• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

20.04.2024

21:01

Nađ: Nikad ne bežim sa bojnog polja! Boli me poraz, u sredu ćemo biti još bolji

Starsportphoto

Partizan

Nađ: Nikad ne bežim sa bojnog polja! Boli me poraz, u sredu ćemo biti još bolji

Podeli vest

Boli me poraz u derbiju, ali spremićemo se još bolje za sredu, kada bude igrali u polufinalu Kupa, kaže trener fudbalera Partizana Albert Nađ.

Crveno-beli su posle pobede 3:2 (1:1) otišli na deset bodova prednosti i prvenstvo je praktično rešeno. Mnogima je glavni utisak suđenje na štetu Partizana, ali Nađ to nije želeo da koristi kao alibi. 

- Ne interesuje me suđenje, mene mnogo više boli što sam izgubio derbi. Preterujete sa tim suđenjem - ocenio je Nađ. 

Prema njegovim rečima, kad izgubiš - moraš da čestitaš protivniku, a ne da da tražiš razloge poraza u nečem sa strane.

- Severina je uradio mnogo bitnih stvari kada smo bili u defanzivnoj formaciji. Vraćao se, pomagao Stojkoviću. Imali smo nekoliko dobrih tranzicija. Mali Stjepa...pa svako dete partizana voli da zaigra na derbiju. Ali isto tako kad izgubiš - moraš da stisneš ruku protivniku. Da li je bilo bolji ili nije, da li su neke druge okolnosti doprinele pobedi - u to ne ulaziš. Jednostavno stisneš ruku i ideš dalje - kaže Nađ.

Foto: Starsportphoto

Albert Nađ i Bojan Zavišić

 

Ubeđen je da ovaj tim crno-belih može bolje i da će to pokazati već u sredu, kada će biti odigran derbi u Kupu.

- Uvek možeš i moraš bolje. Naravno da je derbi i veća emocija i sve proradi. Okej, sada dolazi i derbi u Kupu. Ranije kad igraš, pa čekaš tri, četiri meseca, mnogo ti teško padne ako izgubiš. I svi smo mi drugari, pa ima i peckanja. Sad moramo da trpimo do srede, a onda ćemo da pričamo dalje - jasan je strateg Partizana. 

Na pitanje hoće li Partizan igrati Kup, jer je uprava rekla drugačije, odgovorio je da ne zna za planove rukovodstva iz Humske. 

- Ovo je sve daleka prošlost, hoćemo da se spremimo što bolje i pokušamo da prođemo u polufinale. Ne znam ni za kakvo saopštenje. Mi smo treneri i igrači, a uprava je druga stvar - kaže Nađ. 

Foto: Starsportphoto

Albert Nađ

 

O činjenici da se povremeno branio, povukao je paralelu sa utakmicom Mančester siti - Real Madrid u četvrtini finala Lige šampiona. Real se branio dobar deo meča, ali je prošao dalje. 

- Da bi napadao, pre svega moraš da se braniš. Posle Siti - Real sam čitao da li je to genijalnost, a Anđeloti se branio. Pa sad Anćeloti igra polufinale, a Gvardiola je kući sa milijardama u džepu. Ja bih nekad i postavio Kineski zid, samo da se odbranim. Moraš se i braniti i napadati - jasan je Nađ.

Kako kaže, nije ni pomišljao da ne dođe na utakmicu, uprkos zdravstvenim problemima.

- Nikad ne napuštam bojno polje - naglašava Albert.

Dodaje i da se nije tokom meča čuo sa suspendovanim trenerom Igorom Duljajem.

- Nisam se čuo ni video sa Nađom. On je imao komunikaciju sa nekim pomoćnicima. Kada radite u stručnom štabu, delite mišljenja.

Sportski je čestitao Zvezdi na pobedi.

- Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Ovo je već daleka prošlost, sreda je vrlo blizu i spremamo se za narednu utakmicu. 

Kaže da je sada u dobrom stanju, iako je pre utakmice imao problema sa kamenom u bubregu.

- Čim sam ovde, znači da sam dobro. Krenuo mi je kamen u bubregu, stigao sam ovde u pola šest. Kad igraš protiv Crvene zvezde ne treba ti poseban motiv. Igrači su bili dovoljno motivisani. Pružili su maksimum, ali to na kraju nije bilo dovoljno da ostanemo neporaženi. Ponavljam, za mene je ova utakmica daleka prošlost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija