• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

16:13

Duljaj pred Lučane: Nadam se da ovog puta neće biti stresno za navijače!

Starsportphoto

Partizan

Duljaj pred Lučane: Nadam se da ovog puta neće biti stresno za navijače!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana sutra uveče dočekuju Mladost u 11. kolu Superlige (18.30, Arena premijum 1).

Minulog vikenda crno-beli su se pobedom nad Napretkom u Kruševcu (2:0) vratili na prvo mesto na tabeli posle tačno 566 dana. Trener "parnog valjka" Igor Duljaj (43) priznaje da nemaju nameru još dugo da se sklanjaju sa liderske pozicije, a prilika da se učvrste na tronu je okršaj sa ekipom iz Lučana u Humskoj.

- Čeka nas teška utakmica, pogotovo jer dolazi pred reprezentativnu pauzu i iz iskustva znam koliko to ume da bude neugodno. Mladost ima iskustvo, počev od golmana Stamenkovića, preko Miloševića kojeg poznajem još iz Ukrajine, do Tumbasevića. Stižu bez opterećenja u Humsku, nemaju imperativ pobede i to je za njih olakšavajuća okolnost. Uspeli su u prošlom kolu da uzmu bod viceprvaku TSC-u, koji je sinoć odigrao fenomenalno protiv Olimpijakosa. Samim tim su osokoljeni i zato verujem da će doći da se nadigravaju - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Aldo Kalulu dobio pohvale od trenera

Mladi stručnjak je još jednom naglasio da je crno-belima potrebna podrška publike. Poznato je da jezgro "grobara" sa južne ne dolazi na domaće utakmice zbog bojkota, već samo u gostima bodre ljubimce.

- Koliko god ljudi da dođe na stadion, nama je potrebna podrška, pogotovo igračima. Stvarno nam navijači puno znače, oni nas uvek poguraju kada ne ide. U poslednjih nekoliko utakmica smo ih dovodili do stresa, gubili smo, pa okretali...Nadam se da će sutra ipak da bude drugačije. Nema opuštanja, maksimalno smo koncentrisani. Naš cilj je da osvojimo tri boda i to je jasno. Po tradiciji su Lučani uvek neugodan rival za nas, daju veliki broj golova iz prekida, odlično igraju glavom i moramo da pazimo na to. Najvažnije je kako ćemo mi da uđemo u meč, da dobro otvorimo - poručio je Duljaj.

Nekada sjajni vezista posebno je podvukao da nikada ne sme da bude potcenjivanja protivnika, jer jedino s takvim pristupom tim može daleko da dogura.

- Svaki protivnik mora da se poštuje, jedino tako može da se dođe do uspeha.  Mladost shvatamo izuzetno ozbiljno. Pa, pogledajte samo Nordsjeland. Danci su sinoć pobedili Ludogorec sa 7:1, a kada su nas izbacili iz Evrope sportski radnici u Srbiji su pričali da je to anonimna ekipa iz nekog sela. Nikog ne smete da se potcenjuje - jasan je Duljaj.

On je dodao i da ga posebno raduje sve bolja forma Alda Kalulua, koji je u Kruševcu protiv Napretka upisao i prvenac u dresu Partizana.

- Za ljude koji ga ne poznaju on je sigurno neka vrsta iznenađenja. Veliki je profesionalac, uvek na treningu daje maksimum. Videlo se i koliko mu je gol značio. Imao je krizu kada je došao, nije prošao pripreme, nije dugo radio sa ekipom i bile su mu potrebne utakmice. Ulazi polako u formu, kao i Zahid. Tek posle ove pauze, kada budemo dodatno radili, očekujem da pojedini igrači još više "nadođu" - objasnio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Aldo Kalulu dobio pohvale od trenera

Međutim, ova konstatacija ne važi i za poslednje letnje pojačanje - defanzivca Natana de Medinu.

- Moraćemo svi da se strpimo malo kad je on u pitanju. Imaćemo sada pauzu, probaćemo da nađemo protivnika za kontrolni meč, pa polako. Treba da uhvati ritam.

Na kraju je kormilar crno-belih čestitao omladincima na pobedi u Ligi šampiona protiv Univerzitatee u Krajovi (1:0).

- Svaka čast, nadam se da će proći u sledeći krug. Video sam da je Stjepanović igrao štopera, odlično je odradio zadatak. Tim momcima su potrebni mečevi. Prate ih i skauti, zanimljivi su za evropsko tržište. Sa naše strane uvek je dobro kada su pod reflektorima, ali njima će ovo samo pomoći. Teško je doći iz omladinaca u prvi tim, moraju da budu jaki u glavi, jer sve ovo je samo za njihovo dobro - zaključio je Duljaj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija