• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2023

07:31

VREME JE ZA KONAČNI OBRAČUN! Evo gde možete da gledate utakmicu Real-Partizan!

Starsportphoto©

Partizan

VREME JE ZA KONAČNI OBRAČUN! Evo gde možete da gledate utakmicu Real-Partizan!

Podeli vest

Košarkaši Partizana u sredu (21.00, SK1) u Madridu igraju "majstoricu" četvrtfinala Evrolige protiv Reala.

U petom meču će pasti odluka ko će izvaditi vizu za fajnal-for u Kaunasu (od 19. do 21. maja). Nakon dve pobede crno-belih u Madridu "kraljevski klub" savladao je Partizan dva puta u Beogradu i sada sve staje u jedan meč. "Parni valjak" biće lišen pomoći plejmejkera Alekse Avramovića, dok, s druge strane, neće biti kažnjenog centra Geršona Jabuselea i povređenog krila Gabrijela Deka.

Utakmica je na programu u sredu od 21 čas, a možete je pratiti na Sport klubu 1, kao i tekstualni prenos na našem portalu - Informer.rs 

Foto: Starsportphoto©

 


Strateg kluba iz Humske Željko Obradović naglašava da su minula dva poraza u Areni dobro analizirana.

- Raspoloženje se ne razlikuje mnogo u odnosu na prethodni put kada smo se pripremali za Madrid. Svašta se dešavalo u ovoj seriji. Idemo tamo da damo sve od sebe. Iz ona dva meča u Beogradu izvukli smo pouke i radili na treninzima kako bismo popravili ono što nije valjalo. Moramo da postavimo jaku odbranu na Tavaresu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu. Vraća nam se Panter, koji je kapiten i lider tima. Njegovo prisustvo će biti veoma važno - kazao je Obradović pred "majstroricu".

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Nikada se u istoriji takmičenja niko nije vratio iz zaostatka 2:0, bez obzira na to da li je izgubio oba puta na svom terenu ili na strani. U sezoni 2020/21. Efes je otvorio seriju protiv Reala u Istanbulu sa dve pobede. Madriđani su u Španiji izjednačili na 2:2, ali na kraju u majstorici su poklekli u Istanbulu. Takođe, Olimpijakos je 2014. godine gubio od "Kraljevskog kluba" sa 2:0. Grci su izjednačili, ali opet je majstorica pripala Realu. Ista stvar se dogodila Panatinaikosu, koji se vratio iz 0:2 protiv CSKA, ali u majstorici nije mogao da pobedi. Olimpijakos je  2013. godine imao 2:0, Efes izjednačio i na kraju Pirejci su došli do pobede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija