• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

14:36

KRAJ! Partizanu tri boda protiv Vojvodine (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ! Partizanu tri boda protiv Vojvodine (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu rezultatom 3:1 (0:0) u meču 17. kola Superlige. Crno-beli su lideri prvenstva Srbije sa šest bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, ali i utakmicom više.

PARTIZAN - VOJVODINA  3:1 (0:0)

Grad: Beograd.

Stadion: "Partizan".

Kapacitet: 29.775.

Gledalaca: oko 4.000

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Kanute 53. minut, Zahid 88. minut, Saldanja 97. minut (P) - Nikolić 67. minut

Žuti kartoni: Frank Kanute (20. minut), Bibars Natho (32. minut), Saldanja (40. minut), Belić (84. minut), Jovanović (90. minut) - Milosavljević (78. minut)

Crveni kartoni:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Saničanin, Antić - Belić, Kanute - Kalulu, Zahid, Natho - Saldanja.

Trener: Igor Duljaj.

VOJVODINA (4-4-2): Carević - Crnomarković, Giorbelidze, Ivanović, Lazarević - Malbašić, Milosavljević, Nikolić, Rosić - Zukić, Vukanović.

Trener: Ranko Popović.

 

 

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME:

KRAJ! Partizan je osvojio tri boda protiv Vojvodine

90+7. minut - Penal je, Saldanja postiže 11. gol u Superligi Srbije!

90+5. minut - Dosuđen penal za Partizan, Giorbelidze je sapleo Saldanju! VAR soba proverava

90+2. minut - Olako su izgubili loptu fudbaleri Partizana, ali na njihovu sreću gosti su šutirali preko gola

90. minut - Igraće se pet minuta nadoknade

88. minut - Ponovo VODI PARTIZAN, gol daje Zahid. Uradio je golman sve što je mogao, odbranila se Vojvodina dva uta nakon kornera, ali ne i treći

84. minut - Karton za Kristijana Belića

84. minut - Opet Carević! Ima posla golman gostiju, brani i šut Filipovića

81. minut - Zahid ka Saničaninu, ali Carević je izbacuje u korner

78. minut - Otkad su primili gol, fudbaleri Partizana su značajno pali

76. minut - Izlaze Stojković i Natho, a ulaze Baždar i Filipović.

72. minut - Još jedan šut preko gola gostiju, ovog puta Vukanovića

67. minut - GOL! Gosti su izjednačili pogotkom Uroša Nikolića glavom posle centaršuta Zukića, samo nekoliko minuta nakon što je Saldanja propustio šansu da uveća prednost

Foto: Starsportphoto

 

 

65. minut - Kakav PROMAŠAJ Mateusa Saldanje, šutirao je pravo u golmana iako je bio sam samcijat ispred njega! Odbila se lopta od Meniga i zamalo je ni kriv ni dužan postigao gol, ali Carević je brzo reagovao

Foto: Starsportphoto

 

 

62. minut - Kalulu pogađa spoljni deo mreže

60. minut - Ušao je Kvinsi Menig u igru umesto strelca Kanutea.

56. minut - Izmena u gostjućem timu, Radulović je ušao umesto Ivanovića

56. minut - Jamajkanac je rešio da se upište u strelce, ali za sada neuspešno. Kembel je ponovo šutirao preko prečke, drugi put u drugom poluvremenu kada je i ušao u igru

53. minut - Frank Kanute pogađa, VODI PARTIZAN! Natrčao je Senegalac kada se lopta odbila nakon pokušaja Natha i snažnim udarcem savladao golmana gostiju Carevića. Proveravali su u VAR sobi regularnost gola, ali su mogli samo da ga potvrde

Foto: Starsportphoto

 

 

51. minut - Gužva u šesnaestercu Partizana, Zukić je šutirao iznad prečke. Gosti dosta opasniji u drugom poluvremenu

50. minut - Kembel je šutirao van golu, neko od saigrača se naljutio na njega zbog toga, pa je došlo do sitnih čarki između saigrača

46. minut - Izmena u Vojvodini, u igru je ušao Norman Kembel umesto Filipa Malbašića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+4. minut - Nastavlja se opsada gola Carevića, ali dobro odolevaju gosti. Kanute je dobro šutirao, ponovo je Natho namestio priliku za svoj tim.

Foto: Starsportphoto

 

45+2. minut - Velika se borba u ovim trenucima vodi na sredini terena. Aut pripada Vojvodini, ali je brzo prekinut pokušaj gostiju.

45+1. minut - Probao je Kalulu, ali je opet neodlučan bio i predugo je držao loptu u svom posedu. Kristijan Belić prekršajem prekida napad Vojvodine.

45. minut - Igraće se još pet minuta na stadionu u Humskoj. Igrači Vojvodine, po svemu sudeći, jedva čekaju prvi odmor.

43. minut - Nije uspeo Zahid da proigra saigrače pred golom Vojvodine. Prosto je neverovatno da Vojvodina i dalje odoleva silovitim naletima Partizana. Kada lopta uspe da pređe na polovinu domaćih, brzo je povrate u svoj posed i kreću u novi napad.

40. minut - Još jedna javna opomena! Ovoga puta je "upisan" Mateus Saldanja zbog oštrog starta nad Nikolićem.

Foto: Starsportphoto

 

39. minut - Kalulu je šutirao i zatresao je mrežu, ali spoljnu!

38. minut - Opet je bilo opasno pred golom Vojvodine. Ne uspevaju gosti da "prodišu" i da pređu na polovinu protivnika. Opsada traje.

37. minut - Saldanja! Sjajan potez Brazilca, ali još jednom na visini zadatka Carević. Udarac iz ugla za crno-bele.

36. minut - Dobar udarac Saničanina za dodatni pritisak na gol Vojvodine. Šut mladog fudbalera završio je pravo u naručju Carevića.

34. minut - Oklevao je Zahid i kaznio ga je Carević! Odlična prilika za Norvežanina, ali nije šutirao kada je trebao i zbog toga je uspešno intervenisao golman Vojvodine.

32. minut - Žuti karton i za Natha. Izraelac je očigledno bio fauliran od strane Nikolića, ništa nije dosuđeno, pa je fudbaler Partizana zbog protesta javno opomenut.

31. minut - Ne oseća se za sada izostanak Markovića. Sjajno radi posao Saničanin, iako ga, ruku na srce, nije previše ni imao.

30. minut - Još jednom Natho! Koliko je opasno kada je lopta u nogama Izraelca. Ovoga puta je sjajno odigrao za Kalulua, ali ovaj nije uspeo da pronađe slobodnog saigrača ispred gola Vojvodine.

29. minut - Sada se baš Crnomarković žali na povredu i biće mu ukazana pomoć van terena. Veliki bi problem bio za Ranka Popovića ako startni defanzivac bude sprečen da se vrati u igru.

27. minut - Oštar start Crnomarkovića! Ipak, sudija Milanović nije želeo da vadi karton iz džepa i samo je opomenuo defanzivca Novosađana.

25. minut - Sjajni Zahid je lukavo probao da lobuje Carevića koji za sada konstantno oseća pritisak igrača u crno-belim dresovima. Sa druge strane sjajno reaguje Saničanin i brzo sprečava prodor gostiju.

25. minut - Posed lopte potpuno na strani "parnog valjka" - 64% u odnosu na 36% Voše.

24. minut - Ubacili su igrači Partizana u šestu brzinu! Opet je opasno po gol gostiju, ali se Saldanja nije najbolje snašao.

22. minut - ZAMALO! Prelepo su kombinovali crno-beli. Aldo Kalulu je fantastično poneo loptu, dodao do Zahida, ovaj do Antića, ali je Antić prejako proigrao Kalulula koji nije uspeo da dohvati loptu pred praznim golom.

20. minut - Evo i prve javne opomene! Žuti karton je dobio Kanute zbog oštrog starta nad Milosavljevićem.

19. minut - Genijalni Natho! Kakav pas u prostor za Mateuša Saldanju, ovaj se poigravao sa Carevićem, izgubio je loptu, ali su arbitri svakako pokazali ofsajd.

17. minut - Sjajno se snalazi Aldo Kalulu i donosi novi korner svojoj ekipi.

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Pokušala je Vojvodina dugom loptom da pripreti Jovanoviću, ali se fudbaler gostiju našao u nedozvoljenoj poziciji.

13. minut - Imali su crno-beli dve prilike da centaršutom ugroze gol Carevića, ali je oba puta odbrana Vojvodine bila na visini zadatka.

12. minut - Evo prvog udarca iz ugla i za "parni valjak". U ovim trenucima lopta je u njihovim nogama i oni su opasniji rival.

11. minut - Dobro deluje odbrana Vojvodine, pre svih Crnomarković. Odlično je štoper "lala" sprečio Kaluluov prodor po boku.

9. minut - Prvi udarac iz ugla imala je Vojvodina i ujedno prvi udarac u okvir gola. Dobro je postavljen bio Jovanović, a pokušao je Lazar Rosić.

8, minut - Još jednom prete domaći. Ovoga puta je upošljen bio Kalulu, ali je Carević bio brži i uhvatio je loptu.

7. minut - Dobar odgovor sa druge strane. Antić je pokušao da proigra Saldanju, ali je nešto jače poslao loptu ka najboljem strelcu Partizana.

6. minut - Prva bolja šansa. Dobar pas u kazneni prostor Partizana, ali Vukanović nije stigao do lopte.

3. minut - Miran početak meča, ekipe još uvek pokušavaju dugim loptama da smekšaju odbranu protivnika.

2. minut - Zaustavljen je Kalulu, ali zadovoljan je Igor Duljaj prikazanom energijom na terenu.

1. minut - Počela je utakmica! Prvi posed imaju domaći, ali ubrzo ona pelazi u noge gostiju iz Novog Sada.

PRE MEČA:

15.29 - Veliki maler za crno-bele! Svetozar Marković se povredio tokom zagrevanja, pa će na njegovo mesto Siniša Saničanin.

15.15 - Pogled na tabelu dosadašnjeg dela sezone Superlige Srbije.

 

Standings provided by Sofascore

 

15.05 - U isto vreme svoj meč počeće i Mladost i Železničar iz Pančeva, dok od 19. časova IMT gostuje Voždovcu.

15.00 - Mateus Saldanja je trenutno najbolji strelac prvenstva sa deset golova, a u redovima crno-belih je i najbolji asistent Superlige, Bibars Natho koji je namestio šest pogodaka svojim saigračima.

14.50 - Duel između Partizana i Vojvodine predstavlja derbi meč 17. kola Superlige Srbije,

 

 

14.40 - Vojvodina se trenutno nalazi na šestom mestu Superlige Srbije sa istim brojem bodova kao i Mladost Lučani i Spartak iz Subotice - 22.

14.30 - Partizan u poslednje vreme ume da igra protiv Novosađana, a kakve su kvote i predviđanja pročitajte u posebnoj vesti na portalu Informer.rs.

14.20 - Trener Partizana Igor Duljaj poručuje da je njegova ekipa već zaboravila kiks iz prethodnog kola i da će sve učiniti da zabeleži novi trijumf.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Za nas je svaka utakmica derbi, tako i ova utakmica sa Vojvodinom. Biće teško, oni su odigrali dve teške utakmice protiv Crvene zvezde i TSC-a. Popovićev rad tek sada dolazi do izražaja, igraju odlično, imaju dosta iskusnih igrača u timu, odlična ekipa i po tradiciji oni su uvek nezgodan protivnik po nas. U prošlosti su nam mnogo puta uzeli bodove, ali igramo na našem stadionu, na našem terenu i najveći je motiv da se dobrom igrom odužimo svima koji su došli na prošlu utakmicu da podrže našu ekipu. To je meni najveći motiv, a verujem i igračima, da dođe ponovo 8.000 ili 10.000 duša koji dolaze čistog srca da podrži svoj tim - kaže Duljaj.

Sa druge strane, strateg Novosađana Ranko Popović najavljuje jak otpor svog tima u Humskoj.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ne smeta mi što odmah posle Zvezde igramo sa Partizanom, čak je lepo što imamo tu priliku. To su utakmice na kojima treba da vidimo gde smo, one treba da ti pokažu dokle si stigao i šta radiš. Neće ta utakmica, kao što volimo da pričamo, biti neka utakmica godine ili decenije, ali svakako je prilika da mnogo toga pokažemo i da vidimo koliko možemo - ističe Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija