• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

19:30

Kraj: Poraz Partizana u Španiji

Starsportphoto

Partizan

Kraj: Poraz Partizana u Španiji

Podeli vest

Uživo pratite meč šestog kola Evrolige između Baskonije i Partizana.

Sporna je bila forma Partizana na startu sezone, posebno nakon poraza od Mege u ABA ligi, ali su dve pobede nad Crvenom zvezdom dale novu energiju crno-belima. Četa Željka Obradovića na lovorikama tih trijumfa otišao je na meč šestog kola Evrolige protiv Baskonije. 

Jasno je da Partizan u Vitoriji želi nastavak pobedničkog niza, ali će zadatak biti pakleno težak. Baskonija je uoči duela sa crno-belima promenila trenera i na klupu vratila Duška Ivanovića koji je do pre desetak dana predvodio Crvenu zvezdu. Baski nisu dobro počeli sezonu, imaju tek jedan trijumf u uvodnih pet kola elitnog takmičenja. 

BASKONIJA - PARTIZAN   84:83 (23:23, 25:19, 14:25)

Fernando Buesa Arena, Vitorija         Sudije: Lotermozer, Nedović, Laurinavičijus

Baskonija: Hauard, Raiste, Kris, Sedekerskis, Marinković, Miler-Mekintajer, Diez, Diop, Kotsar, Kostelo, Moneke

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Trifunović, Doužer, Kaminski

UŽIVO:

Treća četvrtina: 

KRAJ! 

40. minut - Au... Ofanzivni skok Monekea koji ide na liniju penala nakon faula Jaramaza i koristi dva bacanja. Baskonija ima pola koša prednosti na sekund do kraja - 84:83. 

40. minut - NANELIIIIIIIIII! U kontri pogađa Naneli i to uz faul Milera-Mekintajera i koristi dodatno slobodno bacanje - 82:83! Napad za Baskoniju do kraja je ostalo 13 sekundi...

40. minut - Čima Moneke se najbolje snašao u reketu i pogodio, a potom lopta beži Naneliju... Baskonija ima napad, dva poena prednosti, a do kraja je ostalo 20 sekundi - 82:80!

39. minut - JARAMAAAAAAAAAAAZ! Pogađa plej Partizana iz ugla - 80:80!

39. minut - Greška Anđušića, loptu krade Miler-Mekintajer i zakucava u kontri - 80:77!

38. minut - Preokret Baskonije... Vukčević pravi faul nad Sedekerskisom, a Litvanac pogađa oba slobodna bacanja - 78:77!

37. minut - Laki poeni Jaramaza posle prodora, ali na drugoj strani nova trojka za Baskoniju, precizan je Vanja Marinković - 76:77!

36. minut - Vezuje Markus Hauard drugu trojku, Baskonija je na posed zaostatka i odmah tajm-aut traži Obradović - 73:75!

35. minut - Lopta je sve više u rukama Hauarda koji sada pogađa za tri preko Avramovića, ali na drugoj strani faul pravi Sedekerskis. Ispunio je domaćin bonus - 70:74!

34. minut - Prekida Markus Hauard seriju Partizana, ali vraća to Zek Ledej - 67:74!

33. minut - Izuzetna saradnja Trifunovića i Vukčevića, novi laki peoni za crno-bele koji sada imaju sedam poena prednosti - 65:72!

32. minut - Ponovo je agresivnost Avramovića u odbrani donela poene Partizanu, u kontri je bio Smailagić koji je fauliran, a reprezentativac pogađa dva bacanja - 65:70!

Foto: Starsportphoto

 

31. minut - Nastavlja se borba u "Fernando Buesa Areni", pogađa Avramović, ali vraća to na drugoj strani Čima Moneke - 65:68!

Treća četvrtina: 

30. minut - Ispada Vukčević u odbrani, kažnjava to Čima Moneke, gotova je treća četvrtina - 63:66!

29. minut - NANELIIIIIIIIII! Ide nova trojka crno-belih, sada je Naneli preko ruke Sedekerskisa, ali na drugoj strani loša reakcija Uroša Trifunovića koji poklanja tri slobodna bacanja Vanji Marinkoviću. Srpski reprezentativac koristi sva tri - 61:66!

28. minut - Ponovo dobro rešenje Jaramaza, pogađa posle prodora preko Čime Monekea, sa druge strane dve greške Baskonije - 58:63!

27. minut - Greška Kaminskog u odbrani, ponovo je Sedekerskis to kaznio pogodio i dobio dodotno slobodno bacanje - 58:61!

27. minut - Sada dobra sekvenca Ognjena Jaramaza, prvo pogodak sa poludistance, a potom i blokada na Miler-Mekintajeru - 55:61!

26. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIĆ! Odlična reakcija Nenelija u odbrani, sevnula je kontra Partizana i koristi to šuter crno-belih - 55:59!

25. minut - Nastavlja se serija Partizana, ponovo je precizan bio Zek Ledej i crno-beli napokon vode - 55:56!

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Pogađa Ognjen Jaramaz zicer, potom ukradena lopta Ledeja koji zakucava - 55:54. Odmah tajm-autom reaguje Duško Ivanović...

23. minut - NANELIIIIIIII! Sjajna etapa u igri Partizana, dobra odbrana na jednoj strani, sam je na trojci potom ostao Naneli i pogodio - 53:50. Ipak, seriju crno-belih prekida Raiste - 55:50!

22. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIIĆ! Uzvraća istom merom Danilo, Hauard ga je faulirao, a Anđušić koristi dodatno slobodno bacanje - 53:45!

22. minut - Izuzetno loša reakcija Kaminskog... Kotsar je prelako prošao do koša, pogodio i iznudio dodatno slobodno bacanje koje pogađa - 51:42!

21. minut - Greška Partizana, a potom i Baskonije, nešto sporiji početak treće četvrtine. 

Druga četvrtina:  

Kraj prvog poluvremena... Miler-Mekintajer prošao je kao brzi voz do koša, iznudio faul i pogodio dva slobodna bacanja - 48:42!

20. minut - Vezuje sada Džejms Naneli četiri poena sa linije penala - 46:42!

20. minut - Pogađa Zek Ledej sa niskog posta, ali vraća to Vanja Marinković koji ubacuje još jednu trojku - 46:38!

19. minut - Siguran je sa linije penala Džejms Naneli, na drugoj strani istom merom uzvraća Markus Hauard - 43:38!

18. minut - Dobra reakcija Partizana posle tajm-auta, laki poeni za Frenka Kaminskog, na drugoj strani pametan faul Anđušića, tek jedno bacanje pogađa Čima Moneke - 41:34!

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Tajm-aut Željka Obradovića, raste prednost Baskonije, sada zakucavanje Čime Monekea i domaćin ima 8 poena prednosti - 40:32!

17. minut - LEDEEEEEJ! Prekida seriju Baskonije Zek Ledej pogotkom za tri poena iz ugla, potom i dobra odbrana crno-belih, ali greška Alekse Avramovića - 38:32!

16. minut - Kazna za crno-bele, osmi ofanzivni skok domaćina, koristi to Čima Moneke i pogađa za tri poena, potom promašaj Nanelija i faul, na liniju penala ide Kodi Miler-Mekintajer - 36:29!

15. minut - Serija grešaka na obe strane, ne snalazi se najbolje Smailagić večeras u Vitoriji, napad je za Baskoniju nakon njegovog promašaja za tri poena. 

14. minut - Nastavlja se serija Baskonije, sada je 10:0, trojki pogađa Vanja Marinković, a potom nove poene beleži Kotsar - 33:29!

13. minut - Nestvarno se muči Partizan u defanzivnom skoku, sada je Miler-Mekintajer pokupio loptu ispred Ledeja i pogodio uz faul, koristi potom bivši plej crno-belih i dodatno slobodno bacanje - 28:29!

12. minut - VUKČEVIIIIIIIĆ! Ovo gotovo niko nije očekivao, nova trojka i već 11 poena za mladog košarkaša - 25:29!

11. minut - Izuzetna rola Tristana Vukčevića, sada je iznudio tri slobodna bacanja nakon faula Čime Monekea i pogodio sva tri - 23:26!

Foto: Starsportphoto©

 

Prva četvrtina:

10. minut - SMAILAGIIIIIIIĆ! Sjajan potez srpskog reprezentativca koji pogađa preko Kotsara i dobija faul, a potom koristi i dodatnoj slobodno bacanje, ponovo je nerešeno - 23:23!

9. minut - Još jedan dobar potez Tristana Vukčevića, lako se krilni centar Partizana oslobodio Monekea i pogodio na drugi obruč, ali vraća to Kotsar - 23:20!

8. minut - Sjajna reakcija domaćina nakon Ivanovićevog tajm-auta, pravi Baskonija seriju 4:0 preki Hauarda, ali prekida to Uroš Trifunović - 21:18!

7. minut - TRIFUNOVIIIIIĆ! Raspucali su se crno-beli i istopili veliku prednost Baskonije, odmah reaguje tajm-autom Duško Ivanović - 17:16!

6. minut - VUKČEVIIIIIIĆ! Spreman je bio mladi srpski košarkaš pod uglom 45 stepeni i vraća trojku Baskoniji - 15:13!

5. minut - Nova trojka za Baskoniju, sada mrežicu cepa Sander Raiste, a potom u kontri Maik Kotsar - 15:10!

4. minut - Vezuje sada Frenk Kaminski četiri poena, prekret crno-belih, ali vraća Sedekerskis - 10:10!

Foto: AP/Photo

 

3. minut - NANELIIIIIIIII! Cepa mrežicu šuter Partizana i ponovo poravnava rezultat - 8:8!

2. minut -  Sada se Sedekerskis osvetio Anđušiću, naterao Danila na grešku i pogodio dodatno slobodno bacanje. Potom dobra odbrana Baskonije i novi poeni za Sedekerskisa - 8:3!

1. minut - Uzvraća Danilo Anđušić na drugoj strani, pogađa bek Partizana pored Sedekerskisa i to uz faul, a potom koristi dodatno slobodno bacanje - 3:3.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Baskoniju i odmah za tri pogađa Metju Kostelo nakon loše defanzivne reakcije Zeka Ledeja - 3:0!

20:03 - Partizan će i večeras biti bez Kevina Pantera i Mateuša Ponjitke, sa druge strane Duško Ivanović ne računa na Nika Meniona koji ima problema sa povredom. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos šestog kola Evrolige između Baskonije i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Opravdani bes: Roditelji žrtava nasrnuli na monstruma Blažića u sudu
Hronika

Opravdani bes: Roditelji žrtava nasrnuli na monstruma Blažića u sudu

Bes roditelja žrtava masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju eksplodirao je juče u Višem sudu u Smederevu kad je sudska straža uvela monstruma Uroša Blažića u sudnicu, gde je trebalo da bude održano pripremno ročište. Čim su ga videli kako pognute glave ulazi u sudnicu, sa pancirom, okružen pripadnicima sudske straže i policije, roditelji i rođaci pobijenih mladih ljudi skočili su na njega i umalo ga nisu linčovali.

24.05.2024

08:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija