• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2016

18:50

(FOTO) SRBIJA PONOVO U MINUSU! Zimonjić i Krajinović poraženi, Britanci vode 2:1

Tenis

(FOTO) SRBIJA PONOVO U MINUSU! Zimonjić i Krajinović poraženi, Britanci vode 2:1

Podeli vest

Srbija gubi od Velike Britanije 2:1 posle drugog dana takmičenja u četvrtfinalu Dejvis kupa, pošto su Nenad Zimonjić i Filip Krajinović poraženi u dublu od Džejmija Mareja i Dominika Inglota 3:1 (6:1, 6:7, 6:3, 6:4)


Britanci su posle prvog dana vodili 1:0, ali je Dušan Lajović dobio svoj singl meč u subotu i izjednačio rezultata na 1:1. Međutim, naši teniseri su nakon dubla ponovo u minusu, pa će u nedelju, kada su na programu dva singla, morati da jure preokret ako žele do trijumfa. 

Srpski dubl je vrlo lako, pošto je pretrpeo dva brejka, izgubio prvi set. Delovalo je da će Britanci lako i do drugog dela igre, ali su naši uspeli da se konsoliduju sačuvaju servis gem iako su gosti imali četiri šanse za brejk i uvedu set u taj-brk. Nenad i Filip su 13. gem vrlo ubedljivo dobili sa 7:2 i izjednačili rezultat na 1:1.

Starsportphoto

Međutim, nisu uspeli da zadrže nivo igre. Britanci su u osmom gemu trećeg seta napravili brejk i poveli sa 2:1 u meču.

Potom su gosti na startu četvrtog seta oduzeli servis gem Nenadu i Filipu, koji do kraja seta nisu uspeli da odgovore istom merom, pa su Marej i Inglot dobili meč posle dva sata i 40 minuta igre.

U nedelju se igraju dva singl meča. Snage će odmeriti Dušan Lajović i Kajl Edmund, a potom će na teren izaći Janko Tipsarević i Džems Vord.

Starsportphoto

TOK MEČA

Četvrti set:

- 4:6. SET I MEČ! Britanci dobijaju četvrti set i meč posle dva sata i 40 minuta igre.

- 3:5. Čuvaju Marej i Inglot brejk prednosti, naši serviraju za opstanak u setu i meču.

- 2:3. Uzimaju Nenad i Filip svoj servis bez izgubljenog poena, moraće što pre da pokušaju Britancima da oduzmu servis i vrate se u set.

- 0:2. Nastavljaju Britanci u sjajnom ritmu. Prave brejk na startu seta, koji su potom lako potvrdili i stekli lepu zalihu pred nastavak meča.  

AP PHOTO

Treći set:

- 3:6. SET! Britanci su potvrdili brejk, dobijaju set i ponovo vode u meču.

- 3:5. BREJK! Šteta! Srpski dubl je spasao četiri brejk lopte, ali su na kraju poklekli, Britanci su im oduzeli servis i sada su nadomak trećeg seta.

Endi Marej navija za brata Džejmija Mareja.

Starsportphoto

- 3:3. Imali su Marej i Inglot priliku da povedu na serris naših tenisera, ali su Krajinović i Zimonjić sjajno odigrali kada je bilo napotrebnije i sačuvali seris gem. 

- 2:3. Prednost za Britance, ali i dalje bez brejka i trećem setu.

- 1:2. Imali su Nenad i Filip brejk priliku u trećem gemu, ali je nisu iskoristili.

Drugi set:

- 7:6. SET! Osvajaju drugi set Zimonjić i Krajinović i donose izjednačenje našem timu u dubl meču. Ubedljivo sa 7:2 dobili su naši teniseri taj-brejk.

- 6:5. Ponovo su gosti imali šansu da nam oduzmu servis, ali ne daju se Filip i Nenad. 

- 5:4. Čak tri brejk lopte su imali Britanci. Poveli su sa 40:0, ali zahvaljujući raspoloženom Krajinoviću naši teniseri su uspeli da sačuvaju servis gem. 

- 3:3. Još uvek nema brejka u drugom setu. Jedni i drugi sigurni pri servisu i čekaju pravu šansu da napadnu rivala.

- 2:1. Još uvek nam brejka u drugom setu. Nenad i Filip za sada vrlo sigurni na svom servisu, izgubili su samo dva poena. 

Prvi set:

-1:6. SET! Britanci za manje od pola sata igre dolaze do seta.

- 1:5. BREJK! Britanci su na korak od prvog seta. Ponovo su oduzeli servis srpskom dublu.

- 1:4. Uspeo je naš dubl bez izgubljenog poena da osvoji prvi poen u setu, ali Britanci ne popuštaju. Sjajno serviraju i čuvaju brejk prednosti.

- 0:3. Britanci potvrđuju brejk. Mada, moglo je da bude drugačije. Nenad i Filip poveli su sa 40:15 na  servis Britanaca, ali tri šanse za brejk nisu uspeli da iskoriste. Srbija još čeka na prvi poen u dublu.

- 0:2. BREJK! Poveli su Britanci. Odmah na startu meča napravili su brejk gosti i došli do značajne prednosti.

Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stručnjak

pre 7 godina

Ovaj meč je izgubio Selektor! Najveće uspehe u dublu u repki postigli su Zimonjić i Bozoljac i Zimonjić i Tipsarević. Ako je Janko nespreman da igra i singl i dubl onda je to trebao biti Bozoljac.On bi samo serviranjem doneo puno poena a i uigran je sa Zimonjićem. Ili da Zimonjić završi karijeru pa da se u dublu počnu uigravati Lajović i Krajinović! Inače u dublu nema koristi ni od Đokovića, ni od Troickog a izgleda više ni od Zimonjića.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17