• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2023

17:49

Kraj! Partizanu samo bod protiv Kragujevčana (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Partizanu samo bod protiv Kragujevčana (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih u 19. kolu Superlige odigrali nerešeno sa Radničkim - 3:3 (2:2).

 

Partizan - Radnički (K) 3:3 (2:2)

Grad. Beograd

Stadion: Partizana

Gledalaca: oko 2.000

Sudija: Predrag Janjuš (Pančevo)

Strelci: Saldanja (39), Natho (44), Belić (88) - Glušćević (7), Činedu (16), Vidakov (74)

Žuti kartoni: Nikolić (Partizan) - Mitrović, Bevis, Ristić, Izečukvu (Radnički)

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Saničanin (od 82. Trifunović), Antić - Natho (od 69. Belić), Stjepanović - Kalulu (od 69. Severina), Zahid, Menig (od 29. Nikolić) - Saldanja.

Trener: Igor Duljaj

RADNIČKI (K): Leković – Adžić, Izečukvu, Mitrović, Pecelj – Gluščević (od 62. Vidaković), Ristić – Čolović, Sali (od 69. Simović), Bevis - Činedu (od 77. Đurić).

Trener: Feđa Dudić

UŽIVO
DRUGO POLUVREME

90+5. minut - Kraj utakmice.

90+2. minut - Zahid je centrirao posle slobodnog udarca, gužva je bila u kaznenom prostoru gostiju, ali su na kraju uspeli da izbiju loptu.

90. minut - Zanimljivo, samo četiri minuta nadoknade, iako je bilo šest izmena i VAR provera gola.

88. minut - GOOOL! Opet je nerešeno u Humskoj. Dugo je trajala akcija Partizana po levoj strani, Trifunović je odradio veliki deo posla, Saldanja ostavio povratnu za Belića, a on rutinski matirao Lekovića. Evo nove drame.

 

 

83. minut - Ne povlači se Radnički, sada je Bevis bio u dobrom prodoru po levoj strani, uputio je neugodan centaršut na peterac, ali je ovog puta Marković dobro reagovao.

77. minut - Saldanja je dobro prošao po desnoj strani, poslao oštru loptu po zemlji, ali je odbrana Kragujevčana reagovala ispred Nikolića.

74. minut - GOOOL! Ponovo vodi Radnički. Neverovatna greška odbrane crno-belih. Trojica igrača bila su oko Vidakova, Saničanin je predugo gradio loptu i čekao golmana Jovanovića da je pokupi, što je fudbaler gostiju iskoristio i rutinski je ubacio u mrežu.

 

 

70. minut - Novo uzbuđenje pred golom domaćih nakon jedne dubinske lopte, bio je Jovanović oprezan.

61. minut - Saldanja po drugi put pogađa mrežu Kragujevčana, ali je posla VAR-a poništen ovaj pogodak zbog minimalnog ofsajda. Natho je odlično uposlio Brazilca, koji nije stigao na vreme da se izvuče.

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Čolović je oprobao šut sa distance, rutinski posao za Jovanovića.

56. minut - Dobro sarađuju Zahid i Nikolić, dobio je visoki ofanzivac dobru loptu, ali nije uspeo da zapreti Lekoviću. U nastavku je Saldanja izblokiran.

52. minut - Posle uzbuđenja na startu drugog dela, sada jedan period mirne igre s obe strane.

47. minut - Zahid propušta novu šansu. Dupli pas sa Nikolićem, lukavo je probao Norvežanin sa 16 metara, ali je Leković uspeo vrhovima prstiju da odbije loptu, a potom je Mitrović izbacio u korner, nakon kojeg nije bilo opasnosti.

Foto: Starsportphoto

 

47. minut - Mogao je Radnički do novog vođstva. Loše je reagovao Marković, promašio celu loptu, gosti su imali "dva na jedan", ali je Stojković fenomenalno reagovao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

PRVO POLUVREME

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.

45+2. minut - Stopostotna šansa za Radnički! Centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane na drugu stativu, Bevis je bio u dobroj situaciji, Jovanović mu je ušao u šut i odbranio. Usledila je gužva, gosti su tražili jedanaesterac, ali ništa od toga.

44. minut - GOOOL! Natho iz slobodnog udarca. Živnuo je Partizan. Zahid i Saldanja su odigrali lep dupli pas, bio je Norvežanin u idealnoj situaciji, ali ga je srušio Mitrović na samoj ivici kaznenog prostora. Izraelac je preuzeo odgovornost i pogodio maestralno sa 20-ak metara, u same rašlje.

 

 

39. minut - GOOOL! Saldanja smanjuje na 2:1. Konačno jedna dobra akcija crno-belih. Ovog puta je Zahid pronašao Kalulua, a on uradio sve kako treba. Prošao je po desnoj strani, poslao dobru povratnu, a Brazilac ovakve prilike ne propušta.

 

 

37. minut - Pokušao je levi bek Nikola Antić da smanji vođstvo Radničkog, odbitak nakon centaršuta došao mu je na desnu, slabiju nogu i usledio je još jedan udarac pored gola, sa samo desetak metara.

33. minut - Rano vođstvo gostiju kao da je dodatno okovalo noge igračima "parnog valjka". Nijednu izglednu priliku za pogodak nisu stvorili.

29. minut - Odlučio je Igor Duljaj da pravi prvu izmenu posle nepunih pola sata igre. Umesto Kvinasija Meniga na terenu je Nemanja Nikolić.

25. minut - Opasan je Radnički iz kontri, pokušava da iskoristi svaku rupu u odbrani domaćih. Bio je Činedu u opasnom prodoru, ali je Marković sada ipak stigao da interveniše.

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Još jedan loš potez Kalulua. Prošao je po desnoj strani, ali je uputio lošu loptu u šesnaesterac, promašio je sve svoje saigrače.

23. minut - Probao je Stojković jakim udarcem sa oko 25 metara nakon odbitka posle kornera, ali golman Leković je bio siguran.

16. minut - GOOOL! Ponovo Radnički trese mrežu Jovanovića. Činedu je strelac. Šta se dešava sa odbranom crno-belih? Adžić je odlično centrirao sa desnog boka, Svetozar Marković očajno reagovao, a Nigerijac sa ivice peterca bez problema glavom sproveo loptu u gol.

 

 

14. minut - Saldanja je dobro asistirao Menigu, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao u bliži ugao i promašio.

10. minut - Pokušao je Partizan da stigne do brzog iznenađenja, šutirao je Zahid, ali nije bio precizan.

7. minut - GOOOL! Radnički vodi, strelac je Gluščević. Ponovo su crno-beli dozvolili da im protivnik prvi zatrese mrežu na njihovom stadionu. Ovog puta je akcija išla po levoj strani, počeo je Viždi, odigrao na peterac Činedu, a on prosledio do mladog krila, koji je bio precizan.

 

 

4. minut - Gluščević, pa Čolović pokušali su da zaprete Jovanoviću, ali bez uspeha.

2. minut - Zicer je promašio Kalulu već na startu meča. Dobio je Francuz poklon od Ristića, bio je potpuno sam na 10-11 metara, ali je šutirao pored gola.

1. minut - Utakmica u Humskoj je počela.

PRE MEČA

18.26 U odsustvu Feđe Dudića, ekipu Radničkog večeras će sa klupe predvoditi pomoćnik Adnan Jahić.

- Partizan je izuzetno kvalitetan, jako dobro vođen i ima izvanredne pojedince. U prošlom kolu su izgubili u Nišu, ali to je bio samo jedan loš dan. Sigurno će protiv nas ući u meč jako i motivisano, agresivno od prvog minuta, jer su im tri boda neophodna pred derbi. Mi ne smemo da dopustimo propuste u defanzivi i individualne greške, koje su nas skupo koštale u prethodnim utakmicama. Domaćin je favorit, ali niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo dobrom rezultatu - poručio je Jahić.

18.19 U taboru crno-belih su svesni koliko im znači ovaj meč, što potvrđuju i reči trenera:

- Radnički ima odličnog trenera koji ne odstupa od svoje igre. Imamo i mi i oni oscilacije u poslednje vreme. Ali, imaćemo i sreću da ćemo igrati na dobrom terenu, tako da postoje svi uslovi da se prikaže dobar fudbal. Očekujem otvorenu utakmicu i da ljubitelji fudbala imaju šta da vide, posebno oni koji vole i poštuju Partizan. Nama je najvažnija sportska priča, da se mi koncetrišemo na nas. O derbiju još niko od nas ne razmišlja, niti ga pominjemo - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

18.03 Fudbaleri Radničkog igraće u Humskoj bez prisustva šefa stručnog štaba, Feđe Dudića, koji propušta ovaj duel zbog žutih kartona. On je dosad dobio četiri javne opomene.

17.55 Kormilar Partizana, Igor Duljaj, morao je da napravi određene promene u startnih 11. Umesto suspendovanog štopera Mihajla Ilića, koji je "bonus", šansu od prvog minuta dobio je mladi defanzivni vezni Mateja Stjepanović. Na klupi je ostao Kristijan Belić, kako bi se sačuvao od kartona i preskakanja "večitog derbija" protiv Zvezde u sredu. Vratio se u tim i kapiten Svetozar Marković, koji će sa Sinišom Saničanom činiti poslednji defanzivni bedem, a tu je i Kvinsi Menig.

17.48 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između Partizana i Radničkog iz Kragujevca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija