• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

05.09.2016

06:45

EKSPRESNO DO ČETVRTFINALA! Novak savladao Edmunda sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:4)!

Tenis

EKSPRESNO DO ČETVRTFINALA! Novak savladao Edmunda sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:4)!

Podeli vest

Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala US Open rutinskom pobedom protiv Kajla Edmunda – 6:2, 6:1, 6:4

Iako duel sa 84. igračem svega nije najmerodavniji reper za najboljeg tenisera i sportistu svega, evidentno je da se Nole polako, ali sigurno, vraća u karakterističnu formu.

Novak će se za polufinale boriti sa Francuzom Žoom-Vilfirdom Congom, koji je eliminisao Džeka Soka iz Sjedinjenih Američkih Država.

Osim manjeg pada u igri početkom trećeg seta, branilac titule odigrao je gotovo savršen meč, bio je fokusiran, opušten i rasterećen – udarao je lopticu 'iz sve snage', zabavljao se na terenu i apsolutno zasluženo prošao u narednu rundu poslednjeg Gren slema sezone.

Iako se po brojevima i ne može najbolje videti dominacija Srbina, dvadesetjednogodišnji momak iz Velike Britanije nijednog trenutka nije bio barem u ravnopravnom položaju.

Đoković je imao 24 vinera i jednu neiznuđenu grešku više, njegov rival odnos 15-36, ali su one došle iz, u određenim trenucima, i previše opuštene i egzibicione igre.

Đoković je već u trećem gemu stigao do brejka, da bi u finišu prvog seta učinio isto i lako došao do vođsta. Nastavio je sa raznovrsnom igrom i posle pauze – pogađao je iz forhenda, bekenda, loba, pravovremeno je izlazio na mrežu i birao savršen trenutak za drop šot.

Drugi deo igre počeo je novim brejkom Novaka, da bi samo pet minuta kasnije rezultat glasio 4:0. Kajl se nije predavao, šta više – igrao je veoma dobro u pojedinim trenucima, ali prosto nije imao šanse protiv raspoloženog prvog igrača sveta.

Edmund je do kraja samo uspeo da se upiše na semafor, a po startu trećeg seta delovalo je da ćemo gledati nešto slično. Međutim, posle novog ranog brejka Đokovića, Britanac uspeva da se vrati, a potom i napravi totalno neočekivan preokret za 3:2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Plavusa au

pre 7 godina

Kako moze da ima 24 vinera kad ne pije vino. Nerazumem

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija