• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

27.04.2023

07:38

PARTIZAN ĆE NA FAJNAL-FOR! Crno-belima statistika i tradicija idu u prilog protiv Reala!

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN ĆE NA FAJNAL-FOR! Crno-belima statistika i tradicija idu u prilog protiv Reala!

Podeli vest

Košarkaši Partizana su na korak od fajnal-fora Evrolige! Beogradski tim pobedio je Real Madrid u prvoj utakmici plej-of serije, koja se igra na tri dobijena meča (89:87), a večeras u prestonici Španije pokušaće da duplira tu prednost (20.45, Sport klub 1).

Trener Željko Obradović i njegovi košarkaši, kao i uvek, naglašavaju da idu korak po korak, ali istorija i tradicija su na njihovoj strani kada je u pitanju plasman na fajnal-for Evrolige, koji će se od 19. do 21. maja održati u litvanskom Kaunasu.

Ponoviti istoriju

U istoriji najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja samo jedan tim se domogao borbe za titulu nakon što je u plej-ofu izgubio prvi meč na svom terenu. Od sezone 2008/09. serija se igra na tri dobijena meča, a Barselona se jedina plasirala na fajnal-for kada je gubila 1:0 posle utakmice kod kuće. To se dogodilo protiv Baskonije 2009. i Zenita 2021. godine, a oba puta je krajnji rezultat bio 3:2.


Crno-belima je već jednom pošlo za rukom da slave odmah na početku i olakšaju sebi nastavak serije. Pre 13 godina su nakon prvog dobijenog meča protiv Makabija iz Tel Aviva seriju završili sa 3:1.

Foto: EPAIMAGES

 



Međutim, košarkaš Aleksa Avramović, koliko god da je uzbuđen zbog vođstva, toliko je i oprezan pred nastavak serije. On naglašava da je radovanju uveliko došao kraj.

Smajli predvideo trojku


Alen Smailagić je srpskim izveštačima u Madridu veče uoči pobede rekao na koji način želi da crno-beli slave protiv "kraljevskog kluba" i predvideo je šta će se dogoditi.
- Voleo bih da to bude neka trojka u poslednjoj sekundi - rekao je popularni Smajli, a želja mu se zahvaljujući kapitenu Panteru obistinila.


- Radovali smo se, to je prošlo, današnja utakmica je važna. Veliki je pritisak na njima. Izaći će mnogo agresivnije jer gube u seriji, ali znamo šta dobijamo novom pobedom. Idemo u našu kuću, gde znamo koliko smo opasni. Ako su bolji, neka nas pobede - počeo je Avramović.

Kevin predvodnik

Heroj pobede bio je Kevin Panter, koji je postigao trojku u poslednjim sekundama meča, a Aleksa očekuje da kapiten i večeras bude predvodnik crno-belih.

RASPORED

Prvi meč (25. april)
Real - Partizan 87:89
Drugi meč (27. april)
Real - Partizan 20.45
Treći meč (2. maj)
Partizan - Real
* Četvrti meč (4. maj)
Partizan - Real
* Peti meč (datum naknadno)
Real - Partizan

- Svako je doprineo pobedi. Smailagić je fenomenalno krenuo od početka utakmice i držao nas. Zek Ledej je posle pogađao neke svoje šuteve, pa se nadovezao Madar, pa i Egzum. Ja sam ubacio neki težak šut, ali Kevin je taj koji nas nosi na krkačama - slikovito je opisao Avramović.

Centar Partizana Matijas Lesor kaže da je ekipa već spremna za nastavak i još dve pobede.

- Igrali smo 34 utakmice da bismo došli dovde, protiv najboljih timova u Evropi. Slavili smo posle meča, ali smo sada spremni za dve pobede - zaključio je Lesor.

Tavares neizvestan

Centar Real Madrida Valter Tavares doživeo je povredu kolena na prvoj utakmici plej-ofa Evrolige protiv Partizana. U pitanju su ligamenti levog kolena, a juče tokom dana i večeri išao je na dodatne preglede i nije bilo poznato da li će moći da pomogne svom timu u drugom meču protiv ekipe Željka Obradovića.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija