• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.05.2024

15:49

Golman Partizana preživeo dramu: Imao sam upalu srčanog mišića zbog virusa!

Starsportphoto

Partizan

Golman Partizana preživeo dramu: Imao sam upalu srčanog mišića zbog virusa!

Podeli vest

Golman Partizana Nemanja Stevanović (32) poručuje da mu je koksaki virus prouzrokovao upalu srčanog mišića i da je zbog toga morao strogo da miruje u prethodnom periodu! Iskusni čuvar mreže pre dva dana se zvanično vratio na treninge, a u izjavi za klupski sajt otkriva kako je izgledala njegova tromesečna borba sa ovom bolešću.

Crno-beli su još početkom februara saopštili da će iskusni čuvar mreže završiti sezonu zbog infekcije koja zahteva strogo mirovanje. 

Momak rodom iz Malog Zvornika prevazišao je zdravstvene probleme i vratio se na treninge, a kako kaže, na početku lečenja morao je strogo da miruje, jer je opasni virus napao srce.

- Nije mi bilo ni malo jednostavno prihvatiti da ću izgubiti polusezonu. U pitanju je bio ozbiljan virus koji je prouzrokovao upalu srčanog mišića, pa sam morao ozbiljno da pristupim lečenju i oporavku koje je zahtevalo potpuno mirovanje, što mi nije dalo prostora ni da razmišljam o drugim stvarima. Bio sam maksimalmo disciplinovan kako bih mogao što pre da oporavim organizam i vratim se treninzima. Prvih mesec i po dana je bilo strogo mirovanje. Kasnije sam mogao malo i  da šetam, pa je bilo koliko-toliko lakše - otkriva Nemanja u izjavi za klupski sajt.

Foto: Starsportphoto

Povratak na teren: Nemanja Stevanović

 

Ovaj momak, koji je godinama unazad omiljen među saigračima u Partizanu, kaže da je maltene preko noći morao da promeni navike.

Nije bilo lako nositi se sa činjenicom da odjednom, posle dva treninga dnevno i nekog načina života, ne možete ni da šetate maltene. Imao sam podršku od svih pa mi je to davalo snagu. Kada dođe do ovakvih situacija, shvatite da je ipak zdravlje na prvom mestu i onda vam to daje neku snagu da sve izdržite - dodaje Nemanja.

Kaže da je presrećan zbog povratka na teren, a ističe i da je non-stop bio u kontaktu sa saigračima tokom lečenja.

- Saigrači su me stalno zvali i slali poruke, a u ponedeljak su se svi obradovali kad sam se pojavio na treningu. Bili su uz mene i hvala im na tome! Odradio sam trening laganog trčanja uz nadzor doktora i kondicionih trenera Miše i Saleta (prim.aut - Miša Filipović i Aleksandar Tomić). Naravno, jedva sam dočekao da se vratim treninzima i taj prvi trening mi je bio kao da sam prvi put izašao na teren - naglašava Stevanović.

 

Nekadašnji čuvar mreže Čukaričkog u Humskoj je od 2016. godine i prema njegovim rečima, sada sledi rad na povratku snage.

- Imamo plan za prvih mesec dana, ali pre svega, u tom periodu, treba da vratim telo kako fizički tako i kondiciono u neki optimalan tonus da bih što spremnije dočekao pripreme i naredne izazove koji me očekuju, a biće ih - zaključuje Nemanja Stevanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija