali Panter hvata loptu, asistencija upravo za Avramovića koji sada poentira 36:21. Najveća prednost Partizana - plus 17 je sada - 38:21.

U 16. minutu Naneli preko Jugovića, baaam - za tri - 42:23. Poeni za Danilovića - 42:25. 

Foto: Tanjug

Greška, tačnije neprecizan pas Smailagića, to je već deveta izgubljena lopta za Partizan. Pi Džej Hardi asistira Bojiću 42:27. 

Vukčević je ponovo na terenu, znači povreda, ipak, nije bila ozbiljnija. 

U 19. pogađa trojku Aleksa Avramović. Njegov deseti poen - 47:30. 

Rezultat prvog poluvremena 53:34 za crno-bele. Inače, sudije su u par navrata zapretile prekidom meča zbog vređanja supruge Nebojše Čovića od strane navijača Partizana. 

 

PRVA ČETVRTINA:

Aleksa Avramović trojkom otvara utakmicu - 3:0. Hardi uzvraća istom merom za izjednačenje. Faul na Anđušiću pri pokušaju za tri poena... Pogodio je sva tri puta sa penala - 6:3.  

Serija promašaja na obe strane. Smailagić nerprecizan pa pravi prvu ličnu grešku. Bojić ne koristi zicer. Crno-beli u napadu, Anđušić u 3. minutu pogađa za tri - 9:3.

Foto: Tanjug

Sredinom uvodne deonice Spartak je imao šansu da povede, međutim, izgubili su Subotičani loptu, Vukčević je zakucao na drugoj strani i prilikom doskoka, pao je i povredio se. Sa bolnom grimasom na licu otšepao je sa terena uz pomoć sa klupe - 11:8.

U pitanju je povreda skočnog zgloba i pitanje je da li će igrač Partizana moći da nastavi turnir.

 

u 6. minutu Jugović pogađa trojku za izjeednačenje 11:11, a onda Sokolović dovodi subotički tim u vođtstvo. Panter uzvraća za tri - 14:13. 

U finišu prve četvrtine crno-beli vode 17:13. Na drugoj strani poen za Spartak sa penala, pa zakucavanje Lesora.

Na kraju ovog dela i najveća prednost za Partizan plus 7 - 23:16.

UŽIVO:

 

18.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Partizan - Spartak na portalu Informer.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
innbecilo brutale

pre 1 godinu

POČEO JE VELIČANSTVENI NARODNI SKUP AVANTURISTA I IZDAJNIKA POD NAZIVOM KOSMET❤️SRBIJE!!! IMATE LI NEKU VEST O TIM NARODNIM IZRODIMA, BORCIMA ZA DOSTOJANSTVO???

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija