• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.05.2024

07:00

Zaprepastićete se! Evo kada je Partizan poslednji put imao pet poraza zaredom!

FK Partizan

Partizan

Zaprepastićete se! Evo kada je Partizan poslednji put imao pet poraza zaredom!

Podeli vest

Navijači crno-belih ne pamte ovako lošu seriju fudbalera, koji su upisali četiri vezana poraza u domaćem prvenstvu i uz to jedan u Kupu Srbije.

Malo je onih koji mogu da se sete kada je tačno poslednji put Partizan bio u ovakvom rezultatskom "kanalu". Prošla sezona jeste bila jedna od najgorih u istoriji kluba, pošto je na kraju tim iz Humske zauzeo četvrto mesto na tabeli, ali ova se ipak izdvaja po onome što se dešavalo u prethodnih mesec dana.

Pad je krenuo od sredine aprila i poslednjeg kola regularnog dela Superlige, kada je "parni valjak" doživeo neuspeh od Čukaričkog na Banovom brdu (3:2). Potom su se na to nadovezala dva bolna poraza od Crvene zvezde na "Marakani" u razmaku od samo četiri dana, prvi u šampionatu (3:2), a onda i u polufinalu Kupa (2:0).

Da je ekipa u ozbiljnoj krizi potvrdili su dueli sa TSC-om (2:1) i Vojvodinom (3:2) u Humskoj, kada su gosti odneli ceo plen. U međuvremenu je uprava pred meč sa Novosađanima smenili trenera Igora Duljaja i na njegovo mesto postavila Alberta Nađa, ali ni to nije ništa promenilo.

Novu šansu za popravni bivši kapiten crno-belih i njegovi izabranici imaće već danas, kada sledi okršaj sa Napretkom u Kruševcu (16.00, Arena premijum 1). Beograđani pod Bagdalom praktično nemaju prava na grešku, jer im se TSC primakao na samo četiri boda zaostatka u borbi za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona na leto.

Foto: Starsportphoto

Težak posao imaće Partizan danas u Kruševcu

Ipak, verovali ili ne, nešto slično već se dešavalo Partizanu, ali pre više od čak sedam decenija. Tačnije prošle su tačno 73 godine otkako je klub sa Topčiderskog brda pet puta zaredom pognutih glava napuštao teren.

Foto: printscreen

Pet vezanih poraza crno-belih od pre 73 godine

Da budemo i malo precizniji, crno-beli su 1951. kod kuće izgubili od Mačve (3:0) i Sarajeva (2:1), a u gostima od Spartaka (2:1), zagrebačkog Borca (2:1) i Dinama (2:0).

Da paradoks bude još veći, pre nego što je krenula ova loša serija, deklasirana je Zvezda u Humskoj i to sa čak 6:1. Na kraju, ekipa legendarnog Ilješa Špica je tu sezonu završila kao četvrtoplasirana, iza crveno-belih, Dinama i splitskog Hajduka.

Foto: printscreen

Tabela na kraju sezone 1950/51.

Međutim, nije to najstrašniji  niz "parnog valjka", bilo je i gorih dana. I toga se sigurno sećaju nešto stariji navijači - sezona 1989/90. i šest uzastopnih poraza.

Na klupi je sedeo čuveni Ivan Golac, a sunovrat je počeo početkom marta 1990. Rad je odneo ceo plen iz Humske (2:0), a onda je usledio debakl u Ljubljani protiv Olimpije (5:1), pa šamar kod kuće od Crvene zvezde u 86. večitom derbiju (2:0) i neuspeh u Zagrebu protiv Dinama (2:1).

Foto: printscreen

Porazi Partizana u domaćem prvenstvu 1990.

Da muka bude još veća u međuvremenu su odigrana i izgubljena dva meča sa Dinamom iz Bukurešta, u okviru četvrtfinalu Kupa pobednika kupova - 2:1 i 2:0.

Ceh je platio trener, na klupu se vratio Nenad Bjeković, a ponovo je sezona završena na četvrtoj poziciji na tabeli.

Foto: printscreen

Tabela na kraju sezone 1989/90.

Dakle, izabranici Alberta Nađa danas će u Kruševcu biti pod dodatnim pritiskom. Osim što moraju psihološki da se podignu, da krenu da pobeđuju i ostanu ispred TSC-a, boriće se i za to da ne ispišu negativni rekord i na taj način ostanu upisani u istoriju kluba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31