• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

31.03.2016

12:04

ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DA POMERA GRANICE! Novak najbogatiji srpski sportista!

Tenis

ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DA POMERA GRANICE! Novak najbogatiji srpski sportista!

Podeli vest

Naš najplaćeniji sportista svih vremena Novak Đoković u dosadašnjoj karijeri od nagrada i sponzora zaradio je oko 140 miliona dolara, 10 miliona više od košarkaša Vlade Divca i 15 više od Ane Ivanović

Najbolji svetski teniser Novak Đoković najbogatiji je srpski sportista svih vremena! Ukupno Đokovićevo bogatstvo, od turnirskih nagrada, sponzora i svega što poseduje, procenjuje se na 140 miliona dolara, što tokom karijere nije stekao nijedan sportista iz Srbije.

500
MILIONA DOLARA MOGAO BI DA ZARADI NOLE DO KRAJA KARIJERE

Najbliži Đokoviću je nekadašnji košarkaš Vlade Divac, koji je sakupio bogatstvo vredno 130 miliona. Za 16 godina NBA karijere Divac je zaradio više od 93 miliona dolara samo od plate, a ostatak je od reklamnih ugovora. Jedini koji još mogu da se pohvale sumom od devet cifara jesu teniserka Ana Ivanović, koja je zaradila 125 miliona dolara, i bivši košarkaš NBA Peđa Stojaković, koji je u karijeri stekao oko 100 miliona dolara.

Nije sve u parama

Ulazi u top 10 po "Forbsu"

Đoković je već pet godina standardan na godišnjim listama prestižnog ekonomskog magazina "Forbs", a ove godine bi mogao prvi put da bude među 10 najplaćenijih svetskih sportista. Zahvaljujući tome što je između 2014. i 2015. inkasirao ukupno 48 miliona dolara, on je zauzimao 13. mesto u toj konkurenciji. S obzirom na to da je prošle godine zaradio 21 milion samo od turnira, pomak je izvestan

Bogatstvo fudbalera Čelsija Branislava Ivanovića i Nemanje Matića procenjuje se na 82, odnosno 54 miliona dolara. Sledi Darko Miličić, koji je imao kratku, ali slatku karijeru, pa je do 27 godine života zaradio 52 miliona dolara.

Fudbaler Mančester sitija Aleksandar Kolarov je sve bogatiji i sada ima 51 milion, dok je njegov stariji kolega Dejan Stanković stekao 50 miliona. Neto vrednost nedavno penzionisanog fudbalera Nemanje Vidića je 39 miliona.

Dakle, dva naša najbogatija fudbalera, Ivanović i Matić, zajedno nemaju koliko Novak, a on će tek da se bogati. Očekuje se da do kraja karijere dogura do neverovatnih pola milijarde dolara, što bi ga svrstalo među deset najbogatijih svetskih sportista.

Đoković je, međutim, više puta isticao da mu novac nije najvažniji u tenisu. Takođe je dodao da mu rekordi, bilo koje vrste, nisu najvažniji.

- Rekordi mi jesu važan motiv da se trudim više i grizem, ali nisu i presudan razlog zbog kog igram tenis. Zahvalan sam na svakom koraku u karijeri, a bilo je uspona i padova, svaka sezona je bila nova lekcija. Sada sam dostigao vrhunac i trudim se da taj visoki nivo igre održim - poručio je Novak.


10 NAJBOGATIJIH SRPSKIH SPORTISTA

1. Novak Đoković (tenis) 140 miliona
2. Vlade Divac (košarka) 130 miliona
3. Ana Ivanović (tenis) 125 miliona
4. Peđa Stojaković (košarka) 100 miliona
5. Branislav Ivanović (fudbal) 82 miliona
6. Nemanja Matić (fudbal) 54 miliona
7. Darko Miličić (košarka) 52 miliona
8. Aleksandar Kolarov (fudbal) 51 miliona
9. Dejan Stanković (fudbal) 50 miliona
10. Nemanja Vidić (fudbal) 39 miliona
*sume su u američkim dolarima

ĐOKOVIĆ NADOMAK STOTKE! Srpski teniser prestigao Federera po zaradi od turnira i blizu je ulaska u istoriju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deki

pre 8 godina

ana nije zaradila ni peti deo onoga sto ste izmislili jedino ako racunate i buduceg muza

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija