• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2023

19:56

Jovanović apsolutni heroj Partizana! Crno-beli na penale do plej-ofa i Danske! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Jovanović apsolutni heroj Partizana! Crno-beli na penale do plej-ofa i Danske! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su posle izvođenja jedanaesterca Sabah 5:4 (2:0) u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija i plasirali se u plej-of u kojem će se sastati sa danskim Nordsjelandom.

U prvom meču su igrači Partizana rezultatom 2:0 izgubili od Sabaha u Azerbejdžanu i posle 90 minuta istim tim rezulatom nadigrali Sabah i izborili produžetke, pa onda i penale, u kojim su bili uspešniji od kluba iz Azerbejdžana.

PARTIZAN - SABAH 5:4 posle penala (2:0)

Stadion: Partizana.

Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska)

Strelac: Saldanja u 30, Natho u 57. minutu za Partizan.

Žuti karton: Šćekić, Belić (Partizan), Letić, trener Musajev, Hadudi, Čakla, Imanov, Kristijan (Sabah)

Crveni karton: Belić u 116. minutu, Natho 

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Natho (od 83. Nikolić), Severina (od 83. Baždar), Menig - Saldanja. 

SABAH: Imamov - Sejdijev, Hadudi, Čakla (od 73. Irazabal), Letić - Kristijan, Isajev, Til (od 78. Č. Nurijev) - Margarita (od 63. Namik), Volkovi (od 73. Apah), Nurijev (od 78. Mutalimov). 

Fudbaleri Sabaha stižu odmorni na meč sa Partizanom, jer su u nacionalnom prvenstvu odložili utakmicu protiv Sumgajita.

TOK MEČA:

PENALI:

1:0 Andrija Pavlović 

1:1 Isaev

2:1 Nikolić

2:2 Apeh

3:2 Kalulu

3:3 Nurijev

4:3 Antić

4:4 Kristijan 

5:4 Baždar

Jovanović brani Alaskerovu penal, ali sudija Frankovski ponavlja šut sa bele tačke zbog prevremenog izlaska sa gol linije. I drugi šut igrača Sabaha brani Jovanović koji je apsolutni junak crno-belih na ovom meču!!! Partizan ide dalje i u plej-ofu će se sastati sa danskim Nordsjelandom.

 

DRUGI PRODUŽETAK

Kraj! Penali!

120. minut - Alaskerov šutira iz mrtvog ugla, Jovanović ponovo spasava Partizan. 

116. minut - Drugi žuti karton i automatsko isključenje dobija Belić.

110. minut - Šćekić je slučajno kopačkom udario po licu defanzivca Sabaha, kome je krenula krv.

106. minut - Počeo drugi produžetak.

Foto: Starsportphoto

 

 

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - Kraj prvog produžetka

100. minut - Bombaaaa! Aleksandar Jovanović je sprečio siguran gol posle snažnog šuta Isaeva.

96. minut - Lako je moglo da bude 3:0, ali je Saldanjin pokušaj iz kaznenog prostora izblokiran

94. minut - Pao je tempo, a i atmosfera je splasnula.

91. minut - Počeo je prvi produžetak

 

DRUGO POLUVREME

90+8. minut - Kraj utakmice. Produžeci u Humskoj.

90. minut - Igraće se osam minuta nadoknade. Zbog izmena...

79. minut - Partizan napada neprestano, juri treći gol koji bi mu doneo prolaz. Gosti odugovlače...

70. minut - Ilić je namestio "praćku" sa više od 20 metara iskosa i pogodio prečku!

Foto: Starsportphoto

 

 

69. minut - Natho je pokušao sve sam, šutirao sa distance, ali bez uspeha.

62. minut - Letić je odlično centrirao u kazneni prostor, međutim reagovao je Jovanović i sačuvao mrežu Partizana. Rezultat ostaje nepromenjen.

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL - 2:0! Natho, majstorija!!! Izraelac je izveo slobodan udarac sa desne strane, sa ivice šesnaesterca. Iznenadio je golmana Imanova i zatresao mrežu gostiju.

48. minut - Partizanov prvi pokušaj u drugom delu meča. Menig je ušao u šesnaesterac, šutirao iskosa sa leve strane, izblokiran je i korner. Posle udarca iz ugla Ilić je najviši u skoku, šutirao, ali je Imanov bio na mestu.

46. minut - Utakmica je nastavljena, nije bilo izmena.

 

45+3. minut - Kraj prvog dela u Humskoj.

45 +2. minut - Natho centrira iz kornera, Ilić pokušava ali bez uspeha.

45. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade.

41. minut - Zanimljivo prvo poluvreme u Humskoj. Ima šansi na obe strane. Ipak, samo jedan gol, srećom u mreži Sabaha.

33. minut - Mogao je Sabah ekspresno do izjednačenja, ali je dva šuta odbranio golman Jovanović. Na stadionu je 14.225 gledalaca.

30. minut - GOOOOOOOOOOOL - 1:0!!!!! Saldanja je strelac vodećeg gola za Partizan. Odlična akcija Partizana po desnom boku, golman Sabaha  je prvo odbranio dva udarca Menigu i Severini, a onda napadač domaćih trese mrežu! Lakše se diše u Humskoj, crno-beli su načeli Azere.

25. minut - Hadudi obara Saldanju van kaznenog prostora. Žuti karton za igrača Sabaha. Slobodan udarac za Partizan, na ivici šesnaesterca sa desnog boka je slobodan udarac za crno-bele. 
Antić je centrirao Menig pokušao glavo, ali gola nema.

20. minut - Natho je bio opasan po odbranu Sabaha, ali na kraju ništa konkretno. Ušao je u kazneni prostor i šutirao, gužva u šesnaestercu, ali lopta je završila u gol-autu.

14. minut - Menig je prošao po desnoj strani i pokušao u kaznenom prostoru da proigra Severinu, ali nije uspeo. Saldanja šutira i pogađa jednog igrača Sabaha u kaznenom prostoru. Crno-beli traže penal, ali dobijaju samo korner. Već u sledećem napadu šansa za Kanutea, ali bio je to loš udarac. 

Foto: Starsportphoto

 

9. minut - Žuti karton za Letića i žuti karton za trenera Musaeva. Slobodan udarac izveo je Natho, glavom je probao Kanute i pogodio prečku.

6. minut - Šut Aranđela Stojkovića koji ni on sam nije planirao. Prošao je po desnoj strani probao da centrira, ali je lopta išla tik pored stative... 

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Dosta grešaka fudbalera Partizana. Marković i Natho u dva poseda zaredom greše i dozvoljavaju Azerima da priprete. Prvi put je lopta otišla u gol aut, a drugi u korner...

2. minut - Sabah je odmah napao i imao opasnu priliku, uzvratio je Partizan kontrom, ali trebalo je ispratiti Meniga i Saldanju.

1. minut - Utakmica je počela

UŽIVO

Foto: Privatna arhiva

 

19.55 - Zapad i Istok su pristojno popunjeni dok je Jug prazan, sa transparentom: Bojkot do konačne pobede i smene uprave!" Na stadionu je oko 10.000 navijača.

19.20 - Trener Partizana Igor Duljaj ovako je najavio meč:

U Bakuu je bilo sve loše, razočarao sam navijače. Sad će sve da bude drugačije. Znam da će moji igrači biti agresivni od samog početka, iako poštujemo rivala želimo da mu stavimo do znanja da se mi pitamo na našem stadionu i pred našim navijačima čija nam je podrška neophodna. Uz podršku kakvu su igrači imali u Topoli, Novom Sadu i protiv Radničkog sve je moguće. Pozivam navijače da nas podrže, cene ulaznica su popularne. Verujem u mnogo bolju igru nego pre šest dana i prolaz u plej-of. Imam veru u moje igrače. Ova ekipa ima kvalitet, a može da bude još bolja ako ima snažnu podršku sa tribina rekao je trener Partizana Igor Duljaj uoči meča sa Sabahom.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo meča Partizan - Sabah na portalu Informer.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!
Politika

Najsnažniji bedem koji srpski narod ima jeste snaga našeg jedinstva! Petković o Vučićevoj borbi u Njujorku: Izazovi i pritisci se povećavaju iz dana u dan!

Pred Srbijom je jedan od najtežih političkih momenata u modernoj istoriji - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Zbog toga je, sada više nego ikada, važno da se zbiju redovi i da svi stanu uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u teškoj borbi koju vodi za očuvanje nacionalnih interesa.

19.05.2024

21:15

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!
Planeta

Odbegli oligarh dao zastrašujuću prognozu za Ukrajinu!

Bivši šef JUKOS-a, biznismen Mihail Hodorkovski, rekao je da su zapadne zemlje skoro već izgubile u ukrajinskom sukobu. Zatim je izdao izuzetno sumornu prognozu za budućnost Ukrajine za naredne dve godine, rekavši da je to i dalje „najbolji scenario“.

20.05.2024

06:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12