• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2023

15:50

APR PRODUŽIO AGONIJU PARTIZANA! Vazura i Vučelić slave pobedu, Mijailović kaže: GOTOVI SU!

printscreen

Partizan

APR PRODUŽIO AGONIJU PARTIZANA! Vazura i Vučelić slave pobedu, Mijailović kaže: GOTOVI SU!

Podeli vest

Agencija za privredne registre (APR) donela je odluku da se na Fudbalski klub Partizan ne mogu primeniti odluke JSD Partizan jer fudbalska sekcija nije bila ni registrovana kao član sportskog društva. To znači da JSD Partizan nema osnova da uvede privremenu upravu fudbalskom klubu Partizan. Sa druge strane, iz JSD Partizan tvrde da je fudbalski klub legitimni deo sportskog društva i da to stoji u prvom članu Statuta FK Partizan.

JSD Partizan, na čijem čelu je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, podneo je dokumentaciju koja, prema APR, nije bila dovoljna da se dokaže da je FK Partizan član sportskog društva, a imaće još 30 dana da dopuni dokumentaciju.

Prema informacijama do kojih je došao Informer, aktuelna uprava fudbalskog kluba iz Humske na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom veruje da ostaje u klubu.

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura poručio je da na dan 3. maj, kad je JSD Partizan pokušao da se upiše u APR, ne postoje dokazi da je klub deo JSD Partizan.

- Fudbalski klub Partizan održao je u septembru Skupštinu i doneo odluku da, ukoliko nelegalno izabrana uprava JSD pokuša da uvede fudbalskom klubu privremenu upravu, FK Partizan automatski istupa iz JSD Partizan. Na dan, 3. maja, kada je nelegalno izabrana uprava JSD pokušala da se upiše u APR, ne postoji nijedan dokument da je FK Partizan član JSD Partizan - rekao je Vazura za Informer.

Foto: Starsportphoto

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Agencija za privredne registre odbacila je registracionu prijavu za registraciju promene podataka u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, jer je utvrđeno da nisu ispunjeni uslovi iz člana 14. stav 1. tačka 7) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre. 

"Proveravajući ispunjenost uslova registrator je utvrdio da u Registru udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, kod podataka koji su registrovani za Fudbalski klub Partizan, nije registrovan podatak da je Fudbalski klub Partizan član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan", navodi se u odluci APR.

Foto: Starsportphoto

Predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović

Agencija za privredne registre navela je i da JSD Partizan ne može da smeni upravu FK Partizan.

"Na osnovu napred navedenog i na osnovu priložene dokumentacije, registrator u momentu registracije nije mogao da utvrdi da je dana 3.5.2023.godine, odnosno u trenutku donošenja odluke upravnog odbora udruženja: „Jugoslovensko sportstko društvo Partizan", o raspuštanju uprave i razrešenju zastupnika i imenovanju privremene uprave i zastupnika u Fudbalskom klubu Partizan, Fudbalski klub Partizan bio član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i da su na njega mogle da se primene odredbe Statuta Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, odnosno odluka upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizan", stoji u odluci APR.

Evo rešenja koje je donela Agencija za privredne registre, a koje je potpisala Nives Čulić.

 

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

 

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa



S druge strane, predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović kaže da sad samo jedan korak deli fudbalski klub od dobijanja prinudne uprave i da Vazura i Vučelić nemaju baš nikakvog razloga da slave. 

- Dopunićemo zahtev APR-a neophodnom dokumentacijom i dokazom da je fudbalski klub član sportskog društva. I to od njegovog osnivanja do današnjeg dana. U pitanju je samo administrativni uslov u postupku registracije - poručio je Mijailović.
 

Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković takođe se nije nimalo uznemirio zbog dopisa APR-a, štaviše on u izjavi za Informer tvrdi da sve ide u željenom pravcu.

- Izgubili smo rat za Partizan!? Mislim da je baš obrnuto. Mi smo na pragu velike pobede. U dopisu ARP-a stoji da imamo zakonski do 30 dana da pošaljemo dokaz da je fudbalski klub član sportskog društva. Ako istorija duga 77 godina nije dovoljan dokaz, ako neko hoće da kaže da smo svi mi koji smo godinama navijali za Partizan ustvari bili obmanuti, onda ćemo da se pozove upravo na odluke objavljene na tom istom APR-u. Tamo je objavljen Statut fudbalskog kluba, iz septembra prošle godine, gde u prvom članu jasno piše da je Fudbalski klub Partizan udruženi član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Prema tome, sve je jasno - kaže Tanasković.
 

Foto: printscreen

Tekst potpisa



Kako i zašto je APR onda utvrdio da FK nije član JSD, ostaje nedoumica.

- To vam govori o polugama moći, uticajima, nečasnim radnjama... Ali, mi već pripremamo dopunu dokumentacije i uradićemo u zakonskom roku sve što je do nas. I kao što sam rekao na početku, ovo je naš prvi korak ka spašavanju fudbalske sekcije - dodao je Tanasković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đole Grobar

pre 11 meseci

Nije mi jasno šta žele još ovi stari ne uspešni i ne poželjni ljudi? Ako želite dobro Partizanu povucite se inače ćete biti zapamćeni kao vele izdajnici i ljudi koji su na silu proterani iz tima koji vas ne želi.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija