• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

19:40

Kraj u Areni! Partizan ubedljiv protiv Studentskog centra (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj u Areni! Partizan ubedljiv protiv Studentskog centra (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Crno-beli u 11. kolu ABA lige savladali Podgoričane u Beogradskoj areni sa 99:76 (31:13, 22:19, 20:28, 26:16).

 

Partizan - St. centar 99:76 (31:13, 22:19, 20:28, 26:16)

Grad: Beograd

Hala: Beogradska arena

Gledalaca: 10.205

Sudije: Milan Nedović, Denis Hadžić, Edo Javor

PARTIZAN: Vukčević 6 (6sk), Ledej 19, Drezgić 2 (2as), Koprivica 13 (5sk), Panter 8 (4as), Smailagić 18 (4sk), Jaramaz, Naneli, Anđušić 7, Doužer 5 (4sk, 5as), Ponjitka 8 (5sk, 5as), Kaboklo 13 (3sk).

Trener: Željko Obradović

STUDENTSKI CENTAR: Bogavac, Pavlićević 5, Vučeljić 2, Hadžibegović 7 (5sk), Baćović, Ivišić 10 (4sk), Dokins 11, Drobnjak 8 (3sk, 3as), Drežnjak 14 (4as), Kamenjaš 11 (9sk, 3as), Kapusta 3, Mirković 5 (3sk).

Trener: Dejan Jakara

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Upisao se Vučeljić kod gostiju. U poslednjem napadu odlično je mladi Drezgić pronašao Koprivicu ispod koša, a on pogodio uz faul. Kraj meča, trijumf Partizana 99:76.

40. minut - Još jedna asistencija ide u rubriku kod Doužera. Ponovo zakucava Koprivica.

39. minut - Pavlićević smanjuje vođstvo još jednom trojkom za "studente".

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter

39. minut - Dva slobodna bacanja pogodio je Ledej. Sada je već izvesno da će crno-beli upisati novi trijumf. Trenutni rezultat je 95:71.

38. minut - Uh, kakav promašaj Drežnjaka. Dobio je vrhunsku asistenciju za zakucavanje, ali nije uspeo da realizuje, iako je bio potpuno sam.

37. minut - Trojka Pantera, a potom i fenomenalna asistencija kapitena Partizana za Doužera, koji je to krunisao lepim zakucavanjem.

37. minut - Evo trojke i za Ledeja. Odlepio se aktuelni šampion na 87:69.

Foto: Starsportphoto

Zek Ledej

36. minut - Nova trojka za Drežnjaka, potom Smailagić uzvraća. Centar crno-belih je i najefikasniji pojedinac na utakmici sa 18 poena.

35. minut - Doužer je probao za tri, lopta je izašla iz obruča. Uspeo je Smailagić da šutira iz odbitka, a pogodio je uz dodatno slobodno bacanje, koje realizovao za "plus 16".

34. minut - Doužer je upisao ofanzivni skok nakon promašaja Smailagića na šutu van linije 6,75. Tri faula zaredom napravili su "studenti", od čega je to bio peti prekršaj za Hadžibegića, koji je tako i završio ovaj meč. Precizan sa linije penala bio je Kaboklo (79:66).

34. minut - Dva ofanzivna skoka imali su gosti, ali nisu uspeli da realizuju te napade. Na drugoj strani Ponjitka je bio neprecizan, posle čega je Smailagić morao da pravi faul.

33. minut - Odličan pas Ponjitke, novo zakucavanje Kabokla. Dominira brazilski centar svaki put kada dobije loptu u reketu. Tajm-aut Jakare.

Foto: Starsportphoto

Bruno Kaboklo

32. minut - Kaboklo rutinski rešava situaciju ispod koša i vraća dvocifrenu prednost "parnom valjku". Ivišić je bio tri sekunde u reketu, tako da će domaći tim imati novi napad.

32. minut - Sada je neprecizan i Ledej. Ivišić pogađa i smanjuje prednost na samo "plus devet" (73:64). Tajm-aut Obradovića posle serije Podgoričana od 4:0.

31. minut - Panter poslednju deonicu otvara promašajem. Potom Kaboklo pravi faul u fazi odbrane. Hadžibegović odlično pogađa preko Brazilca.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Ivišić je dao oba penala, a Panter ponovo pogrešio u fazi napada. Poslednja četvrtina počeće rezultatom 73:60.

30. minut - Ivišić pravi faul u napadu nad Ponjitkom. Međutim, Panter je u narednom napadu izgubio loptu, a onda je napravio i prekršaj.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter

29. minut - Odlična akcija Studentskog centra, realizovao je Drežnjak. S druge strane, novi poeni za Ledeja i "plus 15" za domaće.

29. minut - Jak udarac u glavu dobio je Smailagić od Dokinsa. Morao je centar Partizana van terena.

29. minut - Ponovo Smailagić. Ređaju se trojke, rezultat je sada 69:56.

28. minut - Uzvratio je Dokins, još jedna trojka za goste. 

28. minut - Trojka Smailagića. Jako važni poeni za domaći tim u trenucima kad je isticalo vreme za napad.

Foto: Starsportphoto

Alen Smailagić

27. minut - Hadžibegović je precizan sa penala. Partizan je na samo "plus 10" (63:53).

27. minut - Povredio se Ognjen Jaramaz. Izgleda da je izvrnuo skočni zglob. Iznet je sa terena. Kakav maler za "parni valjak", koji već igra bez povređenih Alekse Avramovića, Uroša Trifunovića i Frenka Kaminskog.

26. minut - Drobnjak je dao novu trojku. Potom je Ledej bio dobar sa distance, a onda je nove poene upisao i Dokins (63:51).

25. minut - Agresivnije su Podgoričani ušli u drugi deo meča. Precizan je Kamenjaš, ali je Kaboklo još jednim zakucavanjem vratio crno-bele na "plus 14".

24. minut - Vratio se Kaboklo na parket i odmah pogodio. Tajm-aut tražio je trener gostiju.

24. minut - Razgoropadio se i Vukčević. Atraktivno je zakucao i razbudio malo publiku u Beogradskoj areni.

23. minut - Prvi poeni za crno-bele nakon pauze. Lepo zakucavanje Koprivice, s druge strane uzvraća Mirković.

23. minut - Novi promašaji Partizana, prvo Vukčević, potom i Naneli. Smanjuje Drobnjak na "minus 12".

Foto: Starsportphoto

Ognjen Jaramaz

22. minut - Nije uspeo Jaramaz da pogodi trojku, uzvratio je Kamenjaš. Sada je 53:39.

21. minut - Drugo poluvreme mnogo bolje su otvorili gosti. Prvo je Dokins pogodio trojku, a potom je i Drežnjak bio precizan nakon lepe asistencije Mirkovića za seriju 5:0.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Ni Anđušić, ni Vukčević nisu uspeli da pogode iz dobrih situacija. Međutim, ni Studentski centar nije realizovao poslednji napad. Na odmor se ide sa rezultatom 53:32.

20. minut - Izgubili su crno-beli loptu, što je crnogorski tim znao da kazni i iz kontre poentira preko Kamenjaša. Obradović je tražio tajm-aut pred poslednji napad u prvom poluvremenu.

Foto: Starsportphoto

Balša Koprivica

19. minut - Drezgić je lepo pronašao Anđušića, koji je pogodio flouter. U nastavku je Drežnjak uspeo da postigne koš uz faul Vukčevića, ali nije dao dodatno bacanje (53:30)

18. minut - Još jedna trojka Studentskog centra, ovog puta je dao mladi Mirković.

18. minut - Jedno slobodno bacanje dao je Koprivica, a potom su i Podgoričani uspeli da pogode trojku, tek drugu na meču iz 11 pokušaja. Precizan je bio Kapusta (49:24).

17. minut - Šansu od trenera Željka Obradovića dobio je i talentovani Sava Drezgić. Upisao je i prve poene sa slobodnih bacanja.

Foto: Starsportphoto

Sava Drezgić

16. minut - Ništa gosti ne mogu da pogode. Već nekoliko napada zaredom nisu realizovali.

15. minut - Prelepo je Doužer asistirao Koprivici, a on atraktivno zakucava. Balša je u narednom napadu, posle promašaja Anđušića, iz odbojke upisao nove poene.

14. minut - Panter je dao svoju prvu trojku na utakmici i odveo Partizan na "plus 19". Potom je precizan bio i Anđušić van linije 6,75 (42:20). Odlično šutersko veče "parnog valjka".

13. minut - Lepo se Vukčević snašao, uspeo je ispod ruke protivnika da pogodi polaganje.

13. minut - Smanjili su gosti na "minus 14". Trenutno je 34:20.

12. minut - Panter je promašio polaganje, ali je Koprivica bio dobar u skoku i iznudio faul. U nastavku akcije Doužer je dao trojku. S druge strane, ponovo je bio precizan Ivišić.

Foto: Starsportphoto

 

11. minut - Drugu deonicu gosti otvaraju poenima sa linije penala - Hadžibegović je jednom bio precizan. U nastavku Doužer pravi faul u napadu, a potom Ivišić zakucava (31:16).

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Anđušić se upisao, a potom je prelepo zakucao i Kaboklo. U poslednjoj sekundi prikucao je i Vukčević. Prva četvrtina završena je rezultat 31:13.

 

 

9. minut - Prve poene upisao je i kapiten crno-belih Kevin Panter i to sa penala.

8. minut - Ponjitka je realizovao dva slobodna bacanja. Poljak je uz Ledeja najefikasniji sa osam poena.

7. minut - Prva trojka za Studentski centar, precizan je bio Drobnjak.

6. minut - Kaboklo nije uspeo da realizuje akciju, potom faul u napadu Drežnjaka, a onda i Smailagića. Trenutno je 21:8.

Foto: Starsportphoto

Bruno Kaboklo

5. minut - Vodi domaćin sa 21:6, novi poeni Smailagića sa distance. Odlično je "parni valjak" ušao u ovu utakmicu.

4. minut - Ledej je uhvatio dobar ritam, ima već osam poena. Kamenjaš i Dokins su uspeli da pogode.

3. minut - Ponovo Ponjitka. Nova trojka Partizana i 12:0, dok je na drugoj strani Drežnjak dao prvi koš za Podgoričane.

Foto: Starsportphoto

Mateuš Ponjitka

2. minut - Pogađaju i Mateuš Ponjitka i Alen Smailagić van linije 6,75. Trener gostiju odmah je tražio tajm-aut.

1. minut - Zek Ledej trojkom otvara meč i donosi crno-belima vođstvo.

1. minut - Utakmica u Beogradskoj areni je počela.

PRE MEČA

19.57 Pored poraza u finalu Superkupa, navijači Partizana se sigurno dobro sećaju prošle sezone, kada su ih na startu finalne serije Podgoričani itekako namučili. Prvi meč u "Hali sportova" su dobili, a potom su crno-beli, uz mnogo muke, uspeli da preokrenu i slave sa 2:1 u seriji.

Foto: aba liga

Dejan Jakara

19.50 Kormilar Studentskog centra, Dejan Jakara, veruje da će njegovi momci na teren izaći silno motivisani.

- Partizan je povratkom Kevina Puntera uhvatio ritam i postao potpuno drugačija ekipa. Uigralo se i njihovo poslednje pojačanje, Bruno Kaboklo i sada zaista sjajno izgledaju. Mi ćemo dati sve od sebe da probamo da što više i duže zaustavimo njihov fenomenalni napad, a to se može samo ukoliko svi igrači ostave srce na parketu. Sumnjam da će to na ovakoj utakmici biti problem, jer sam siguran da svi jedva čekamo početak da pokažemo koliko vredimo - naglasio je Slovenac.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

19.45 Trener crno-belih, Željko Obradović, upozorio je svoje izabranike da ozbiljno moraju da shvate protivnika.

- Studentski centar je ekipa koja zaslužuje svaki respekt. Igrali smo s njima to finale ABA Superkupa i izgubili u izvanrednoj utakmici. Svesni smo kvaliteta koje oni imaju, probali smo da se osvežimo u ovih par dana posle Evrolige i da se pripremimo da odigramo na najbolji moguću način - rekao je Obradović.

19.30 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između Partizana i Studentskog centra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20