• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2023

16:01

Duljaj pred start sezone: Videćete jači Partizan!

FK Partizan

Partizan

Duljaj pred start sezone: Videćete jači Partizan!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana pričao o početku Superlige, očekivanjima, pojačanjima, derbiju protiv TSC-a, trci za titulu sa Zvezdom...

Ne može lošije od prošle sezone, tako je šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj (43) najavio start u domaćem prvenstvu! Fudbaleri Partizana na premijeri Superlige sutra gostuju TSC-u (21.00, Arena premijum 1), a mladi stručnjak uveren je da će njegovi izabranici ostaviti mnogo bolji utisak nego minule takmičarske godine, koju su završili na četvrtom mestu.

Podmlađen, renoviran i pojačan tim moći će da vide navijači "parnog valjka". Humsku su ovog leta napustili Slobodan Urošević, Igor Vujačić, Rikardo Gomeš, Aleksandar Popović, Ljubomir Fejsa, Hamidu Traore, Patrik Andrade, Andres Kolorado i Vanja Vlahović.

S druge strane, stigle su novajlije Aleksandar Jovanović, Nikola Antić, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Nemanja Nikolić, Ksander Severina, Aldo Kalulu, Aranđel Stojković i Mateus Saldanja.

- Verujem da naši navijači žele da vide nešto novo. Neke druge igrače, bolji i kvalitetniji Partizan. Danas su tu jedni momci, sutra drugi. Tako je i sa trenerima, to je deo fudbalskog života. Siguran sam da lošije od prošle sezone ne možemo. Deo odgovornosti snosim i ja za to četvrto mesto, ali sam uveren da ćemo sada pokazati mnogo bolje lice - poručio je Duljaj na početku obraćanja.

 

 

Nekada sjajni vezista zahtevao je od uprave da radi brzo i efikasno, kako bi pojačanja imala vremena da se uklope u tim. Pojedinci su stigli na vreme, odradili sa ekipom i pripreme u Sloveniji, dok će nekima biti potrebno malo vremena da se uklope i uđu u optimalnu formu.

- Čelnici kluba su učinili sve da pojačanja što pre dođu. Mislim da u poslednjih nekoliko godina nije bio slučaj da smo praktično doveli skoro ceo tim pre nego što je sezona i počela. Složili smo se oko iste ideje, išli smo zajedno ka istom cilju, pratili, analizirali... Znali smo tačno šta tražimo, kakav profil igrača i sa kakvim karakteristikama - rekao je Duljaj.

On je dodao i da, bez obzira na sve, očekuje podršku navijača, pogotovo ako Partizan na terenu bude delovao onako kako je on zamislio.

- Publiku interesuje kako ćemo igrati. I koliko sam čuo imaćemo dobru podršku u Bačkoj Topoli, što me jako raduje. Navijače zanima da li će to biti atraktivno, lepo za oko, efikacno, borbeno... Sa jednim timom smo počeli pripreme, sa drugim otišli u Sloveniju, a sa trećim ćemo krenuti u novu sezonu. Trebaće i malo vremena i strpljenja. Znam da to nemamo i da ne možemo neke stvari da kontrolišemo, ali sam uveren da ćemo pokazati ono što možemo. Možda nismo briljirali u pripremnim utakmicama, ali to je nešto sasvim drugo, sad kreće ono pravo - naglasio je Duljaj.

Foto: FK Partizan

 

Kada je reč o novajlijama, jasno je da će golman Aleksandar Jovanović preskočiti derbi protiv TSC-a zbog bolesti, dok poslednje pojačanje Mateus Saldanja još čeka neophodnu dokumentaciju kako bi i formalno mogao da se nađe na terenu.

- Prošle nedelje je Severina počeo da radi sa ekipom, do tada je radio individualno. Kalulu je tu tek par dana i jasno je da njih dvojica ne mogu da izdrže 90 minuta u visokom ritmu. Saldanja je stigao, ali potrebno je da se srede još neke tehničke stvari. I on i Aldo će nam doneti raznovrsnost u napadu. Brazilac je brz, ima loptu u nogama, fizički snažan... Videćete već, verujem da će se svideti mnogima - objasnio je Duljaj.

Ostaje pitanje ko će biti prvi "bonus", ali i kada će stići neophodno pojačanje u poslednjoj liniji.

- Jasno je da nam treba još jedan štoper, jer imamo trojicu na raspolaganju. Radimo na tome. Što se tiče mladih momaka, u konkurenciji za "bonusa" su Ilić, Jevremović, Petković, Stjepanović, Trifunović... Imaju veliki potencijal, talentovani su, ali moramo da budemo obazrivi i da ih ne ubacujemo odjednom u vatru - naglasio je Duljaj.

Foto: FK Partizan

Mateus Saldanja je poslednje pojačanje

Partizan će u prva četiri kola domaćeg prvenstva čak četiri puta gostovati. Situacija da sezonu otvara na strani se ponavlja iz godine u godinu.

- Tradicija se nastavlja. Očekivao sam tako nešto. Nema šta. TSC je vicešampion, biće sigurno teško protiv njih. Imaju odličan tim, mladog, ambicioznog trenera, a uvek je na našim duelima bilo i puno golova. Potrebni su nam naši navijači, uz njihovu podršku siguan sam da možemo da krenemo kako treba - podvukao je Duljaj.

Na kraju se šef stručnog štaba crno-belih osvrnuo na to što je veći deo domaće sportske javnosti već proglasio Crvenu zvezdu za novog-starog šampiona i praktično njegov tim precrtao iz borbe za titulu.

- Nisam neko ko se inati. Takve stvari mogu samo da probude dodatni motiv kod igrača i navijača. Moje kućno vaspitanje, a i ono što sam učen u Partizanu, je takvo da uvek poštujem sve rivale. Volim što će u našoj ligi biti više jakih timova, to je dobro za naš fudbal. Bitno je da mi gledamo sebe, da uvek dajemo sve od sebe i da na terenu pokažemo ono što možemo - zaključio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija