• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.04.2024

11:12

Duljaj o Zvezdi, Saldanji, Čukaričkom: Derbi je daleko, nemam prijatna sećanja na Banovo brdo!

Starsportphoto©

Partizan

Duljaj o Zvezdi, Saldanji, Čukaričkom: Derbi je daleko, nemam prijatna sećanja na Banovo brdo!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana sutra (19.15, Arena 1 premijum) gostuju Čukaričkom u meču 30. kola Superlige Srbije, a trener crno-belih Igor Duljaj izneo je utiske povodom tog duela i govorio o stanju u ekipi pred poslednju rundu ligaškog dela sezone.

Partizan će pred početak plej-ofa biti na drugom mestu, a kako bi ostali u trci za titulu sa liderom Crvenom zvezdom, sutrašnji meč na Banovom brdu moraju da pobede.

Crno-beli su trenutno na četiri boda iza aktuelnog prvaka, sa kojim će narednog vikenda na "Marakani" odigrati treći ovosezonski derbi, koji će odlučiti prvaka države.

Za početak, poručuje da nema lepa sećanja na prošlogodišnji meč protiv Čukaričkog na Banovom brdu, koji je prekinut zbog huliganskog pira na tribinama.

- Kao svaka utakmica, donosi ili odnosi tri boda. Nemam prijatna iskustva što se tiče Čukaričkog na njihovom terenu. Prošle godine smo uz nemile scene izgubili tri boda, nemam baš lepa sećanja. Pokušaćemo to da promenimo na sutrašnjem meču. Termin je odličan, očekujem mnogo navijača. Poslednja utakmica pred plej-of, naš cilj su tri boda - ističe Duljaj.

Foto: ATA Images

Igor Duljaj na prethodnom meču Partizana

 

Prvi meč ova dva rivala ove sezone okončan je pogotkom Mihajla Ilića za 2:1 u sudijskoj nadoknadi. Duljaj dodaje da je Čukarički ozbiljan klub.

- Oni su u poslednjih mnogo godina kao klub rasli iz godinu u godinu. To su pokazali prošle godine i u duelima sa nama i Zvezdom. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja zna da igra fudbal. Imaju i mlade i iskusne igrače, mogu da predstavljaju problem za bilo koji klub. Naš cilj su, ponavljam, tri boda. Neće biti lako.

Ističe da se u trenažni proces vratio Mateus Saldanja, ali da još nije doneta odluka hoće li sutra biti u timu.

- Svi su u trenažnom procesu, Saldanja se vratio i trenirao je sa ekipom. Danas ću da razmislim šta je najbolje za nas i njega, da li će uopšte biti u protokolu. Imamo igrače sa dva ili tri kartona, a posle ove utakmice očekuju nas jake utakmice. Najvažnija je ova sledeća, Čukarički.

Foto: Starsportphoto

Vraća se u tim: Mateus Saldanja

 

Navijači Partizana u Beogradskoj areni sinoć su pozvali sve pristalice da sutra podrže fudbalere crno-belih. Duljaj kaže da mu to predstavlja veliki vetar u leđa.

- To mi je sin poslao sliku sa te utakmice, to me oduševilo. Mnogo mi znači podrška, posebno na gostovanu. Oni nam daju energiju, oni su nas tokom cele sezone pratili. Verujem da će tako biti i sutra. Još jednom ih pozivam da popune stadion, da se čuju samo oni, da budu naš 12. igrač.

Pre samo tri dana Partizan je igrao protiv Voždovca iscrpljujući meč u Kupu, a Duljaj u tom smislu najavljuje određene promene u ekipi.

- Biće promena, ne mnogo. Nije prijatno menjati mnogo igrača.

Novinare je zanimalo kakva je situacija sa Bibarsom Nathom, pošto je nedavno imao problema sa povredom, a neke mečeve je počeo i na klupi za rezerve.

- Svaki igrač ima svoju ulogu. Tako i Natho. Videli ste koliko znači, na meču sa Voždovcem. Ono što je izuzetno dobro je da imamo igrače koji mogu da uđu sa klupe i promene ritam. Ili čak uđu i kontrolišu utakmice. Natho ima 36 godina, ali daje maksimum na treningu i utakmicama. Sve nas pre ili kasnije stižu godine, ali on je i dalje važan šraf - naglašava Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Bitan šraf: Bibars Natho

 

Miladinović iz Čukaričkog je verovatno najveća pretnja po crno-bele, ali Duljaj ističe da su oni timski jaki.

- Nije samo on tu. Ima tu mnogo igrača. Izuzetno su opasni iz ofanzivnih prekida. Odlični su izvođači i skakači, nadam se da će teren biti u dobrom stanju, da će svi videti dobar fudbal. Ako tako bude, verujem da će navijači otići zadovoljni sa stadiona.

O derbiju sa Crvenom zvezdom, koji je na programu narednog vikenda, nije želeo mnogo da govori.

- Ta utakmica je toliko daleko, da o njoj uopšte ne razmišljamo. Fokus je samo Čukarički. Niti me interesuje žreb, niti sledeće kolo, samo me zanima Čukarički - zaključuje Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija