• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.04.2015

07:02

JANKO SE VRATIO POBEDOM! U Hjustonu pao Brazilac Klezar

Tenis

JANKO SE VRATIO POBEDOM! U Hjustonu pao Brazilac Klezar

Podeli vest

Pobeda nad Brazilcem Giljermeom Klezarom, prva posle dugih 555 dana i dve operacije tumora tetive u levom stopalu, verovatno je najvažnija u karijeri našeg tenisera Janka Tipsarevića iako se radi “samo” o plasmanu u 2. kolo ATP turnira serije 250 u Hjustonu, Teksas


Ali, s obzirom na to šta je Tipsa sve preživeo od kada je 30. septembra pobedio Viktora Haneskua u Šangaju, do danas, ovaj trijumf posle dve spasene meč lopte u taj-brejku trećeg seta čini pobedom karijere 30-godišnjeg Srbina.

Tipsarević je, iako nije igrao takmičarski tenis godinu, pet meseci i 18 dana, smogao snage da posle dva sata i 40 minuta igre, u taj-brejku, sačuva mirnu glavu i pronađe energiju i na 5:6 i na 6:7, kada je napravio dva vezana mini-brejka i potom servirajući došao do trećeg poena u nizu za važnih, mnogo važnih – 6:4, 3:6, 7:6 (9:7).

Tipsarević će se u 2. kolu sastati sa (5) Santijagom Hiraldom iz Kolumbije, koji je na startu rutinski, rezultatom 6:2, 6:2 eliminisao Brazilca Rožerija Dutru Silvu. Tipsarević i Hiraldo igrali su dva puta, 2010. i 2013. godine, a obe pobede odneo je Beograđanin, u dva seta.

Da je forma prolazna, a klasa večna, Tipsarević je u duelu sa 22-godišnjim rivalom, trenutno 186. na ATP listi, pokazao u nekoliko navrata. Prvo je pri rezultatu 5:5 u trećem setu, na brejk loptu za Brazilca, odsevirao as i drugog servisa i poveo 6:5, a potom se hladnokrvno suočio sa dve meč lopte, a naročito je bio u nezavidnoj situaciji kod druge, na 6:7, jer je Klezar imao dva servisa potom...
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija