• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2015

07:23

SUROVA DOMINACIJA Novak Đoković uživa na vrhu ATP liste

Tenis

SUROVA DOMINACIJA Novak Đoković uživa na vrhu ATP liste

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počeo je danas 147. nedelju na prvom mestu ATP liste i polako, ali sigurno, bliži se na večnoj listi lidera Džonu Mekinrou, koji je sa 170 nedelja na vrhu na petom mestu svih vremena

 

 

 

Srpski as je odbranio titulu na mastersu u Rimu i sačuvao 13.845 bodova, dok je Rodžer Federer uspeo da smanji zaostatak na 4.610 bodova, pošto je u glavnom gradu Italije stigao do finala, što je mnogo bolji njegov rezultat nego pre godinu dana.

Sa ovom bodovnom zalihom, ipak, Novak može još dugo da bezbrižno uživa na vrhu i sprema se za najveći izazov u karijeri, Rolan Garos, jedini gren slem trofej koji još nije osvojio.

A, branilac titule u Parizu, Rafael Nadal, ostao je na sedmom mestu ATP liste, zbog čega ga već danas drma glavobolja! Španac će biti u velikim problemima da odbrani trofej u prestonici Francuske, jer pored činjenice da je daleko od šampionske forme, sada će u žrebu moći da naleti na nekog od prva dva nosioca već u četvrtfinalu.

Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki se popeo za dve pozicije i od danas je 32. na svetu, Dušan Lajović je 75, Filip Krajinović je ponovo u prvih 100, pa sada zauzima 99. mesto, a Janko Tipsarević je skočio za 10 pozicija i od danas je 474. igrač planete.

 

 

ATP LISTA

1. Novak Đoković  (Srbija)  13.845 bodova

2. Rodžer Federer  (Švajcarska)  9.235

3. Endi Marej  (V. Britanija)  7.040

4. Tomaš Berdih  (Češka)  5.230

5. Kei Nišikori  (Japan)  5.220

6. Miloš Raonić  (Kanada)  4.800

7. Rafael Nadal  (Španija)  4.570

8. David Ferer  (Španija)  4.490

9. Stan Vavrinka  (Švajcarska)  3.845

10. Marin Čilić  (Hrvatska)  3.325


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 8 godina

NIJE SVE U BODOVIMA - IMA NEŠTO I U PONOSU !!! AVE CEZAR-NOVAK - MORITURI TE SALUTANT !!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija