• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

09.04.2024

12:37

Vazura za Informer: Spremamo novi ugovor za Igora Duljaja

Zoran Sinko/Ataimages

Partizan

Vazura za Informer: Spremamo novi ugovor za Igora Duljaja

Podeli vest

Novi ugovor za Igora Duljaja bio je tema i biće opet uskoro, kaže za Informer generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Treneru crno-belih ugovor ističe na kraju sezone i već sada mu pravila dozvoljavaju da pregovara sa drugim zainteresovanim stranama. Svesni su toga i u klubu iz Humske i pre nekoliko meseci pričali su sa Duljajem o nastavku saradnje.

Foto: Starsportphoto©

Miljenik u svlačionici - Igor Duljaj sa igračima


Prema Vazurinim rečima, dogovor nije još postignut, ali biće opet reči o novom ugovoru. 
- Pričali smo, ali na tome je i ostalo. To je bilo još u januaru. Tada smo pomenuli novi ugovor, ali on je rekao da sačekamo, da ima vremena. To stvarno ne bi trebalo da bude problem. Sešćemo i pričaćemo opet. Ne mogu unapred da znam epilog ni da tvrdim bilo šta, da vidimo kakve on ima planove. Nije možda još zgodan trenutak, nismo prvi, imamo preča posla sad, ali pričaćemo o ugovoru - poručio je Vazura za Informer. 
On ističe da nije od presudnog značaja kada će ugovor biti potpisan, jer treneri uvek mogu da odu, bilo sami, bilo da su prvi za odstrel kada ne ide. Prvi čovek crno/belih povukao je paralelu sa bivšim trenerom Crvene zvezde Barakom Baharom, koji je sa srpskim šampionom bio vezan jakim ugovorom. 

Foto: Starsportphoto

Miloš Vazura


- Papir ne znači mnogo u smislu, trener može da ode bilo kada. Eto, Bahar je imao ugovor pa je bivši. Razlika je samo u parama koje će da dobije. Nema potrebe da bilo ko brine zbog ugovora, biće to u redu. Naravno, ne odlučujem samo ja, tu je i sportski direktor Ivica Kralj - zaključio je Vazura. 
Duljaj je u Humsku stigao u martu prošle godine, kada je iz zdravstvenih razloga klub napustio Gordan Petrić. U prvi mah to je bilo iznuđeno rešenje, jer niko nije želeo da se hvata u koštac sa crno-belima. Vremenom, Duljaj je postao miljenik navijača, pošto je iz ekipe iscedio "suvu drenovinu". Dugo je njegov tim bio prvi na tabeli, a kruna polusezone bila je pobeda u derbiju u Humskoj (2:1) i titula jesenjeg šampiona. 

Foto: Starsportphoto

Duljaj i Vazura


Pre nekoliko dana, govoreći o tome kako su treneri nezaštićeni, Duljaj je pomenuo da je Vazura još letos bio pod pritiskom da ga smeni.
- Da bi nešto opstalo, potrebno je vreme, stabilnost. Treba dati vremena treneru da pokaže šta zna i ume. Teško je u mesec dana uigrati tim i ostvariti rezultate. Jednog dana ćemo pričati o tome. Kad je reč o meni, još od Slovenije postojale su indicije gde se tražio trener Partizana. Generalni direktor je imao velike pritiske da me smeni. Da nisam imao ime i trag kao igrač u Partizanu, ja ne bih sedeo ovde. Već bih posle Slovenije bio bivši. U poslednjih nekoliko godina ili decenija, u našem fudbalu je praksa da se smenjuje trener posle neuspeha - rekao je nedavno Duljaj.

Foto: Starsportphoto©

Navijači obožavaju Duljaja


Kolo pred plej-of, Partizan je drugi, sa četiri boda manje od Crvene zvezde. Dakle, ima jedan meč sad i sedam u plej-ofu i potencijalno će se boriti za titulu maltene do kraja. Takođe, crno-beli su i dalje u trci za trofej Kupa, u kojem će sutra od 15.00 časova (Arena 1 premijum) u četvrtini finala odmeriti snage sa Voždovcem. 
Duljaj je do sada vodio klub u 49 mečeva i ostvario je 31 pobedu, sedam remija i 11 poraza. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija