• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

07.01.2016

17:01

OTAC NAJTALENTOVANIJEG SRPSKOG TENISERA ZA INFORMER: Tenis nije prečica do miliona!

Tenis

OTAC NAJTALENTOVANIJEG SRPSKOG TENISERA ZA INFORMER: Tenis nije prečica do miliona!

Podeli vest

Neka je bog u pomoći svim roditeljima koji bi od deteta da naprave tenisera, poručuje Dragutin Kecmanović, otac šampiona Orandž boula Miomira Kecmanovića

Ako mislite da se obogatite tako što ćete dete dati na tenis, razmislite još jednom, poručuje za Informer Dragutin Kecmanović, otac jednog od najtalentovanijih srpskih tenisera Miomira Kecmanovića (16).

Mladi Miomir nedavno je osvojio Orandž boul, jedan od najpoznatijih juniorskih turnira na svetu, a Dragutin objašnjava da je taj uspeh došao kao posledica velikog rada.

Viđaju se dva puta godišnje

Dr Dragutin Kecmanović kaže da je internet spas za razdvojenost jer inače sina viđa dva puta godišnje.

- Bio je u avgustu prošle godine i sada će doći u februaru. Nije lako, ali za taj život se odlučio. Nemam ja nameru da idem za njim u Ameriku ili bilo gde da odluči da živi posle akademije. Imam ja svoj splav na Savi gde volim da budem - izričit je Kecmanović senior.

Cenjeni hirurg i redovni profesor na Medicinskom fakultetu kaže da je teško odgajati tenisera, pa da ni sada, kada je Miomir u Americi, nije mnogo lakše.

- Lako je kad nije talenat - počinje dr Kecmanović ispovest za Informer i nastavlja:

- Ne ostane u tenisu i ide dalje. E... ali kada ima dara za ovaj sport. Tada ga pratite, morate, dete vam je, ali počnete da posustajete. Slučajno je na Zlatiboru, sa šest godina, počeo da igra tenis. Trenirao je i tekvondo, ali eto, ovde je ostao. Finansijski je veoma teško. Neka je bog u pomoći roditeljima koji bi od deteta da naprave tenisera.

Jedan put 4.000 evra

Sagovornik Informera detaljno je pojasnio koliko novca je potrebno za putovanja i treninge.

- Samo vam za avionske karte treba oko 15.000 evra godišnje. Tu ne računam trenera. Recimo za put u Japan jedne godine trebalo nam je skoro 4.000 evra. Išli su Miomir i trener i to su bile samo karte i smeštaj, hranu je plaćao turnir - objašnjava Kecmanović senior.

Miomir: Ništa još nisam postigao

Mladi Miomir zbog sve žrtve koju je podnela njegova porodica razmišlja kao mator.

- Uvek ima mesta za napredovanje, usavršavanje. Toga sam svestan i nastojaću da svoju igru unapredim u svim segmentima. Najopasnije je da sebe ubedim da sam vanserijski igrač, da sve znam i da nije potrebno dalje učenje. Ne, to se neće dogoditi - jasan je Kecmanović junior.

Miomir je već dve godine na Bolitijerijevoj akademiji koja sponzoriše mladog Srbina. Troškovi boravka su pokriveni, ali ne i putovanja.

- Ima 75.000 evra godišnje od akademije, što obuhvata treninge, hranu, uopšte boravak tamo. To ne pokriva putovanja. Ipak, da se oni nisu pojavili, ne znam kako bismo izašli na kraj. Videli smo da nema šanse da bismo uspeli. Sreća pa od 10. godine ne plaća opremu. Još od tada ima sponzore za reket i dresove - iskren je Miomirov otac.

Doktor Kecmanović objašnjava kolika je žrtva ako vam se dete bavi tenisom.

- Sreća pa mi nismo morali bilo šta da prodajemo kao što su Đokovići. Ne mogu da zamislim kakve muke su prošli. Zato su se kod nas uključile babe, dede, tetke. Jedan roditelj samo tome mora da se posveti. Kod nas je to bila supruga Maja, koja je takođe profesor na Medicinskom fakultetu. Ali, dok nije otišao u Ameriku, ona je vodila računa o sinu. Ne možete dete da pustite da tek tako putuje samo - objašnjava glava porodice Kecmanović.

Presudna pomoć
Moj Miomir dobija 75.000 evra godišnje od Bolitijerijeve akademije. Ne znam šta bismo bez toga
Dragutin Kecmanović, otac Miomira Kecmanovića

Potpisali ugovor

Ni na Floridi Miomir nije bez nadzora.

- Tamo sa njim je tetka, Majina sestra. Radi svoj posao preko interneta i ponudila se da bude blizu Miomira. Ima 16 godina. Pubertet je to. Potpisali smo sa IMG ugovor da se nećemo mešati u njegovu karijeru, ali ne može još da živi bez nadzora starijih - napominje dr Kecmanović.

KECMANOVIĆ GRABI KA VRHU! Mladi srpski teniser osmi junior sveta

ĐOKOVIĆA IMA KO DA NASLEDI! Srpski tinejdžer Kecmanović ušao u finale Oranž boula!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija