• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

22:11

Drama! Partizan pao uz zvuk sirene, Mega srušila šampiona

Starsportphoto

Partizan

Drama! Partizan pao uz zvuk sirene, Mega srušila šampiona

Podeli vest

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz ove sezone u ABA ligi i to pošto su posle neverovatne drame izgubili od Mege sa 88:86 u četvrtom kolu ABA lige.

Crno-beli su u dramatičnoj završnici u dvorani na Novom Beogradu poraženi i to autokošem uz zvuk sirene. Ekipe su u poslednjih 17 sekundi meča ušle nerešeno 86:86, domaćin je imao napad za pobedu, pokušao je Uroš Plavšić da reši meč, ali je promašio, lopta se odbila do igrača Partizana Uroša Trifunovića, koji nenamerno vraća u koš za pobedu Mege. 

"Parni valjak tako sa porazom dočekuje večiti derbi protiv Crvene zvezde u Evroligi u četvrtak. 

Megu su do trijumfa predvodili Nikolka Đurišić sa 17 poena, Plavšić je postigao 15, dok je Nikola Topić ubacio 14. Na drugoj strani, crno-belima nisu pomogle ni fantastične partije Alekse Avramovića sa 26 i Frenka Kaminskog sa 24 poena. Amerikanac, srpskog porekla odigrao je svoj najbolji meč od kada je stigao u Humsku, ali njegova igra u drugom poluvremenu, kojom je pokrenuo crno-bele i vratio sa ivice ponora i minusa od 20 poena, na kraju nije bila dovoljna.

Foto: Starsportphoto

 

Regionalni šampion je bez energije i želje ušao u duel sa Megom, koja je na krilima sjajnog Topića i Đurišića brzo stekla dvocifrenu prednost 17:4. Pokušao je trener Željko Obradović da tajm-autom i izmenama trgne svoju ekipu, ali su crno-beli nastavili u katastrofalnom ritmu. Ništa nije funkcionisalo u igri, mučili su se u realizaciji napada, dok s druge strane nisu imali rešenja za motivisane domaćine, koji su prvu deonicu lako rešili u svoju korist 21:11. 

Očajna igra gostiju nastavljena je i u drugoj deonici, nastavili su sa promašajima, pa je prednost Mege u jednom trenutku bila i plus 15. U tim trenucima probudili su se Aleksa Avramović i Pi Džej Dožer, pa je Partizan uspeo da priđe na pet razlike (28:23). Ipak, ekipa Marka Baraća tada je odbila nalet gostiju i da na odmor otišla sa dvocifrenom prednošću - 40:29.

Foto: Starsportphoto

 

Očekivalo se odgovor regionalnog šampiona u nastavku, ali je na terenu nastavljena agonija. Gubili su crno-beli lopte, ređali promašaje, dok je Mega za to vreme trojkama zatrpavala koš rivala i u jednom trenutku stigla do neverovatnih 20 razlike (52:32).

Delovalo je da su Obradovićevi izabranici u tim trenucima na konopcima i da im sledi debakl, ali se onda pravo niotkuda pojavio Kaminski. Amerikanac je sa sedam vezanih poena pokrenuo, do tada bezidejne crno-bele. Partizan je posle 25 minuta mučenja konačno zaigrao na svom nivou. Agresivnom odbranom zaustavili su rivala, dok su na drugoj strani sjajnim rešenjima u napadu za tili čas stigli na samo osam razlike (69:61).

Foto: Starsportphoto

 

Nastavio je Partizan u istom ritmu i u poslednjih deset minuta, iz napada u napad topili su prednost rivala i šest minuta pre kraja stigli na koš zaostatka - 72:70. Usledila je egal završnica, crno-beli su konstantno disali Megi za vratom i u jednom trenutku i stigli do izjednačenja (82:82). Ipak, borbena ekipa Marka Baraća nije odustajala i na mišiće je uspevala da održava minimalnu prednost.

Prava drama viđena je u poslednjem minutu, kada je Jaramaz na 17 sekundi pre kraja pogodio za 86:86. A onda je usledila završni napad Mege za infarkt, kombinovali su domaći, a lopta je na kraju stigla do Plavšića koji promašuje pod košem, ali je onda Trifunović nesrećno zakačio loptu i vratio je u koš uz zvuk sirene. Sudije su gledale snimak, a posle nekoliko minuta odlučile da priznaju koš i potvrde trijumf domaćina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija