• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

13.04.2024

15:21

Zahid zagrmeo: Sa Čukom kao da je Zvezda! Navijači, dođite...

Starsportphoto

Partizan

Zahid zagrmeo: Sa Čukom kao da je Zvezda! Navijači, dođite...

Podeli vest

Vezista Partizana Gajas Zahid (29), pred gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu u 30. kolu Superlige (nedelja, 19.15, Arena premijum 1) poručuje da će za crno-bele svaki meč do kraja sezone biti kao derbi.

Crno-beli nisu savladali "brđane" u gostima još od maja 2021. godine, kada su slavili sa 2:0. U takmičarskoj 2021/22. bilo je 0:0, dok su prošle sezone izbila dva incidenta, na prvom, ali i ponovljenom duelu.

Naime, okršaj od 20. aprila prošle godine prekinut je u 22. minutu, pri rezultatu 1:0 za domaći tim, zbog sukoba "grobara" i policije na tribinama. Rukovodeći organi FSS odlučili su da se meč nastavi tri dana kasnije, Čukarički je slavio sa 1:0, a na kraju je privatno obezbeđenje sportskog direktora Vladimira Matijaševića ušlo u sukob sa pojedinim igračima crno-belih.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Bez drame nije moglo ni jesenas, u okršaju ove dve ekipe na stadionu u Humskoj. Tada je "parni valjak" do trijumfa od 2:1 došao u 96. minutu, pogotkom sada već bivšeg štopera Mihajla Ilića. Zbog svega toga iskusni Gajas Zahid (29) upozorava da ne sme da bude nikakvog opuštanja. 

- Svaka naredna utakmica za nas je najvažnija, svakoj pristupamo kao da je derbi, pa tako i ovoj. Pobeda nam je imperativ, jer se zna da je najviši plasman na tabeli naš krajnji cilj. Dueli sa Čukaričkim su po tradiciji uvek teški, kako zbog protivnika, tako i zbog gostujućeg terena. Ipak, motiv je kod nas ogroman i zato pozivam i navijače da dođu u što većem broju. Treba nam njihova energija sa tribina - poručio je Zahid.

Nema obećanja

S druge strane, ovo će biti poseban meč i za mladog defanzivca crno-belih, Bojana Kovačevića (19). U prvom delu sezone igrao je za "brđane" protiv Partizana, a sada će situacija biti obrnuta.

- Očekujem da obe ekipe pokažu kvalitet koji poseduju. Imaćemo dobre uslove za igru, teren nije loš i nadam se, pre svega, zanimljivom fudbalu. Uradićemo ono što je do nas. Ne bih ništa obećavao, idemo stepenik po stepenik. Učinićemo sve da izdržimo ovu borbu i da trku za titulu završimo kao pobednici - naglasio je Kovačević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija