Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. R.

22.01.2016

13:18

VOJKA TRENIRA "DEVICE" Bivša srpska teniska mis ima novi posao!

Tenis

VOJKA TRENIRA "DEVICE" Bivša srpska teniska mis ima novi posao!

Podeli vest

Vojislava Lukić postavljena je za selektora ženske teniske reprezentacije Britanskih Devičanskih Ostrva. Srećna sam što sam deo tog projekta, poručila je atraktivna Srpkinja

Ima iskustva
Lukićeva je igrala za Srbiju sa najboljim svetskim teniserkama, Anom Ivanović i Jelenom Janković
 

Kerol Mičel, predsednik Teniske federacije Britanskih Devičanskih Ostrva

Srpska teniserka Vojislava Lukić (28) postala je selektor Britanskih Devičanskih Ostrva. Nekadašnja nada našeg tenisa već je nekoliko meseci trener u toj državi na Karibima, a sada je dobila i novo zaduženje.

Lukićeva je 2008. batalila tenis i pokušala da uspe u Holivudu, ali se od tada nekoliko puta vraćala sportu. Trenutno je 543. na WTA listi, a u avgustu prošle godine igrala je poslednji turnir. Otprilike tada pje očela da radi na Devičanskim Ostrvima.

Predsednica teniskog saveza te zemlje Kerol Mičel došla je na funkciju u septembru prošle godine i tada je obećala da će formirati nacionalni tim. Vojislava je njen kec iz rukava jer se očigledno dokazala kroz rad u razvojnom programu nacionalne federacije.

- Lukićeva je igrala za Fed kup tim Srbije nebrojeno puta, uz rame s najboljim svetskim teniserkama Anom Ivanović i Jelenom Janković. Bila je najbolja srpska juniorka i među osam svetskih. U mlađim kategorijama se takmičila i na grend slemovima, a igrala je i četvrtfinale juniorskog Vimbldona - nahvalila je Mičelova Srpkinju.

Nedostaje joj Srbija

U jednom intervjuu Lukićeva je otkrila da joj Srbija nedostaje, ali da se neće vraćati uskoro, što njen novi angažman i potvrđuje.
- Nedostaju mi zemlja i njena kultura. Nadam se da ću se jednog dana vratiti da živim u Srbiji. Za sada u inostranstvu imam sve što mi je potrebno za život - zaključila je Lukićeva.

Cilj Lukićeve biće da populariše ženski tenis u toj zemlji.

- Izabrali smo ženu za nacionalnog trenera u nadi da će inspirisati devojčice da se bave tenisom. Dečake već zanima ovaj sport, ali devojčica nemamo dovoljno - objasnila je Mičelova.

Zemlja u kojoj 50 odsto radne snage čine stranci neće iz budžeta plaćati usluge Lukićeve.

- Vlada neće plaćati Lukićevu. Naša teniska asocijacija je neprofitna organizacija i ne dobijamo sredstva iz budžeta. Za sada ćemo za platu Lukićeve izdvajati od članarine dece koja treniraju - objasnila je Mičelova.

Lukićeva je izuzetno zadovoljna radom na Devičanskim Ostrvima.

- Naš jedinstveni razvojni program napravljen je da pomogne deci da razvijaju teniske, ali i ljudske veštine. Predviđene su školarine i još mnogo toga. Srećna sam što sam deo ovog projekta - rekla je svojevremeno Lukićeva o radu u teniskoj federaciji ove zemlje.

 

Miloš Nadaždin/FHM

 

(FOTO) SEKS BOMBA Da li ova teniserka izgleda bolje od Ane Ivanović?!

ZA PRSA BOLJE! Ovo su sportistkinje s grudima za medalju!

(FOTO) BILA JE LEPA I TALENTOVANA ZA TENIS! Sad je samo... lepa!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija