• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2024

12:01

Zvezde i Partizana ne bi bilo bez države! Vučić odgovorio Obradoviću

Informer

Partizan

Zvezde i Partizana ne bi bilo bez države! Vučić odgovorio Obradoviću

Podeli vest

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je da nijedan košarkaški klub u Evropi nema podršku kao Partizan i Crvena zvezda.

Trener Partizana,  Željko Obradović nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća je rekao da njegov tim nije "državni projekat", a nekoliko sati nakon toga, predsednik Aleksandar Vučić je prilikom gostovanja na "Prva TV" prokomentarisao njegovu izjavu.

Vratiću se na početak kada sam govorio o odnosu ljudi prema državi. Bili smo četvrti na Zapadnom Balkanu kada sam postao premijer, a sada smo prvi po svemu. Ne moraju oni iz kluba da požure da govore o tome, kod nas je sve transparentno. Ovo je jedan odvratan napad na državu koji se dešava svaki dan. I od Crvene Zvezde neretko. Jer je Bogom dano da budete protiv države, i da kad postignete uspeh kažete da je to uprkos državi, takve su i navijačke pesme. Istina je da ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana bez države. Nijedan klub u Evropi nema takvu podršku od države kao naša dva tima. - rekao je on.

Zatim je detaljnije pojasnio finansijske situacije u klubu i kako se obezbeđuje novac za plaćanje evropske licence.

- Država moli i traži da budu pomognuti da bi bili uspešniji. Plaćamo enormne sume novca. Izlazimo im u susret oko poreza, država privatnicima kaže da podrže klubove za koje ne navijaju. Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu, potpuno bi propao klub. Svaki put smo plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. godine i tad nije igrala Evropu. Mi nemamo privatne klubove i zato moram da trpim sve uvrede. Ne mogu oni da čestitaju sportski onom drugom, ali uvek je neko drugi kriv, neko je naredio... Pošto ste tražili, ja sam jednog bankara molio da pomogne jednom klubu, a navija za suprotni klub, i obrnuto - naglasio je predsednik.

Za kraj je jasno dao do znanja da nijedan od ova dva kluba ne bi mogao da postoje bez pomoći države.

- Po tri puta nižoj ceni dobijaju halu Arena, izlažanje u susrtet oko poreza, privatnike kojima država kađe da podrže klub za koji i ne navijaju. Najlakše je da kažu "Vučiću p..deru". Pa sad ćete svi da dobijete. To je jer nemamo privatne klubove. Ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, pretežno su sudije krive, ili je to morao neko drugi da naredi. Sve ću to reći Malom da pripremi. Država je uvek najlakša moneta za potkusurivanje. Najlakše je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države i da je onaj drugi miljenik. Postojali ne bi bez države, nemojte da vas lažu - podvukao je predsednik Aleksandar Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija