• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2024

22:21

Partizan se pobedom oprostio od Evrolige! Valensija pala u Areni (FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan se pobedom oprostio od Evrolige! Valensija pala u Areni (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedom su se oprostili od Evrolige za ovu sezonu! Crno-beli su u poslednjem, 34. kolu najjačeg evropskog klupskog takmičenja pobedili Valensiju rezultatom 79:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14).

Crno-beli su još sinoć znali da ova utakmica neće imati rezultatski značaj jer im je za šansu za prolazak u plej-in bila potrebna pobeda Crvena zvezde nad Efesom, ali je klub sa Malog Kalemegdana deklasiran u Istanbulu (100:55).

Tako su crno-beli završili takmičenje u Evroligi ranije što nego što se očekivalo, sa 16 pobeda i 18 poraza.

Za poslednji trijumf u Evropi najzaslužniji bili su Džejms Naneli sa 19 i Džejlin Smit sa 15 poena, a dvocifreni su bili i Kevin Panter (12) i Aleksa Avramović (10). Na drugoj strani najefikasniji bio je Semi Odželeje sa 17 poena.

Da utakmica nema takmičarski značaj bilo je jasno i uveliko pre meča. Uobičajene gužve oko Arene nije bilo u toj meri kao dok je Partizan imao šanse za plej-in, a pola sata pre meča dvorana je bila poluprazna, što takođe nije bio slučaj do sada.

Košarkaši kluba iz Humske dočekani su ovacijama, a skandiralo se i Željku Obradoviću nekoliko minuta.

Foto: Starsportphoto

 

Između podrške za crno-bele, prisutni navijači u dvorani su vređali i Crvenu zvezdu i pevali "Samo napred Partizan, si*aj Zvezdo".

Utakmica je ubrzo počela, ali praznih mesta je i te kako bilo, što se od početka sezone, kada je Evroliga u pitanju, nije nijednom dogodilo.

Foto: Starsportphoto

 

 

Pevalo se i navijalo, ali se osećalo u vazduhu da "nije to to" i povremeno se mogla čuti i škripa parketa.

Utakmica je počela dobro po domaćina i Naneli i Avramović su odmah raspalili navijače, ali je ubrzo bilo i dosta praznog hoda na obe strane. 

Španski tim je, iako ni za njega ova utakmica nije imala značaj, ubrzo preuzela vođstvo, a crno-beli nisu imali baš rešenja u napadu pa je posle prve četvrtine Valensija imala plus šest.

Foto: Starsportphoto

Džejlin Smit i Željko Obradović

 

Drugu četvrtinu poenima je otvorio Džejlin Smit i to trojkom i tako najavio dobru partiju i opravdao poverenje Željka Obradovića. Vodila se velika borba, bio je nezaustavljiv i kapiten Kevin Panter, ali je Partizan, kao i obično, igrao sa mnogo oscilacija.

Foto: Starsportphoto

 

 

Pred kraj četvrtine Valensija je prekinula seriju Partizana, crno-beli su stali, pa su gosti sa prednošću otišli na poluvreme.

Prvih 20 minuta obeležio je i verbalni sukob navijača zbog čuvenih hrvatskih košarkaša Dina Rađe i Tonija Kukoča, koji su krajem marta bili gosti Partizana u Areni, o čemu opširnije možete čitati OVDE.

U nastavku je atmosfera bila još manje uzavrela i u Areni je bilo tiho kao retko kad, mada su navijači pozdravljali dobre poteze svojih miljenika.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kaboklo, a potom i Smit novom trojkom, preokrenuli su rezultat odmah na startu treće četvrtine. Nije se ni tu Valensija predavala već je uspevala da izjednači rezultat povremeno, a jednom i povede sa pola koša razlike. Međutim, tada se probudio Džejms Naneli i najviše zahvaljujući njemu na odmor pred poslednjih deset minuta Partizan je otišao sa plus šest.

Foto: Starsportphoto

 

 

Gde je stao, Naneli je tu i nastavio u poslednjoj četvrtini. Ubacio je slobodna bacanja, a na 7.33 do kraja i trojku za prvu dvocifrenu razliku na meču (65:54). Ispostavilo se da je tu meč bio prelomljen jer španski tim nije ozbiljnije smanjivao razliku do kraja iako je uspevao da se vrati na jednocifren minus. Smit je u tim momentima takođe bio precizan ta tri poena za delirijum u Areni, a navijači su mu čak i skandirali.

Po završetku meču usledila je i bakljada, a cela dvorana je aplaudirala izabranicima Željka Obradovića koje sada očekuju bitke u ABA ligi. Navijači Partizana su razvili transparent "Važna nije samo pobeda" i skandirali "Hoćemo titulu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija