• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

21:14

Partizanov tim za derbi: Šćekić glumi Kanutea, vraća se Ilić

Informer

Partizan

Partizanov tim za derbi: Šćekić glumi Kanutea, vraća se Ilić

Podeli vest

Odlično se poznajemo, ne mogu da nas iznenade! Tako najčešće glase poruke trenera pred velike utakmice ili pred mečeve sa dobro poznatim protivnicima, a beogradski večiti rivali to jesu. Jedni druge znaju u dušu i velikih iznenađenja zaista teško može da bude.

Doduše, i Igor Duljaj i Barak Bahar su bili malo zatvoreni na današnjim konferencijama za medije i nisu želeli da otkriju sastave za sutrašnji 171. okršaj Partizana i Crvene zvezde u Humskoj (18.00, Arena 1 premijum). Dali su tek po neki nagoveštaj, ali na osnovu informacija kojima raspolažemo Duljaj će se opredeliti za potpuno očekivani sastav.

Dileme uopšte nije ni bilo da će na golu stajati Aleksandar Jovanović, ali je bilo neizvesno kako će izgledati poslednja linija tima. Budući da se mladi Mihajlo Ilić oporavio, on će zauzeti mesto desnog štopera, uz iskusnijeg Svetozara Markovića, a ujedno će ispuniti obavezu "bonus igrača". 
Bez obzira na neke slabije partije i kikseve, poziciju levog beka pokrivaće Antić, dok će uz suprotnu aut-liniju stajati Aranđel Stojković, jedan od najkonstantnijih u timu Igora Duljaja ove sezone.

Foto: Informer

 

Povreda Frenka Kanutea, za kojeg se već nekoliko dana znalo da je završio polusezonu, diktirala je sastav srednje linije tima. Duljaj, i sam svojevremeno defanzivni vezista, navikao je da utakmice protiv jačih rivala igra s dvojicom "kvaritelja igre" protivničkog tima. U odsustvu Kanutea, mesto uz Aleksandra Belića zauzeće Aleksandar Šćekić.

Bilo je nezamislivo u njegovom prvom mandatu u Humskoj da neka važna utakmica poput derbija protekne bez Šćekića u startnoj postavi. Često je baš protiv Zvezde bio neprelazan i poput hobotnice kupio lopte na sredini terena, a takvoj partiji od crnogorskog reprezentativca nada se i Duljaj. Šćekić je samo jednom ove sezone bio starter i to u pobedi 4:0 nad Radničkim u Kragujevcu, a drugi najduži period na terenu proveo je u pobedi nad Novim Pazarom u gostima 1:0. Odigrao je čitavo drugo poluvreme umesto Kanutea. A Partizan je u tom meču ostao neokrznut samo zahvaljujući ludoj sreći.

Foto: Starsportphoto

Bibras Natho

Ofanzivna četvorka je potpuno očekivana. Bez obzira što neki bivši fudbaleri Partizana poput Srđe Kneževića smatraju da je sramota što Bibras Natho sa svojih 50 godina, što je svesno iskorišćena hiperbola, mora da vadi "parni valjak" iż kanala. Činjenica je, međutim, da je izraelski majstor fudbala jedan od najvećih znalaca "lopte" koji se ikad pojavio na našim terenima i da je ovakvom Partizanu njegovo znanje, bez obzira na njegovih punih 35 godina, vredno kao suvo zlato.

Izraelac će se truditi da nastavi golgeterski niz protiv večitog rivala, ali i još više od toga da nađe pukotinu u odbrani doskorašnjeg učesnika Lige šampiona i da sa golom spoji - Gajasa Zahida, Kalulula ili najisturenijeg Mateusa Saldanju.
Zahid je igrač na kojeg će odbrana Zvezde sigurno dobro obratiti pažnju, jer je norveški Pakistanac ili pakistanski Norvežanin, pokazao da njegove lopte imaju oči, ali i da on poseduje izuzetan osećaj za gol. Na dosadašnjih 15 nastupa za crno-bele skupio je nešto više do 1.000 minuta, a za to vreme dao je šest golova i upisao tri asistencije. 

Foto: Starsportphoto

Prvi strelac lige: Mateus Saldanja

Aldo Kalulu, igrač s najjačim pedigreom od onih koji su prošlog leta stigli u Humsku, pokazao je širok dijapazon poteza i ponašanja. Od nervoze i besa do poletnosti na terenu, od epskih promašaja do maestralnih minijatura. Zaista je igrač od kojeg možete sve da očekujete.

Konačno, strelac 13 golova, prvi strelac Superlige Srbije, kao i šest puta strelac prvog gola u utakmicama Partizana, Mateus Saldanja biće igrač čije će ime navijači crno-belih najčešće izgovarati u molitvama pred meč. Odličnim partijama i golovima već je privkao pažnju i klubovi sa Bliskog Istoka počeli su da se raspituju za njegovo zdravlje, mada u Humskoj tvrde da „neće on niđe”. Golovi Čukaričkom, Vojvodini, Radničkom ostaće zapisani u statističkim kolonama, ali u glavama navijača zauvek ostaju urezani samo golovi protiv večitog rivala. Ako sruši Zvezdu dostići će božanski status kakav među „grobarima” imaju njegovi sunarodnici i prethodnici u crno-belom – Kleo, Žuka, Everton…

PARTIZANOV TIM ZA DERBI:
(4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Belić, Šćekić – Kalulu, Natho, Zahid – Saldanja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija