• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

24.08.2023

20:59

Ocene Partizan: Bekovi kao pali s Marsa, krila užasna, vezni red spor

EPA-EFE/Martin Sylvest

Partizan

Ocene Partizan: Bekovi kao pali s Marsa, krila užasna, vezni red spor

Podeli vest

Crno-beli deklasirani u gostima od Nordsjelanda sa 5:0 (2:0) u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija.

Ne postoji prava reč koja bi opisala igru koju su fudbaleri Partizana večeras pružili u Danskoj. Debakl, sramota, katastrofa, očaj... Samo jedan igrač je zaslužio prelaznu ocenu, a evo kako je Informer video učinak svih igrača "parnog valjka".

Aleksandar Jovanović (5,5) - Kada je golman najbolji akter u ekipi i pored pet primljenih pogodaka, onda je jasno kakva je igra Partizana bila u Danskoj. Sve što je bilo do njega, iskusni čuvar mreže je uradio, čak u 62. i 83. minutu nogama skinuo dva čista zicera, kada su svi već videli lopte u mreži. Kod golova, ruku na srce, nije mogao ništa. Dva penala realizovao je Ingvartsen, dok fenomenalan udarac Frezea ne bi odbranila ni dvojica golmana. Bilo je tužno gledati kako saigrači Jovanovića ostavljaju na milost i nemilost protivničkim ofanzivcima.

Aranđel Stojković (5) - Bekovi su protiv Nordsjelanda bili ubedljivo najslabija tačka crno-belih. Novajlija iz TSC-a kao da nije došao na utakmicu. Svaki napad koji je išao po njegovoj strani, pogotovo u prvom poluvremenu, bio je šansa za domaći tim. Stojković će imati košmare zbog mladog Osmana, koliko ga je samo puta prevario i prošao u situaciji "jedan na jedan" ne može ni da se nabroji.

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest

 

Mihajlo Ilić (5) - Slabo, mlako, nedorečeno... Biće ovo bolna lekcija za mladog štopera Partizana, koji je na svojoj koži osetio kako je kada naspram sebe imaš brže i znatno fizički jače protivnike. Teško je izlazio na kraj sa napadačima danskog tima, a u Evropi se svaki kiks žestoko kažnjava. Očajnu partiju začinio je autogolom u samom finišu.

Svetozar Marković (5) - Sve napisano za Ilića, važi i za kapitena "parnog valjka". Naigrali su se ofanzivci Nordsjelanda protiv statične odbrane Beograđana. Prolazili su gde su hteli, kako su hteli i koliko su hteli. Jedino vredno pomena što je Marković u Farumu uradio bila je dobra šansa u 61. minutu kod rezultata 2:0, kada mu se lopta odbila na nogu posle kornera, ali je i tada sa šest-sedam metara šutirao pravo u golmana. Posle toga je krenuo sunovrat.

Nikola Antić (5) - Da postoji manja ocena dobio bi je upravo levi bek crno-belih. Katastrofalna partija, negledljiva. Kod prvog gola je loše izbio loptu, pravo na nogu Frezeu, koji je dočekao i smestio u mrežu. Napravio je u finišu prvog poluvremena jedanaesterac na način koji se viđa još verovatno u pionirima, jer je osnovno pravilo da igrač drži ruke iza leđa u momentu kada protivnik kreće da uputi centaršut. Novajlija iz Himkija to nije učinio i zbog toga je Partizan žestoko kažnjen.

Aleksandar Šćekić (5) - Nije to onaj Šćekić iz prvog mandata u Humskoj. Ovaj duel sa Skandinavcima najbolje je to pokazao. Konstantno je kasnio, spor, nedovoljno snažan u duelima... Njegove karakteristike su potpuno suprotne od onih koje poseduje Kristijan Belić, kojeg je iskusni Crnogorac trebao da zameni. Međutim, nije bilo ni "a" od agresivnosti, a izuzetno slabu partiju "krunisao" je penalom, koji je nesmotreno napravio u 67. minutu.

Foto: EPA Images

 

Frenk Kanute (5/do 59.) - Doveden je zbog ovakvih utakmica, da donosi stabilnost, smirenost i snagu u veznom redu, ali... Ništa, ama baš ništa od toga nije pokazao protiv Nordsjelanda, zbog čega je i prvi zamenjen. Nije mogao da izađe na kraj sa mnogo bržim protivnicima. Ono što zabrinjava jeste činjenica da još nijednu utakmicu ove sezone nije odigrao do kraja, što samo govori o tome da još nije dovoljno fizički spreman, a došao je u jeku priprema.

Bibars Natho (5) - Pojeli su ga vezisti danskog viceprvaka. Brzina mu nikada nije ni bila adut, ali ni njegova kreativnost sada nije mogla da dođe do izražaja. Nije ni imao mnogo prilike da kreira i krene napred, a nije imao ni sa kim da igra. Pokušao je centaršutevima, imao dva dobra proigravanja ka Saldanji u drugom poluvremenu, ali premalo je to za ovakvu utakmicu i borbu za grupnu fazu evropskog takmičenja.

Ksander Severina (5/ do 78.) - Mogao bi neko ovom momku da objasni da u fudbalu postoji i defanziva i da bi trebao da počne da je igra. Kao neko ko je došao sa etiketom pojačanja, bez obzira što je stigao iz holandskog drugoligaša, najmanje što navijači očekuju da vide od stranca jesu želja i borbenost. Severina ništa od toga nije pokazao u Farumu. Šetkao se, čekao da dobije loptu samo kada je reč o ofanzivi, ulazio je mlako u duele, sklanjao se protivničkim igračima u prodoru... Katastrofa.

Kvinsi Menig (5/do 59.) - Pokušavao je nešto u uvodnim trenucima utakmice, a kasnije potpuno nestao. Njegova brzina nije mogla da dođe do izražaja, više je bio baziran na defanzivu i da pomogne Antiću na levom boku, a čak ni to nije uspeo da uradi kako treba. Holanđanin kao po nepisanom pravilu nastavlja da igra u sistemu toplo-hladno.

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest

 

Mateus Saldanja (5/ do 86.) - Pored Jovanovića, jedini igrač Partizana koji je želeo nešto. Trudio se, rvao sa protivničkim defanzivcimam, tražio loptu, prostor... Imao je i dve solidne prilike, ali jako je loše reagovao. I baš tu je razlika, jer vrhunski napadači i najmanju šansu krunišu golom. Brazilac ima materijala, ali mora ozbiljno da poradi na završnici.

Trener Igor Duljaj (5) - Ništa što su crno-beli najavljivali pred meč u Farumu nije odrađeno na terenu. Odbrana slaba, bekovi kriminalni, vezni red trom i bez ideje, krila odsečena... Ipak, ono što je nedopustivo jeste pristup, bezvoljna igra, bez borbenosti, koja je upravo Duljaja krasila kao igrača. I sam je posle utakmice rekao da je ovo velika sramota za Partizan i da je njegova odgovornost najveća. Debakl koji mu ide na dušu.

IZMENE

Aldo Kalulu (5/od 59.) - Ništa vredno pomena reprezentativac DR Konga nije uradio. Čak je kod četvrtog gola užasno reagovao, pošto mu se Viladsen prikrao iza leđa i zatresao mrežu. Kao neko ko je prošao školu Liona, igrao za Ren, Sošo, Bazel i Svonsi od njega se očekuje da pravi razliku na terenu. Toga nema ni na vidiku.

Samed Baždar (5/od 59.) - Trebalo je da unese određenu dozu borbenosti, agresivnosti i želje u veznom redu, da proba da malo razmrda saigrače. Ništa od toga, utopio se u sivilo.

Nemanja Nikolić (od 78.) - Premalo vremena na terenu za ocenu.

Nemanja Trifunović (od 86.) - Premalo vremena na terenu za ocenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija