• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2023

21:33

Natho i Severina režirali preokret! Crno-beli izbegli novu bruku

Starsportphoto

Partizan

Natho i Severina režirali preokret! Crno-beli izbegli novu bruku

Podeli vest

Fudbaleri Partizana izbegli su novu bruku, pošto su večeras u Humskoj posle preokreta pobedili Radnički iz Niša sa 2:1 (0:1) u trećem kolu Superlige Srbije.

"Parni valjak" je do drugog trijumfa u domaćem prvenstvu stigao posle preokreta i to golovima Birbasa Natha sa penala u 79. minutu i Ksandera Severine iz slobodnog udarca u 87. S druge strane, gol za "meraklije" postigao je Sava Petrov u 13. minutu.

Izabranici Igora Duljaja su u prvom meču u sablasno praznoj Humskoj odigrali još jedan meč sa dosta oscilacija, stvorili su sijaset šansi, ali su sve do završnice nisu mogli da probiju bunker gostiju.

Očigledno da je katastrofalan poraz od Sabaha (2:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, uticao na igrače Partizana, koji u prvih 20 minuta utakmice nisu mogli da se sastave, pa su i kažnjeni. 

Igrao se 13. minut kada je bivši igrač crno-belih, Saša Petrov pred kaznenim prostorom nanizao dvojicu igrača crno-belih, a potom projektilom sa nekih 20 metara pocepao mrežu golmana Jovanovića. 

Foto: Starsportphoto

 

Posle bledog početka, Partizan se konačno probudio i počeo da igra, najraspoloženiji je bio Ksander Severina. Krilni napadač je konstantno stavljao na muke odbranu Radničkog, poput "munje" je bio na terenu, ali se Nišlije nisu dale. Sjajnu šansu imao je "parni valjak" u 40. minutu, ali je pokušaj Saldanje zatresao prečku. Crno-beli su tako na odmor otišli sa sijaset promašenih šansi i golom zaostatka. 

Izabranici Igora Duljaja u istom ritmu nastavili su i u drugom poluvremenu, novu priliku za izjednačenje ponovo je imao Saldanja u 54. minutu, ali je umesto u mrežu loptu poslao pored leve stative. 

Crno-beli su kao na traci ređali šanse pred golom Rosića, koji je branio i nemoguće. Pokušavali su Natho, Saldanja i Severina, ali lopta nikako nije htela u gol. U jeku napada, Partizan je umalo primio još jedan gol, ali je šut Belakovića na sreću završio tik pored stative. 

Foto: Starsportphoto

 

Konačno, u 79. minutu crno-beli su probili bunker Radničkog. Kada nisu mogli iz igre, uspeli su sa penala. Vezista "meraklija" Aleksandar Pejović oborio je Aranđela Stojkovića, a sudija Pavle Tomić je bez dileme pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Natho za 1:1.

Ovaj gol bio je vetar u leđa crno-belima, koji su u nastavku krenuli još jače u ofanzivu, pa je nagrada stigla u 87. minutu. Najbolji pojedinac Partizana Ksander Severina izveo je slobdan udarac i sa nekih 20 metara matirao Rosića za konačnih 2:1.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17