• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

09.04.2024

10:57

Duljaj: Baždar ne želi da bude ovde, Saldanja još nije spreman!

Starsportphoto©

Partizan

Duljaj: Baždar ne želi da bude ovde, Saldanja još nije spreman!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana sutra (Arena 1 premijum 15.00) dočekuju Voždovac uoči četvrtine finala Kupa Srbije, a nezadovoljstvo terminom odigravanja utakmice izrazio je trener domaćina Igor Duljaj.

Nekadašnji reprezentativac smatra da u vreme koje je određeno za okršaj "parnog valjka" i "zmajeva" ne treba da igraju elitni klubovi srpskog fudbala.

- Imamo motiv, imamo cilj i igramo na svom stadionu. Termin je jako nezgodan i smatram da nijedan tim ne zaslužuje utakmicu u to vreme. Imamo imperativ pobede, zato što klub i navijači očekuju uspeh u Kup takmičenju. Pobeda nas drži u trci za trofej Kupa. Ambicije naše su borba za trofej - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto©

Okršaj Voždovca i Partizana na "Krovu"

Ponovo je iskoristio priliku i pozvao publiku da podigne svoje besplatne ulaznice i dođe u Humsku u što većem broju kako bi podržala tim protiv jako neugodnog protivnika. Ipak, svestan je da bi poseta mogla da trpi zbog neobičnog termina.

Očekujem manju posetu, ali opet pozivam svakoga ko može da nas podrži. Neka dođu deca koja idu u školsku prvu smenu, druga smena neka ne beži iz škole. Odličan protivnik, imaju dosta mladih igrača, prepuni su ambicija. Već smo igrali sa njima u ligaškom delu, ali sada je značaj potpuno drugačiji. Brine me što dobro igraju, a rezultati izostaju. U jednom se trenutku niz poraza mora prekinuti, pa se nadam da to neće biti protiv nas sutra - objasnio je nekadašnji strateg Šahtjora.

Foto: Starsportphoto©

Priželjuju navijače - Šćekić i Marković

Istakao je da ponovo u sastavu neće biti Mateusa Saldanje, koji je poslednji meč odigrao na "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde. Osim najboljeg strelca prvenstva, za kojeg se spekuliše da će biti spreman pred novi okršaj sa crveno-belima, Duljaj će na raspolaganju imati sve prvotimce, ali opet najavljuje izmenjen sastav u odnosu na meč sa Novim Pazarom proteklog vikenda.

Osim Saldanje svi će biti u konkurenciji za Kup. On mi je tražio raspored utakmica do kraja prvenstva, koji sam mu ja dostavio. Po onome što vidim, što mi dostavljaju on i njegovi treneri, dobro napreduje. Verujem da će kroz desetak dana, a možda i ranije, biti deo prvog tima. Na poslednjoj utakmici je tim izgledao drugačije u odnosu na prethodne. Ponovo će biti izmena, ali ne zbog nečijeg lošeg izdanja, već zato što je to neophodno. Svi jako dobro rade na treninzima i zaslužuju šansu. Biće par izmena. Koliko ćemo menjati i šta, videćemo posle današnjeg treninga. Imam već neki sastav u glavi.  Imamo gust raspored, mnogo utakmica, a to iziskuje određene promene u timu. Umor ne priznajem, ali kartoni, bolest i povrede moramo zaobilaziti. Odnos igrača pre klubu, saigračima je na visokom nivou. Ko god bude igrao, neću pogrešiti - otkrio je trener crno-belih.

Foto: Starsportphoto©

I dalje van stroja - Mateus Saldanja

Među pitanjima koje je najviše zanimalo novinare, bilo je da li će Nemanja Nikolić napokon dobiti šansu ispred Sameda Baždara. Duljaj otkriva i da je momak iz Novog Pazara trenutno jako zanimljiv mnogim timovima i zbog toga je pred stručnim štabom jako važna odluka.

Kada je Nikolić u pitanju, to je igrač koji mnogo donosi ekipi. Baždar ima 20 godina i u ovom trenutku moram da razmišljam šta je najbolje za klub. On je na radaru mnogih ekipa zbog dobrih partija. Želi sve i odmah, nestrpljiv je. Trpe ga saigrači, čitava ekipa. Dajemo mu savete kako da se ponaša i šta je najbolje po njega u ovom trenutku. Svi ga tolerišemo, Svestan je da ako pređe neku granicu, ima mnogo igrača koji mogu zauzeti njegovo mestu u timu.Tržište diktira ko će biti u "izlogu", a u ovom trenutku je to Baždar. Nikolić je mnogo bodova doneo Partizanu i ima jako važnu ulogu

Foto: Starsportphoto©

Nikolić i Aleksandar Filipović

Samed Baždar je tokom martovskih provera dobio priliku i da debituje za "olrove" na pripremnom meču sa Kiprom, a Duljaj smatra da ga je selektoru Stojkoviću preporučilo dobro izdanje u crno-belom dresu.

Velika je čast za klub, a i za Baždara što je nastupio za reprezentaciju Srbije. Utakmice u crno-belom su ga i stavile na radar selektora i drugih klubova. Uvek mu saigrači daju savete. Neki povici sa tribina mu smetaju, želi što pre da postigne gol i onda pravi početničke greške. Ja poštujem što on ima želju da se nadmeće, bori. Nekada si morao biti najbolji u klubu kako bi dobio poziv nacionalnog tima, budimo iskreni. 

Takođe, govorio je i o budućnosti talentovanog napadača i istakao da je Partizan klub koji živi od prodaje igrača, zbog čega je i ovoga puta spreman da sasluša mnogobrojne zainteresovane strane.

- Teško je reći da li će Baždar biti tu i sledeće godine. Partizan živi od prodaje igrače. U zimskom prelaznom roku ostali smo bez Ilića i Belića, a bez tih prodaja klub ne bi mogao da funkcioniše. Koliko mi se čini, i Baždar ima želju da napusti Humsku i da se dokazuje u drugim sredinama. Neki igrači su u tim godinama već nosioci igre u najjačim ligama Evrope, a to želi i on. Ako klub može dobro da profitira ovog leta, videćemo da pronađemo pravu sredinu za njega, pa uložimo u novog mladog igrača

Foto: Starsportphoto©

Samed Baždar

Uzdizanjem Baždara, Nemanja Nikolić se preselio na klupu. Sjajni stručnjak svestan je nezadovoljstva srpskog fudbalera, ali ukazuje na njegovu visoku inteligenciju i ljubav prema klubu za koji nastupa.

- Nikolića sam prihvatio kakav je. Izuzetno je inteligentan momak, a ljudi ga drugačij doživljavaju. Pre njegovog dolaska u Partizan ja sam se sastao sa njim. Uvek sam otvoren za priču, a ne da se gledamo "preko nišana". On mnogo voli i poštuje Partizan. Ne prija mu što je na klupi, ali svestan je situacije - kazao je miljenik "grobara".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija