• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2023

11:28

Švajni prvi put o tome kako je smuvao Anu: Zaprosio je kao na filmu

profimedia

Showtime

Švajni prvi put o tome kako je smuvao Anu: Zaprosio je kao na filmu

Podeli vest

Znao sam da je Ana žena mog života kad sam je upoznao, a zaprosio sam je u parku iz filma "Noting Hil", otkrio je Bastijan Švajnštajger, suprug bivše teniserke Ane Ivanović.

U Bildovom podkastu on je prvi put pričao o tome kako je upoznao lepu Srpkinju, gde ju je zaprostio, kao i o najznačajnijim trenucima iz svoje karijere. 

Kada ste prvi put sreli Anu i kada ste znali da je ona žena vašeg života?

- Anu sam prvi put sreo u Njujorku. Upoznao nas je zajednički prijatelj, košarkaš Štefen Haman. Nisam u to vreme znao dobro engleski, pa sam više slušao Anu nego što sam ja govorio. Bio sam u defanzivi i gledao šta se sprema. Ubrzo sam shvatio da je Ana žena mog života. Imate taj poseban osećaj kada ste sa tom osobom i kada se zagledate duboko u njene oči, znate da je to ljubav. To mi se desilo sa Anom.

Foto: EPAIMAGES

 

Kako je izgledao susret sa Aninom porodicom?

- "Kupio" sam Aninu porodicu kada sam odleteo u Beograd i na srpskom zamolio njenog oca za njenu ruku. 

Opište nam trenutak u kojem ste je zaprosili.

- U Londonu postoje mali parkovi koji su dostupni samo lokalnom stanovništvu. I onda sam tajno iznajmio park iz filma "Noting Hil". Znao sam da je Ana radoznala i kada smo šetali, prošli smo baš pored tog parka i kapija je bila odškrinuta. Predložio sam joj da uđemo, na šta je pristala. Ušli smo, a onda sam je pitao da se uda za mene. Za nju je to bilo potpuno iznenađenje.

Često igrate tenis jedno protiv drugog. Ko pobeđuje?

- Kad Ana i ja igramo tenis, izlazim na teren 20 minuta ranije, radim vežbe, zagrevam se i lepim prste selotejpom da ne dobijem plihove. Onda pokrenem mašinu za loptice i udarim nekoliko puta. Zatim Ana dođe, obuje patike i meč počinje. I uvek mi da prednost 30:0. Onda kreće ludnica. S leva na desno, napred, pa nazad, to je brutalno. Uvek sam verovao da ću uspeti da je pobedim, ali to se ne dešava.

Foto: tviter/Bastijan Švajnštajger

 

Baš nikad niste pobedili?

- Izgubim sa 6:1, 6:2, a nakon meča je obavezno pitam sa koliko mogućnosti je igrala, 70, 80 odsto? Ona se nasmeje i kaže sa 30 odsto. I ono što me najviše boli: kad završimo meč, ona ode u teretanu da istrči pola sata, kako bi imala osećaj da je odradila kompletan trening, a ja sam potpuno iscrpljen i moram nešto da popijem i pojedem. Nikad još nisam osvojio set protiv nje, ali imam cilj da barem jednom uđem u taj-brejk.

TUHEL NE PIJE ALKOHOL TOKOM SEZONE, KAD MI DUGUJE DVA EVRA

Videli ste se sa trenerom Bajerna Tomasom Tuhelom. Kako vam deluje tim sa njim?

- Drago mi je da sam se video i u miru popričao sa Tuhelom. On me impresionira svojim idejama. On je trener koji ume da se nosi sa velikim igračima, što je pokazao u Pariz Sen Žermenu kada je sarađivao sa Mbapeom i Nejmarom. Ili pogledajte kako Leroj Sane spreman tačno onako kako Tuhel traži od njega. Vidi se njegov rukopis u celom timu. Ubeđen sam da će oblikovati novu eru u Bajernu.

Foto: EPA

 

Kako ste uspeli da ga nagovorizte da popije espreso martini u sred dana? Videli smo fotografiju.

- Tuhel se uglavnom uzdržava od alkohola tokom sezone. Ja sam veliki ljubitelj espreso martinija i volim da ih probam po barovima. Tako sam naručio i za Tomasa. Ipak, on svoje piće nije popio, već je naručio čaj i negaziranu vodu, ali to paparaco nije zabeležio. 

Najbolji trenutak u karijeri?

- Najbolji osećaj u mojoj karijeri bilo je osvajanje Svetskog prvenstva. Držati taj trofej u rukama i doneti ga svojoj zemlji je neprocenjivo. Ko zna, možda jednom budem nešto u reprezentaciji, pa ponovo doživim isti osećaj. Ipak, trenutno nemam takve planove. 

Može li Nemačka da osvoji Evropsko prvenstvo?

- Nismo prvi favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, ali ubeđen sam da možemo u polufinale ako uspemo da vratimo "nemačke vrline" u tim. Naš tim ima kvalitetne igrače, ali jasno je i šta nam fali. Te "nemačke vrline" su osnovni uslov, a ne samo puko igranje fudbala. Potrebno je da nam bude jako stalo, da nam je važno što igramo za državni tim i nosimo nemački dres. 

 Kada ste osvojili Mundijal, pomenuli ste Ulija Henesa, koji je u to vreme bio u zatvoru. Koliko vam je on važan?

Foto: EPA Images

 

- Uli Henes je bio jako važan u mojoj karijeri. Umeo je da kaže i kad mu se nešto ne sviđa, ali uvek je sanjao da će biti mnogo igrača Bajerna u reprezentaciji, kao što je i bilo u Brazilu, kada smo postali prvaci. Bez njega to ne bi funkcionisalo. Naravno, i on je pravio greške, ali ne treba se obazirati samo na to. On je za mene jedinstvena ličnost i skudam kapu za ono što je postigao. Uvek je važno da slušate Ulijevo mišljenje, bez obzira idete li tim putem ili ne.

Postoji ta anegdota da vam bivši golman Oliver Kan duguje novac. O čemu se radi?

- Pozajmljivao sam ponekad malo gotovine Oliveru Kanu, tako da mi još duguje nešto novca, možda evro ili dva. Uvek smo nakon gostovanja skupljali nešto novca da častimo vozača autobusa i ekonoma koji je nosio sve one torbe. Pošto sam bio najmlađi, ja sam išao kroz autobus i skupljao. I onda stignem do Kana, koji sedi u poslednjem redu, a on mi kaže da dam ja za njega. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija