• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

18:06

Partizan sa penala do četvrtfinala! "Grafosi" se isprsili u Humskoj!

Starsportphoto©

Partizan

Partizan sa penala do četvrtfinala! "Grafosi" se isprsili u Humskoj!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su posle izvođenja jedanaesteraca savladali Grafičar u Humskoj - 5:4 (1:1, 0:0)

Utakmica je posle 90 minuta završena bez pobednika, 1:1.

Grafičar je poveo golom Ognjena Ajdara u 64. minutu, a Partizan je izjednačio pogotkom Dušana Jovanovića u 79. Grafičar je od 66. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Babakar Mbup.

Crno-beli su teže nego nego što se očekivalo, tek sa penal ruleta, opravdali ulogu favorita, iako je rival bio ravnopravan, a u nekim trenucima i opasniji po gol crno-belih.

Drugi put u sezoni, posle Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ekipa Igora Duljajaa slavila je u penal seriji i to ponovo zahvaljujući golmanu Jovanoviću.

Gol vredan plasmana među osam najboljih u Kupu postigao je Mateuš Saldanja. 

Golmani Jovanović i Guteša bili su najbolji u prvih 45. minuta. Baždar se ispromašivao, čuvar mreže "ljubičastih" mu je skinuo čak četiri šuta. Sa druge strane, Jovanović je onemogućio Babakara, da se upiše strelce dva puta, ali je i Ajdar isto toliko puta mogao da kazni vodeći tim Superlige.

Zvezdina filijala nije samo odolovala u Humskoj, već se ispružila koliko je dugačka, u većem delu poluvremena momci sa Senjaka delovali su kao da nisu iz nižeg ranga, bez obzira što Partizan igra u kombinovanom sastavu.

Idemo redom. Crno-beli su bili konkretniji na početku utakmice. Od prvog minuta su krenuli ofanzivno, a lopta je bila na polovini "ljubičastih". Šćekić je odmah pokušao posle kornera, ali lopta je otišla preko gola. Koji minut kasnije pokušao je i Kvinsi Menig sa desne strane, ali je njegov šut izblokiran. 

Foto: Starsportphoto©

 

Uzvratio je Grafičar u 14. minutu. Ajdar je bio sam na drugoj stativi, ali je šutirao glavom preko gola. Tri minuta kasnije, ponovo su gosti bili u šansi, Radović je pokušao da uposli Ćurića, koji je gađao glavom, ali bio je to slab udarac i lopta je završila u rukama Jovanovića. 

Već u sledećem napadu ponovo je pokušao Baždar, ali je siguran bio golman "grafosa". 

U 27. minutu videli smo novu šansu za crno-bele. Smirio je loptu Natho na nekih 15 metara, a Baždar je naleteo na nju i gađao, ali pravo u ruke Guteše. Isti igrač probao je i u 30. minutu posle gužve u šesnaestercui, ali bez uspeha. 

Verovatno najbolju priliku na utakmici videli smo u 33. minutu kada je Babakar izašao jedan na jedan sa Jovanovićem, ali siguran je bio golman Partizana.

Grafičar je više napadao u tim trenucima i bio konkretniji od ekipe Igora Duljaja. 

U finišu prvog poluvremena videli smo još jednu priliku Ajdara, ali ponovo je Jovanović bio na mestu.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Na početku drugog dela igre Igor Duljaj je poslao na teren Stojkovića, Saldanju i Zahida umesto Filipovića, Baždara i Trifunovića.

U 50. minutu sve je sam uradio Saldanja i pokušao da matira Gutešu sa 16 metara, ali je golman Grafičara skrenuo loptu u korner. 

Koji minut kasnije... Sve je sam uradio Saldanja i pokušao da matira Gutešu sa 16 metara, ali je golman Grafičara skrenuo loptu u korner. 

Gosti su u vođstvo došli u 64. minutu. Ajdar je napravio sjajnu poziciju za udarac, šutirao je sa dvadesetak metara i pogodio.

Samo dva minuta kasnije, Babakar je neoprezno startovao nad Saničaninom i dobio drugi žuti karton, pa su gosti morali da igraju sa igračem manje do kraja utakmice.

Duljaj je u 76. minutu umesto Šćekića ubacio Jovanovića koji je samo tri minuta kasnije doneo izjednačenje. Iskoristio je sjajnu asistenciju i pravovremeno reagovao u petercu gostiju.

Do kraja je ostalo 1:1 i otišlo se u penale.

Tu su crno-beli slavili golovima Natha, Belića, Kalulua, Zahida i Saldanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija